ΤΟΠΙΚΟ

Γιόρτασε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΘ μαζί με τα 90ά γενέθλια ο Τοξότης

γιόρτασε-την-άνοδο-στην-α-επσθ-μαζί-με-504281

Μέρα χαράς και ανόδου ήταν το περασμένο Σάββατο για την ομάδα του Τοξότη, η οποία στα 90ά της γενέθλια επέστρεψε και πάλι στην Α’ ΕΠΣΘ, κατηγορία στην οποία είχε να συμμετάσχει 14 ολόκληρα χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Θανάση Χρυσοχού, που εκτός από προπονητής της ομάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια αποτέλεσε και τον στυλοβάτη της, έχασε πέρυσι σε μπαράζ την άνοδο, παρότι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του ομίλου της και επιστρέφει στην Α’ ΕΠΣΘ μετά τη σεζόν 2004-05.

Την επιτυχία της ομάδας γιόρτασαν μαζί και οι παλιές δόξες της, σε ένα παιχνίδι διάρκειας 60 λεπτών, με τους… νέους να επικρατούν με κόπο είναι η αλήθεια και με σκορ 3-2. Για τους νέους σκόρερ ήταν οι Λευτέρης Δενελάβας, Παραδάκης και Βέτσικας, ενώ για τους παλαιότερους σκόραραν οι Καραμπάς και Καραγγέλης. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο πολύπειρος Γιάννης Κούστας, έχοντας ως βοηθούς τους Γιώργο Μπόλτη και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Με την ομάδα των Παλαιμάχων αγωνίστηκαν οι: Γιάνναρης, Βαγγ. Παπαγιάννης, Ηλιόπουλος, Δεληβασίλης, Κουτσινάρης, Γ. Παπαγιάννης, Δ. Μπουραζάς, Καραμπάς, Πελεκάνος, Γουλιώτης, Βαλαρούτσος, Σίμος, Αραβανόπουλος, Γκανάτσιος, Μαργαρός, Πακλατζής, Παν. Καραγγέλης, Κων. Καραγγέλης, Μιχ. Τριχιάς, Βούλγαρης, Τζανετόπουλος, Κοτρόλιας, Κ. Μπουραζάς, Π. Σταμόπουλος.

Ο Τοξότης γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, του 7ου τίτλου στην 90χρονη ιστορία του και την επάνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ μετά από απουσία 14 ετών, για να συμμετέχει για 21η φορά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο προπονητής – ορόσημο του συλλόγου, Θανάσης Χρυσοχού, περιέγραψε τα συναισθήματα του: «Ευτυχία, κούραση όλα μαζί, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη όρεξη για να πάμε παρακάτω. Μετά από δύο υπέροχες χρονιές, η φετινή μας αντάμειψε με το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία μετά από 14 χρόνια. Η αναγνώριση όμως που είχαμε από τους αντιπάλους μας είναι η επιβράβευση για όλες τις προσπάθειες, γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά και τα παιδιά το άξιζαν».

Για το αν έλειπε κάτι τις περασμένες σεζόν: «Από την ομάδα δεν έλειπε κάτι όλα αυτά τα χρόνια, απλά ήταν δική μας επιλογή να την κρατήσουμε ζωντανή και να ανοίξουμε τις πόρτες στα παιδιά της περιοχής προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά θέλαμε η ομάδα να γιορτάσει τα 90 χρόνια της ιστορίας της με μία άνοδο και καλό θα ήταν να βρίσκεται εκεί που της αξίζει. Στην ουσία είναι η μοναδική ομάδα με πραγματικές ρίζες στη Νέα Δημητριάδα και θέλαμε να την καμαρώσουμε στην Α’ Κατηγορία».

Για το τι περιμένουμε για τη νέα χρονιά: «Η νέα χρονιά σίγουρα αναμένεται πιο δύσκολη, αλλά υπάρχει όρεξη όπως προείπα, υπάρχει πλέον ο κορμός, τα παιδιά αγαπάνε την ομάδα και σίγουρα θα ξεκινήσουμε με τα παιδιά αυτά που πέτυχαν την άνοδο, μαζί με κάποιες προσθήκες. Πιστεύω όμως πως ο στόχος μας είναι να καθιερωθεί η ομάδα στην κατηγορία και να καταφέρουμε να φέρουμε και πάλι τον κόσμο της περιοχής στο γήπεδο μετά από τόσα χρόνια».

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 24 γκολ, Λευτέρης Δενελάβας, ο οποίος επέστρεψε και πάλι από πέρυσι στον σύλλογο έπειτα από μία 20ετία περίπου σχολίασε: «Αυτό που περιμένουμε είναι να μας έχει ο θεός καλά και να ξεκουραστούμε το καλοκαίρι. Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν πολύ γεμάτες και ψυχολογικά και αγωνιστικά, γεμάτες με άγχος και πίεση. Η ευχαρίστηση όμως του κάθε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή είναι αυτή όπως η σημερινή, όταν σηκώσαμε το Κύπελλο τα ξεχάσαμε όλα. παλεύοντας γι’ αυτή τη στιγμή όλη τη χρονιά».

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο δρόμο προς την άνοδο ήταν οι: Λευτέρης Δενελάβας, Γιώργος Σκλαπάνης, Νίκος Δενελάβας, Ανδρέας Μάστορας, Αλέξανδρος Παπαπέτρος, Λεωνίδας Κόρμπας, Αντώνης Κυλαδίτης, Χρήστος Λέτσος, Κώστας Δεμίρης, Δημήτρης Νταγκούλης, Μιχάλης Παραδάκης, Αντώνης Σαρρής, Ηλίας Ισά, Χρήστος Πελεκούδας, Φίλιππος Ρουκάς, Θόδωρος Παρασχούδης, Δημήτρης Δημακόπουλος, Γιώργος Βέτσικας, Κώστας Λιάρος, Κλεάνθης Παπουτσής, Αλέξης Τσαντόπουλος, Νίκος Τσιατσιάνης, Γκερόν Πότσκα, Παντελής Ευθυμίου, Βάιος Πασπαλάρης, Δημήτρης Σπαθαριώτης, Βασίλης Μπέκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου