ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μόνο… Νίκη για να ελπίζει

μόνο-νίκη-για-να-ελπίζει-570078

Τρεις ακόμη στροφές πριν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λάβει τέλος και η Νίκη Βόλου φιλοξενείται αύριο από τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη στις 4μ.μ. για την 24η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου και για τον 4ο Ομιλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι παραμένουν ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά υστερούν έναντι των συμπολιτών τους, και εκτός από το να περιμένουν σε στραβοπάτημα τους, πρέπει να κερδίσουν την ίδια ώρα στην Τσαριτσάνη τον Οικονόμο, όταν και οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενούν τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Για τον Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος αύριο κλείνει ένα γύρο παραμονής στον κυανόλευκο πάγκο, έχοντας κάνει ντεμπούτο με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο Πανθεσσαλικό, το μοναδικό πρόβλημα ακούει στο όνομα Αλέξα Βουκομάνοβιτς, με τον Σέρβο φορ να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αποθεραπείας και να μην υπολογίζεται για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μετά από εκείνο με τον ΓΣ Αλμυρού.

Ρόβας: «Κλέβουμε» και φεύγουμε

Ο αμυντικός μέσος της Νίκης Βόλου, Βασίλης Ρόβας, φιλοξενήθηκε στον Blue Heart Fm μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ όπως αποκάλυψε του έχει γίνει πρόταση προκειμένου από τη νέα σεζόν να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή, εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Για την αυριανή αναμέτρηση και το παιχνίδι που πέρασε με τον ΓΣΑ σχολίασε: «Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα ματς, γιατί ο Οικονόμος έχει ένα δύσκολο γήπεδο, μικρό, στο οποίο οι αντίπαλοι θα είναι κλεισμένοι πίσω κι εμείς θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, για να πάρουμε το τρίποντο και να προχωρήσουμε. Πιστεύω ότι χρειάζεται πάρα πολλή ωριμότητα αυτό το παιχνίδι και πάρα πολύ μυαλό. Αυτά τα παιχνίδια τα κλέβεις και φεύγεις. Δεν παίζεις μπάλα σ’ αυτά τα γήπεδα. Πρέπει να είσαι δυνατός, να βγαίνεις πρώτος στις προσωπικές μονομαχίες, για να τους δείξεις ότι το παιχνίδι το θες πιο πολύ εσύ. Πιστεύω ότι η ομάδα θα φανεί αντάξια των προσδοκιών, γιατί μας αφύπνισε το ματς με τον Αλμυρό. Δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά σ’ αυτόν τον αγώνα, γιατί ακούγαμε πολλά, ότι δε θα το θέλουν το παιχνίδι οι αντίπαλοι. Σ’ αυτά τα ματς οι μεγάλες ομάδες δείχνουν χαρακτήρα. Για μένα ήταν μεγάλη επιτυχία που το γυρίσαμε. Ήταν από τα δύσκολα παιχνίδια, γιατί ήμασταν 1-2 στο 75’. Ο παίκτης χάνει τη συγκέντρωσή του, οι γραμμές είναι μακριά η μία απ’ την άλλη και γι’ αυτό υπάρχει και πολύ μεγάλο κενό στο κέντρο. Τι να σου κάνει μετά το αμυντικό χαφ; Οι αντίπαλοι ήρθαν να κερδίσουν το ματς. Μη γελιόμαστε. Είχαν και πλάνο στο παιχνίδι τους και με το που έκλεβαν την μπάλα, έβρισκαν με μεγάλη μπαλιά τους πλάγιους».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες σε σχέση με το προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια: «Θεωρώ ότι στην Τσαριτσάνη είναι πιο δύσκολο το ματς. Ο Οικονόμος είναι μία ομάδα οργανωμένη με προπονητή που ξέρει τι ζητάει. Απλώς δεν έχει κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα. Δουλεύουν σωστά, αλλά δεν έχουν το κάτι παραπάνω. Ο προπονητής τους, επειδή τον έχω παρακολουθήσει, δουλεύει πολύ σωστά την ομάδα του, αλλά δεν έχει τους παίκτες με εμπειρία. Πιστεύω ότι με την εμπειρία μας και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε οργάνωση, θα περάσουμε από τον Οικονόμο».

Ακολούθως αναφερόμενος στην προσφορά του Κέρι Λόρι, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και πέρυσι τόνισε: «Για καλή μας τύχη έχουμε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, τον Κέρι Λόρι, που τον εκμεταλλευόμαστε πολύ καλά φέτος. Μπορεί να σου αλλάξει μόνος του το παιχνίδι. Επειδή πέρσι ήμασταν μαζί, φέτος είναι πολύ ομαδικός, αλλά στην αρχή ήταν παρεξηγήσιμος από τον κόσμο, έχει δώσει πολλές τελικές πάσες στον Βουκομάνοβιτς. Σε πολλά ματς του έλεγα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης και μου έλεγε ότι δεν είναι, γιατί δεν έβαλε γκολ. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο, είναι ομαδικό».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση του Νίκου Ιμεράι, προκειμένου να συνεχίσει την προσφορά του στη Νίκη τη νέα περίοδο αλλά ως τεχνικός διευθυντής: «Αν αγκαλιάσουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια που κάνει ο κ. Ιμεράι, πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και φέτος αλλά και του χρόνου θα γίνει πολύ καλή δουλειά. Προέχει να βγούμε κατηγορία. Από κει και πέρα, ο πρόεδρος ήδη μου έχει κάνει πρόταση να γίνω τεχνικός διευθυντής του χρόνου, αλλά πρέπει να βρω και μία λύση με τη σύντροφό μου, γιατί είναι στη Θεσσαλονίκη και περιμένουμε παιδάκι. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βοηθήσω την ομάδα από διαφορετικό πόστο με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, αν το θέλει και η υπόλοιπη διοίκηση. Πιστεύω ότι έχω καλές απόψεις για το ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου