ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γεμάτη ένταση η ΓΣ της Νίκης

γεμάτη-ένταση-η-γσ-της-νίκης-474803

Με αφορμή την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τα δύο στρατόπεδα…

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, με τους τόνους να ανεβαίνουν την ώρα του οικονομικού απολογισμού του τμήματος ποδοσφαίρου.

Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα δήλωσε μέσω του Θοδωρή Σκύφτα, ο Ράτκο Ντόστανιτς, με επιστολή του, με τον Σέρβο τεχνικό να τονίζει μέσω του βοηθού του, πως το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με το ένα να αποτελείται από τον ποδοσφαιριστή Κέρι Λόρι, και το άλλο από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Ενταση προκλήθηκε αρχικά την ώρα που ο ταμίας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου και ταμίας της Ερασιτεχνικής κ. Δημήτρης Μιχάλης, συμπεριέλαβε μετά από εντολή της Δ.Ε. στα έξοδα της φετινής χρονιάς, χρήματα που αφορούσαν την προπέρσινη, ενώ ο κ. Ιμεράι ήρθε σε ρήξη με τον Βασίλη Βενέτη, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για χρήματα που έχουν βάλει ως πρόεδρος ο μεν και ως αντιπρόεδρος ο δε.

Νωρίτερα είχε ψηφιστεί ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός όλων των τμημάτων της Ερασιτεχνικής, πλην του ποδοσφαίρου που ακολούθησε.

Ο κ. Δημήτρης Μιχάλης, ταμίας του τμήματος σχολίασε πως οι 187 χιλιάδες ευρώ καλύφθηκαν από τον πρόεδρο της Δ.Ε. και οι 12 χιλιάδες από τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. Εκεί προκλήθηκε διαφωνία στον φετινό απολογισμό μιας και σε αυτόν μπήκαν και (έξοδα) από την περσινή χρονιά.

Ο κ. Ιμεράι λαμβάνοντας το λόγο σχολίασε πως κρατάει πάντα τις υποσχέσεις και πως η άνοδος χάθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν η ομάδα ήταν χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα και δη στους παίκτες του προέδρου και του αντιπροέδρου.

Στη συνέχεια ζητήθηκε να τοποθετηθεί ο κ. Σκύφτας, βοηθός του Ράτκο Ντόστανιτς, προκλήθηκε και πάλι ένταση, μιας και δεν αποτελεί μέλος της Ερασιτεχνικής για να ακολουθήσει ψηφοφορία.

Ο κ. Σκύφτας εκπροσωπώντας τον προπονητή Ντόστανιτς αφού πήρε το λόγο είπε πως ο κ. Ντόστανιτς στην αρχή που ήρθε στη Νίκη ζήτησε εργομετρικά αλλά ποτέ αυτά δεν είχαν γίνει για να προσθέσει διαβάζοντας την επιστολή του Σέρβου τεχνικού: «Στη συνέχεια μίλησα με τους παίκτες. Το μόνο θέμα που υπήρχε ήταν για τον αρχηγό λόγω του χαρακτήρα του και όχι αγωνιστικά.

Μετά το 2ο παιχνίδι στα Μετέωρα έγινε το πρώτο επεισόδιο, εκεί που έγινε αλλαγή ο αρχηγός (σ.σ. Κέρι Λόρι) και έφυγε τρέχοντας και βρίζοντας. «Ο Κέρι είπε εγώ δεν βγαίνω, εγώ εδώ κάνω κουμάντο και θα δείτε τον Ιανουάριο». Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Ο αρχηγός γεννιέται δεν γίνεται. Κατάλαβα πως δεν μπορούσε να σηκώσει το περιβραχιόνιο. Έκανα συζήτηση με τον πρόεδρο. Ζήτησα και έβαλα την υπογραφή μου για τον Βαγγέλη Μάντζιο και τον Αγγελο Βέρτζο για να έρθουν στην ομάδα κάτι που δεν έγινε. Φεύγοντας ο Τζιώρας του είπα «όχι να μη φύγει». Ήρθαν όμως παιδιά για το μέλλον της Νίκης, όπως οι Μαντζίρης και Τσουλχάι. Εγώ στην ομάδα επέμενα και ζήτησα τον Δεμηρτζόγλου και τον Τσιώλη. Με τον Κέρι δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του, παρά μόνο με τον χαρακτήρα του. Καθρέφτης ήταν και τα τρία παιχνίδια που χάσαμε. Δεν υπήρχαν δύο στρατόπεδα στην ομάδα, υπήρχε ένα του ο Κέρι και ένα η υπόλοιπη ομάδα».

Διαφωνία υπήρξε επίσης ανάμεσα στους κ.κ. Βενέτη και Ιμεράι για το ποιός έβαλε και τί έβαλε για το Πανθεσσαλικό.

Ο απολογισμός των υπόλοιπων τμημάτων

Αρχικά ο κ. Ηρακλής Κοσκινάς, έφορος πόλο, σχολίασε πως τα έσοδα από 1/11 έως 31/5 ήταν συνολικά 7.100 ευρώ εκ των οποίων οι 5.000 ευρώ δόθηκαν από την Ερασιτεχνική και τα έξοδα είναι 6.692 ευρώ με κέρδος 408 ευρώ. «Από την αρχή της χρονιάς όλα έγιναν γρήγορα. Αναλάβαμε στην αρχή οι δύο έφοροι εγώ και ο Λάμπρος Τσιώλης ένα τμήμα με 6 παιδάκια. Δεν καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Το προσπαθήσαμε γιατί ήταν μια μεταβατική χρονιά. Το στοίχημα είναι από δω και πέρα. Προσδοκούμε μέσω του καμπ να συγκεντρώσουμε έσοδα, για να μην παρακαλάμε. Είναι το μεγάλο στοίχημα» σχολίασε ο κ. Κοσκινάς.

Με παρέμβαση του ο κ. Πέτρος Μπλάνας πρώην ταμίας της Ερασιτεχνικής, αναφέρθηκε στην προηγούμενη Γ.Σ. στην οποία λόγω φόρτισης μεγάλης δεν μπόρεσε να δώσει το στίγμα, πως ξεκίνησε και πως έφτασε σε αυτόν τον απολογισμό. «Την περίοδο 2018-19 πήρατε απόφαση να διαλύσετε το τμήμα. Οι αιχμές απευθύνονται στον πρόεδρο και στον γενικό γραμματέα. Όλους τους άλλους του απαλλάσσω. Παραλίγο να ανέβουμε στην Α1 με τα δικά μας παιδιά. Τα πήγατε τα παιδιά στον άλλο σύλλογο που μας πολεμούσε. Τους πουλήσατε. Γιατί ρίξατε την ομάδα στη Γ’ Εθνική; Τώρα πέσανε στη Γ’ Εθνική. Οι συμβουλάτορες σας κ. Φάτση τελείωσαν το τμήμα με μαθηματική ακρίβεια. Βρήκατε 18 χιλιάδες και βάλατε στα έξοδα. Βλέπω προπονητές με 250 ευρώ. Πόσο έπαιρνε τον μήνα; 70 ευρώ; Να αναλάβετε τι κάνατε. Ο Κώστας Τσαρνάς έβαλε 80χιλ. ευρώ. Αν ζούσε στην εποχή μας ο Ηρώδης δεν θα έκανε τέτοιο έγκλημα, που σκότωσε τα νήπια στην Παλαιστίνη. Διώξατε τα σπλάχνα της Νίκης σαν άλλος Ηρώδης».

Ο κ. Φάτσης απάντησε: «Προϋπολογισμός 54.500 ευρώ ο οποίος αφορά παλιές οφειλές προπονητών. Αυτό ήταν μια χρεοκρατία που μεταφέρονταν από χρόνο σε χρόνο.

Δεν δώσαμε ούτε ένα ευρώ για τις φετινές μεταγραφές, στηριζόμενοι σε παίκτες κατά βάση από Ηλιούπολη και Θεσσαλονίκη. Ξέραμε πως είχαμε δύσκολο έργο. Η Νίκη θα βρει τα δρόμο της και στο πόλο. Ήταν απόφαση του Δ.Σ. για να δοθούν τα δελτία των παιδιών και όχι προέδρου ή γ.γ.».

Για το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης ο κ. Πέτρος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 10 παιδιά, αριθμώντας πλέον τα 30. «Το τμήμα βαδίζει σε σωστές βάσεις και είναι αυτάρκες. Με λίγη δουλειά και στήριξη έχει προοπτική να ανέβει αγωνιστικά. Δεν έχει οφειλές και χρέη. Επίσης σχολίασε πως δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εκλογές. Ακολούθως για τη ρυθμική γυμναστική ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε πως αποτελεί ένα αρκετό σημαντικό τμήμα του συλλόγου, έχοντας περίπου 120 παιδάκια. «Το τμήμα συμβάλει τα μέγιστα στο γενικό ταμείο της Νίκης. Ο σύλλογος οφείλει να προσέξει τις προπονήτριες. Το κάθε τμήμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα», πρόσθεσε στο φινάλε.

Το τμήμα βόλεϊ εκπροσώπησε ο κ. Στέλιος Κολόζος, τονίζοντας πως το τμήμα βοηθά στο κοινό ταμείο και πως όλα τα χρόνια το τμήμα δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο.

Ο κ. Σπύρος Μορφόπουλος αναφέρθηκε στο τμήμα ποδηλασίας το οποίο πήρε άδεια τον Ιανουάριο και έκανε λόγο για τα αγωνιστικά του τμήματος και τις συμμετοχές στα πρωταθλήματα, ενώ αριθμεί και 10 άτομα στην ακαδημία.

Για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου ο κ. Ακης Σουγγάρης ευχήθηκε η δουλειά που θα γίνει μετά τις εργασίες στο Π. Μαγουλάς να είναι αρκετά πιο εύκολη. «Το τμήμα αριθμούσε 80 παιδιά και πλέον μετά από τρία χρόνια αριθμεί 180 παιδιά. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα το σύλλογο, ούτε εγώ θα μπορώ να συμμετάσχω στην επόμενη μέρα. Εύχομαι να είναι πιο εύκολη», σχολίασε ο κ. Σουγγάρης και για την απόφαση του αυτή να μη συμμετέχει εκ νέους στις εκλογές, ο κ. Φάτσης τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και τον χαρακτήρισε στρατιώτη του συλλόγου.

Ο κ. Νίκος Βενέτης χαρακτήρισε πολύπαθο το τμήμα κολύμβησης, μιας και τα έξοδα για τη χρήση του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας, το οποίο μάλιστα για αρκετές μέρες ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να φεύγουν πολλά παιδιά για τρεις μήνες συνολικά. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στις κατηγορίες 13-16.

Για το τμήμα στίβου ο κ. Δημήτρης Μπατζανός σχολίασε πως βασικοί πυλώνες είναι οι γονείς που συνδράμουν με το υστέρημα τους. Αναφέρθηκε πως είναι μεγάλα τα έξοδα μιας και υπάρχει μεγάλο εύρος ηλικιών από νήπια μέχρι φοιτητές και πως η αγωνιστική παρουσία των παιδιών είναι εξαιρετική, πιστεύοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες, μιας και τα πανελλήνια πρωταθλήματα ξεκινάνε σε λίγες μέρες.

Αναφερόμενος στο τμήμα μπάσκετ ανδρών ο κ. Μπάμπης Τουτουντζόγλου σχολίασε πως στο οικονομικό κομμάτι ήταν επιτυχής η χρονιά. Στο αγωνιστικό κομμάτι από την άλλη η ομάδα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, παρά τον υποβιβασμό, σημειώνοντας 13 νίκες.

Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση να συνεχίσει στο τμήμα μετά από τρία χρόνια: «Δεν σας κρύβω πως είμαστε πολύ κουρασμένοι. Είμαστε λίγα άτομα για το φορτίο αυτό. Θα τρέξω όμως ένα χρόνο ακόμα την ομάδα. Θέλω να ζητήσω από την επόμενη διοίκηση στήριξη του τμήματος μπάσκετ, για να μπορέσει το τμήμα να συνεχίσει, είτε μετακινήσεις είτε οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ πως ένα ζημιογόνο τμήμα πριν χρόνια έχει γίνει πλέον κερδοφόρο και ο Ερασιτέχνης πρέπει να το εκτιμήσει αυτό».

Για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Φάτσης ευχαριστώντας τον Ανδρέα Τσάγγαρη που έχει εξασφαλίσει το μπάτζετ της ομάδας ακόμη μέχρι και την Α2 Κατηγορία.

Ο κ. Φάτσης σε ένα μίνι απολογισμό πριν τη διάλυση του Δ.Σ. και τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου πως: «Κάναμε προσπάθεια να εξυγιάνουμε το σύλλογο, κάναμε λάθη και διοικητικά. Δεν είμαστε επαγγελματίες, ανιδιοτελώς λειτουργήσαμε. Ας μας συγχωρεθούν τα λάθη που κάναμε. Το νέο ΔΣ να κάνει περισσότερα από εμάς. Με το «Π. Μαγουλάς» ξαφνικά ήρθε το ρεύμα αλλά η οφειλή παραμένει. Τα έργα έχουν μπει σε μια ρότα. Θα ξεκινήσει η ανακατασκευή σύντομα. Έχουμε πρόβλημα με τη ΓΑΙΑΟΣΕ προεκλογικά, μπλέξαμε. Θα είναι το πρώτο που θα γίνει. Το νέο Δ.Σ. Θα πρέπει να ασχοληθεί με τη νομιμοποίηση του Π. Μαγουλάς και να εκδοθεί η άδεια», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής με τον κ. Βενέτη να σχολιάζει πως σε 1,5 μήνα από σήμερα μπορεί να ξεκινήσουν τα έργα στην ιστορική «Κλούβα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου