ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Καταπέλτης οι οργανωμένοι της Νίκης

καταπέλτης-οι-οργανωμένοι-της-νίκης-509488

Οι Blue Angels βάλλουν κατά διοίκησης και ποδοσφαιριστών περιμένοντας απαντήσεις

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με μια οργισμένη ανακοίνωση λίγο μετά το φινάλε της φετινής χρονιάς για το ποδοσφαιρικό τμήμα και αφού η άνοδος στα δύο παιχνίδια μπαράζ με τον Θεσπρωτό δεν ήρθε, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου Blue Angels ζητούν απαντήσεις.

Οι BlueAngels λίγα 24ωρα μετά το φιάσκο… της Ηγουμενίτσας, όπου η Νίκη Βόλου έγραψε μαύρη σελίδα στην ιστορία της, οι οργανωμένοι φίλαθλοι ζητούν απαντήσεις από τη διοίκηση για τη φετινή κατάντια, όπως χαρακτηρίζουν την πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Blue Angels: «Ως οργανωμένοι οπαδοί περιμέναμε έστω ένας άνθρωπος της διοίκησης να βγει δημόσια και να μας εξηγήσει σε τι οφείλεται η φετινή κατάντια της ομάδας μας.

1. Προβλήματα στα αποδυτήρια.

2. Παίχτες που όπως αποδείχτηκε δεν άντεξαν το ειδικό βάρος της φανέλας της ομάδας μας.

3. Αποδυνάμωση του ρόστερ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με ανύπαρκτες μεταγραφές.

4. Αλλαγές προπονητών που δεν μπόρεσαν να βάλουν μια τάξη στα αποδυτήρια της ομάδας.

5. Παρατρεχάμενοι που έχουμε σιχαθεί τόσα χρόνια να περιτριγυρίζουν την ομάδα μας και να είναι το μικρόβιο της σημερινής κατάντιας.

6. Διακρίσεις των διοικητικών σε συγκεκριμένους παίχτες.

7. Απροστάτευτη ομάδα σε σημαντικά παιχνίδια.

8. Διοίκηση χωρισμένη σε στρατόπεδα κοιτώντας η μία πλευρά να εξοντώσει την άλλη προς συμφέρον της.

9. Κατευθυνόμενοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί με σκοπό να κρύψουν την αλήθεια και να παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι όλα είναι ρόδινα στην ομάδα μας.

10. Τι γίνεται με το θέμα του «Παντελής Μαγουλάς» και το θέμα της εκκαθάρισης;

Οσο για τα γεγονότα της Κυριακής καταγγέλλουμε την Αστυνομική Διεύθυνση της Ηγουμενίτσας για απρόκλητη και ωμή βία άνευ λόγου και αιτίας σε βάρος γυναικών και μικρών παιδιών. Κάκιστη μεταχείριση των οπαδών μας χωρίς να τους αφεθεί να έχουν στην κατοχή τους νερό την στιγμή που το υπόλοιπο γήπεδο περνούσε μέσα αβέρτα ό,τι ήθελε.

Τώρα για όσους ονειρεύονται ότι ξενερώσαμε και ότι θα τα παρατήσουμε αλλάξτε πλευρό γιατί είμαστε πιο ενωμένοι και δυνατοί από ποτέ και θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης σας σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται η ομάδα μας.

Κύριοι (διοίκηση, παίχτες) αποτύχατε γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ομάδας μας και ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Υ.γ: Σουλιώτη με σένα κάπου θα ξαναβρεθούμε…

BLUE ANGELS 1994

NEVER GIVE UP»

«Ο κόσμος να χειροκροτήσει»

Το τελευταίο της παιχνίδι δίνει την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, φιλοξενώντας τον Εσπερο Λαμίας στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας. Οι κυανόλευκοι έχουν ελάχιστες πιθανότητες παραμονής, ωστόσο ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ Μπάμπης Τουτουντζόγλου καλεί τον κόσμο να δώσει το «παρών» χειροκροτώντας τους παίκτες που έδωσαν και την… ψυχή τους τη φετινή σεζόν. Μιλώντας στον «Βόλος 9.86» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Για τις πιθανότητες παραμονής: «Δεν πιστεύω τόσο πολύ στα θαύματα. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά τις πιθανότητες που έχουμε, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα έτσι όπως τα θέλουμε για να μείνουμε στην κατηγορία, θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να τις παλέψουμε.

Είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου, τόσο εγώ και το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και οι παίκτες από τους οποίους δεν έχω κανένα παράπονο. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψαν με νύχια και δόντια. Είμαστε μια οικογένεια, λειτουργήσαμε υποδειγματικά, όμως πληρώνουμε κάποια απειρία που είχαμε στον χώρο της Β’ Εθνικής. Γιατί πέρα από το επίπεδο που είναι πολύ υψηλό, παίζονται πολλά παιχνίδια, τα οποία λόγω απειρίας δεν τα γνωρίζαμε.

Παλέψαμε τίμια και συνεχίζουμε να το παλεύουμε. Έτσι έχουμε μια ηθική ικανοποίηση ότι τα δώσαμε όλα για να έχει αυτή την πολύ καλή πορεία η ομάδα μας. Είναι πρωτόγνωρο να πετύχεις 13 νίκες και να μη σωθείς στη Β’ Εθνική κι αυτό είχε να κάνει με το πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα. Είναι φοβερό να κερδίσεις τους πρωτοπόρους και να πέσεις. Παρόλα αυτά δεν νιώθω στεναχωρημένος αν θα πέσει η ομάδα. Ίσα-ίσα αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για την προσπάθεια που καταβάλλαμε η Διοικούσα Επιτροπή, οι προπονητές, οι καλαθοσφαιριστές και ο κόσμος.

Οι πιθανότητες να σωθούμε, επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είναι λίγες, αλλά θα τις εξαντλήσουμε και στο τέλος ίσως χαμογελάσουμε. Γιατί ίσως κάποιοι τηρήσουν το ευ αγωνίζεσθαι και να μπουν να κερδίσουν. Είναι λίγο δύσκολο αλλά δεν μπορείς να το αποκλείσεις».

Για τα σενάρια παραμονής: «Παίζουμε με τον Έσπερο Λαμίας την Κυριακή, ο οποίος είναι αδιάφορος. Το σενάριο για την παραμονή της Νίκης είναι να κερδίσουμε τον Έσπερο Λαμίας και ταυτόχρονα μία από τις ομάδες που ισοβαθμούμε, το Στρατώνι που παίζει με τον Μακεδονικό, η Γέφυρα που υποδέχεται τη ΧΑΝΘ και ο Γ.Σ. Φαρσάλων που φιλοξενεί τον Ερμή Λαγκαδά να χάσει. Βέβαια το να χάσουν οι ομάδες που κυνηγάμε είναι λίγο δύσκολο».

Για την παρουσία του κόσμου: «Την Κυριακή στο γήπεδο θα πρέπει ο Νικιώτικος κόσμος να δώσει βροντερό «παρών». Δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο. Καλώ τους φιλάθλους να γεμίσουν το γήπεδο, το ζητώ σαν τελευταία χάρη για φέτος. Να πάρουμε το ματς και ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο κόσμος να χειροκροτήσει τα παιδιά για την προσπάθειά τους όλη τη χρονιά που αναγκάστηκαν να παίξουν παρά τους τραυματισμούς που αντιμετώπιζαν. Για παράδειγμα ο Κουτίνας δεν μπορούσε να περπατήσει καλά-καλά την περασμένη Κυριακή, αλλά δέχθηκε να παίξει, ενώ ο Τασιούδης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος έχει κανονίσει χειρουργείο γιατί έχει σπασμένο δάκτυλο. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και αυτό θέλω να τους δώσουν και οι φίλαθλοι την Κυριακή. Θα είναι η καλύτερη επιβράβευση για μένα και τους παίκτες. Θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα».

Για τα λάθη και τις ευθύνες του: «Όταν δεν επιτυγχάνεται ένας στόχος, ο πρώτος που φταίει είναι η διοίκηση και συγκεκριμένα ο πρόεδρος. Εγώ φταίω για τις επιλογές που έκανα το καλοκαίρι λόγω απειρίας, για τη συγκρότηση του ρόστερ και για κάποιους παίκτες που έφυγαν από την ομάδα. Έπρεπε να προσέξω πολύ περισσότερο με ποιους μιλάω, ποιους εμπιστεύομαι, σε ποιους δίνω χρήματα για να κάνουν τη δουλειά τους και σε ποιους αναθέτω την τύχη της ομάδας. Άρα φταίω εγώ σ’ αυτά τα πράγματα, ανεξάρτητα αν ο καλύτερος πλέι μέικερ της ομάδας μας έφυγε. Φταίω εγώ που τον επέλεξα, φταίω εγώ που η επιλογή του δεύτερου προπονητή (σ.σ. του Γρηγόρη Γιασάρη) δεν μας βγήκε, ανεξάρτητα αν ψωνίσαμε από το ψηλό ράφι. Όμως μέσα από τα λάθη μαθαίνεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου