ΤΟΠΙΚΟ

Τελικός – γιορτή του ποδοσφαίρου

τελικός-γιορτή-του-ποδοσφαίρου-595168

Ολυμπιακός Βόλου και Αίαντας Σούρπης κοντράρονται σήμερα στις 4μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον νικητή να κατακτά το Κύπελλο της ΕΠΣΘ. Τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, ωστόσο τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο και αμφότεροι επιθυμούν να πανηγυρίσουν το απόγευμα τον πρώτο φετινό τίτλο, αισιοδοξώντας σε ανάλογη συνέχεια σε Γ’ Εθνική και Α’ ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο προπονητής του φιλοξενούμενου Αίαντα Γιάννης Σιαμέτης, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Περικλής Αμανατίδης, όπως και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Γιάννης Αραπίτσας και Στάθης Ρόκας παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΘ, αναφερόμενοι στη σημερινή γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Σιαμέτης: Να το χαρούμε

Ο προπονητής του Αίαντα Σούρπης Γιάννης Σιαμέτης σχολίασε αρχικά: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Είναι μία επιβράβευση για τα παιδιά, μιας προσπάθειας που γίνεται από την αρχή της σεζόν. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ξαναπαρουσιαστεί σε τέτοια παιχνίδια. Στόχος είναι να το απολαύσουμε. Θα είναι ένα ματς γιορτή κυρίως για τη δική μας ομάδα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές».

Για το ότι η ομάδα του απέκλεισε δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, Θησέα και ΓΣΑ κι αν μπορεί να γίνει ακόμη μια έκπληξη: «Κατεβαίνουμε ως τεράστιο αουτσάιντερ και αυτό είναι προφανές. Από κει και πέρα το ποδόσφαιρο πάντα είναι απρόβλεπτο και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εμείς αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τεράστιο μέγεθος και ότι συμβεί. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικός ο τελικός, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί ο Θησέας και ο ΓΣΑ να συγκριθούν σε δυναμικότητα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάναμε την έκπληξη δύο φορές και σίγουρα είναι τεράστια η υπέρβασή μας. Γίνεται μια προσπάθεια με αμιγώς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από τον Αύγουστο και η ομάδα μας έχει άκρως οικογενειακό κλίμα και σε συνδυασμό με την ποιότητα τους βρισκόμαστε και στο πρωτάθλημα σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Το αποκορύφωμα είναι ο τελικός».

Αναφερόμενος στο πώς βλέπει η περιοχή της Σούρπης τον τελικό: «Για την περιοχή είναι τεράστια είδηση η συμμετοχή μας στον τελικό και το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά είναι από το χωριό ή από εκεί γύρω, οπότε υπάρχει κινητοποίηση και πιστεύω θα έχει πολύ κόσμο από τη μεριά μας. Είναι όλοι πολύ χαρούμενοι και μας σταματάνε στο δρόμο. Εμείς θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Εκτός από το σημερινό παιχνίδι θα είναι οι Σιαμουρδάνης, Χουλιαράς και αμφίβολος ο Αραπίτσας, αναφέροντας: «Οριακά συμπληρώνουμε 18άδα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μεγάλο βάθος, είμαστε ερασιτεχνική ομάδα και δεν έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Με τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε είμαστε οριακά».

Για το αν θα επιχειρήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο όπως απέναντι στον ΓΣΑ: «Τα παιχνίδια που δίνουμε στο πρωτάθλημα με εκείνα απέναντι σε ομάδες Γ’ Εθνικής έχουν κάπως διαφορετική προσέγγιση. Στο πρωτάθλημα στηριζόμαστε στο να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κάνουμε φάσεις και να παίξουμε επιθετικά. Στα ματς με Θησέα και ΓΣΑ είχαμε διαφορετική προσέγγιση, αλλά έχουμε και ατομική ποιότητα και σαν ομάδα είμαστε από τις καλύτερες στην κατηγορία μας. Στο παιχνίδι με τον ΓΣΑ κάναμε ένα από τα καλύτερα ματς, κάπως έτσι θα έπρεπε να γίνει για να έρθει η πρόκριση».

Αμανατίδης: Τιμούμε τον θεσμό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Περικλής Αμανατίδης σχολίασε αρχικά: «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον θεσμό της τοπικής Ένωσης. Για μένα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου. Για μένα όλοι οι παίκτες δεν έχουν βγει από παρθενογένεση. Όσοι κοσμούν τις Εθνικές ομάδες και ομάδες στην Ευρώπη έχουν βγει από το ερασιτεχνικά σωματεία. Γι’ αυτό τιμούμε αυτόν τον θεσμό και μετέχουμε σ’ αυτόν τον τελικό. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Σούρπης, γιατί έκανε μία υπέρβαση. Είναι από μικρότερη κατηγορία και έχει ήδη παίξει με δύο ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και έχει φτάσει μέχρι εδώ άξια.

Είναι ένα παιχνίδι και τα μηνύματα των τελευταίων ημερών λένε ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Εμείς θα θυμηθούμε ότι ξεκινήσαμε με ένα πρωινό παιχνίδι στο Κύπελλο, ενώ πήγαμε στο γήπεδο του Βελεστίνου, στο οποίο δυσκολευτήκαμε πολύ να περάσουμε.

Έχουμε κάνει κι εμείς μία μεγάλη προσπάθεια και θα αντιμετωπίσουμε, όπως πρέπει το τέλος του ταξιδιού, και θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, δικαιώνοντας και τη δική μας προσπάθεια και τους πολλούς φιλάθλους μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσετε όλοι».

Για το ότι η ομάδα έδειξε την ίδια σοβαρότητα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της: «Ισχύει αυτό. Επειδή υπάρχει μία διακοπή στο πρωτάθλημα, κρατάμε έναν αγωνιστικό ρυθμό. Ο τελικός δεν είναι σε κάποια εμβόλιμη ημερομηνία, για να έχουμε κάποια κόπωση. Θα παίξουν όλα τα παιδιά που μπορούν. Το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι ρυθμού, που θα μας κρατήσει σε μία φόρμα για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, όπου έχουμε στόχο την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Για τυχόν αλλαγές στο βασικό σχήμα: «Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά δε θα γίνουν πειράματα. Πιστεύω και σ’ άλλους παίκτες, θέλουμε κι άλλους παίκτες, τους οποίους έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Διαθέτουμε γεμάτο ρόστερ. Δεν χρησιμοποιήσαμε καμία Κυριακή ακόμη και σε μέτριες εμφανίσεις δικαιολογία για την έλλειψη κάποιων παικτών. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τώρα. Είμαστε υπέρ κάποιων αλλαγών, αλλά όχι να κάνουμε πράγματα για πρώτη φορά. Θα τιμήσουμε τον θεσμό, όπως πρέπει. Το ματς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Θα ήθελα να το προσεγγίσω από την άποψη ότι σε 90 λεπτά όλα γίνονται και για τον αντίπαλο και για μας».

Τέλος, σχολιάζοντας για το πώς βλέπει ο φίλαθλος του Ολυμπιακού το σημερινό παιχνίδι: «Το βλέπει σίγουρα κάπως διαφορετικά, απλώς καταλαβαίνω τις παραστάσεις που έχει. Από την άλλη χαίρομαι που παίζουμε με μία ομάδα που αντιμετωπίζει το ματς σα γιορτή. Εμείς όμως είμαστε πολύ προσηλωμένοι. Είναι η στιγμή τέτοια, γιατί είμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με έναν πολύ άξιο αντίπαλο, που είμαστε μαζί στη βαθμολογία. Σε ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός από θέμα ψυχολογίας, πρέπει να είναι θετικό».

Οι ποδοσφαιριστές

Γιάννης Αραπίτσας (Αίας Σούρπης):«Όπως είπε και ο προπονητής μας αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα είναι υπέρβαση για εμάς, αλλά δεν είναι τυχαίο πως φθάσαμε μέχρι εδώ γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια με ΓΣΑ και Θησέα. Πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες που θα δώσουν το 100% για να πάμε το Κύπελλο στη Σούρπη».

Για το αν θα σφίξει τα δόντια για να παίξει: «Εννοείται. Φθάσαμε μέχρι εδώ και δεν υπάρχει λόγος. Όσο μπορώ θα δώσω το 100% για 10 ή 20 λεπτά» και πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου με ανέδειξε και θα βρεθώ και πάλι απέναντι από τον Στάθη (σ.σ. Ρόκα) με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες. Ο Ολυμπιακός Βόλου για εμένα δεν αξίζει εδώ που είναι και για εμένα έπρεπε να είναι στην Α’ Εθνική. Ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα φέτος».

Στάθης Ρόκας (Ολυμπιακός Βόλου):«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτό το θεσμό είχαμε βάλει ως στόχο να βρεθούμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Με όποια ομάδα κι αν παίζαμε βλέπαμε με την ίδια σοβαρότητα το κάθε παιχνίδι. Αυτό θα κάνουμε και με τον Αίαντα. Να μπούμε στο γήπεδο, να είμαστε σοβαροί, να πάρουμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει αρχικά χρόνια να διακριθεί κατακτώντας κάποιον τίτλο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίαντα για την πορεία του μέχρι εδώ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επειδή παρακολουθώ και τα παιχνίδια της ΕΠΣΘ έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν μας επιτρέπεται στο χρονικό περιθώριο που βρισκόμαστε να σκεφτούμε αν είναι Κύπελλο ή πρωτάθλημα. Θα μπούμε με την ίδια σοβαρότητα που μπαίνουμε και σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε πάρα πολύ το Κύπελλο, όσο και το πρωτάθλημα. Να τελειώνουμε με αυτή τη διοργάνωση του κυπέλλου και να συνεχίσουμε με τον βασικό μας στόχο ο οποίος είναι το πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου