ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Αφησα την οικογένειά μου για τη Νίκη»

αφησα-την-οικογένειά-μου-για-τη-νίκη-499740

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ των κυανόλευκων Μπάμπης Τουτουντζόγλου δηλώνει κουρασμένος από την τετραετή προσπάθεια, αλλά…

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τιτάνια προσπάθεια κατέβαλε τη φετινή περίοδο η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, ωστόσο η παραμονή δεν επετεύχθη με τους κυανόλευκους να επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μπάμπης Τουτουντζόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε κουρασμένος, αλλά ελπίζει να στηριχθεί σε 4-5 άτομα, ζητώντας όχι οικονομική βοήθεια, αλλά γενικότερη στήριξη και βοήθεια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Βόλος 9,86 σχολίασε αρχικά:

Για το ότι 13 νίκες δεν ήταν αρκετές για την παραμονή: «Ήταν πρωτόγνωρο το ότι οι 13 νίκες δεν ήταν αρκετές για να σωθούμε. Πέρσι η παραμονή κρίθηκε στις 9 με 10 νίκες. Αυτό έγινε γιατί πολλές ομάδες, ήταν της ίδιας δυναμικότητας, κάτι που ξέραμε από την αρχή και γι’ αυτό λέγαμε όταν το ρεκόρ της ομάδας ήταν 6-2 ότι πάμε για την παραμονή.

Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, τίμια και σωστά όπως επιβάλλεται να την κάνεις. Δυστυχώς αυτός είναι ο αθλητισμός. Επιτυχία δεν είναι μόνο να μείνεις στην κατηγορία. Επιτυχία είναι να μείνει στη συνείδηση των φιλάθλων ότι έγινε μια σωστή δουλειά και θεωρώ ότι ο ένας υποβιβασμός δεν φέρνει την καταστροφή. Μπορεί να στείλει και μηνύματα, αρκεί να τα αντιληφθούμε, να δουλέψουμε και να τα κάνουμε άκρως εποικοδομητικά για το μέλλον».

Για την αποθέωση από τον κόσμο παρά τον υποβιβασμό: «Αυτό που ζήσαμε όσοι ήμασταν στο κλειστό, φίλαθλοι, προπονητές, αντίπαλοι, διαιτητές, ήταν άκρως συγκινητικό. Πάνω από 600 φίλαθλοι στο τέλος να τραγουδούν και να χειροκροτούν την ομάδα. Υπήρχε μεγάλη συγκίνηση στους οπαδούς, στους παίκτες, σε εμάς τους διοικούντες αναγνωρίζοντας το έργο μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μας και έχει να κάνει με το ότι μέσα στη συνείδηση των φιλάθλων αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έκανε η ομάδα. Αν κάποιος φίλαθλος, που δεν ήξερε τι παίζεται στο συγκεκριμένο ματς, βρισκόταν στο γήπεδο και έβλεπε το κλίμα που επικρατούσε, θα νόμιζε ότι πρόκειται για φιέστα ανόδου και όχι για ομάδα που υποβιβάστηκε. Ήταν συγκλονιστικό».

Για το γεγονός πως η Νίκη κέρδισε τους πρωτοπόρους, αλλά όχι τους ουραγούς: «Η Γέφυρα, από την οποία χάσαμε δύο φορές, είναι ομαδάρα. Διαθέτει εξαιρετικούς και έμπειρους παίκτες, ανεξάρτητα αν πάλευε για τη σωτηρία. Από την άλλη υπήρχαν ομάδες που ήταν για να πέσουν, όπως π.χ. το Στρατώνι, Ωστόσο υπάρχει μια φιλική σχέση των ομάδων της Θεσσαλονίκης μεταξύ τους εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα ομάδες με τρεις, πέντε και δέκα φιλάθλους να παραμένουν στην κατηγορία, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα. Εμείς δεν ανήκαμε σ’ αυτό το λόμπι».

Για το αν η αντίδραση του κόσμου διαφοροποίησε τις προϋποθέσεις του για την επόμενη μέρα: «Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να καθίσουμε να σκεφτούμε το μέλλον της ομάδας για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια των τεσσάρων ετών. Από κει και πέρα εγώ το έχω πει. Έχω κουραστεί πάρα, πάρα, πάρα πολύ. Δεν είναι κάτι που το λέω τώρα, αλλά από πέρσι τον Σεπτέμβρη. Είχα πει πως η Δ.Ε. πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα άτομα για να μπορέσει να φύγει το βάρος από τις πλάτες μου. Εγώ είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Αυτή τη βδομάδα θα προσπαθήσουμε λίγο να ηρεμήσουμε. Θα προσπαθήσω να έχω κάποιες επαφές με κάποια άτομα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν την ομάδα και εμένα προσωπικά. Αν αυτό επιτευχθεί εγώ θα είμαι επί των επάλξεων. Αν αυτό δεν επιτευχθεί δυστυχώς δεν θα μπορέσω να κάνω τα πράγματα που εγώ είχα στο μυαλό μου να κάνω, μόνο και μόνο επειδή δεν θα μπορώ λόγω κούρασης, που με έχει καταβάλει. Έχω αφήσει την οικογένεια μου, έχει κλονισθεί η υγεία μου από το άγχος και το στρες. Δεν θέλω να αφήσω το έργο που ξεκίνησα μισό, ή να πάει παρακάτω, αλλά όλα αυτά να μην είναι εις βάρος του Μπάμπη. Θέλω 4-5 άτομα που να πάρουν το μισό βάρος από αυτό που κουβαλάω. Δεν μιλάω για οικονομικό βάρος. Βοήθεια θέλω, να τρέξουν για το οργανωτικό κομμάτι».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Το φετινό ήταν από τα πιο δύσκολα. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο παίζονταν η παραμονή και η άνοδος στην Α2. Στο δικό μας παιχνίδι, αφού τελείωσε είπαμε ότι υποβιβαστήκαμε και παρότι το δικό μας παιχνίδι τελείωσε πιο γρήγορα από τα άλλα ματς, είχα πληροφορία ότι στο 33’’ του αγώνα Φάρσαλα-Λαγκαδά πως είναι στον πόντο. Όλα παιζόντουσαν. Αν κέρδιζε ο Λαγκαδάς, σωζόμασταν εμείς. Ήταν όντως συγκλονιστικό πρωτάθλημα με πολλές συγκινήσεις. Είδαμε τελικά ότι στη Β’ Εθνική είναι σε άλλο επίπεδο το μπάσκετ. Ευχαριστηθήκαμε μπάσκετ, όπως με τα Φάρσαλα, το Αγρίνιο, την Ελευθερούπολη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τους παίκτες, αποδώσαμε αυτό που ήταν να αποδώσουμε και σκεφτείτε ότι η ομάδα έπαιζε για 20 αγωνιστικές χωρίς playmaker.

Εμείς βρήκαμε λύσεις μέσα από την ομάδα και καταφέραμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου