ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέρασε και από την Καρδίτσα κατακτώντας την 11η σερί… Νίκη

πέρασε-και-από-την-καρδίτσα-κατακτώντ-633319

Την 11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατέκτησε χθες η Νίκη Βόλου, φθάνοντας συνολικά τις 15 σε 17 αναμετρήσεις μετά το 0-2 επί του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στο ΔΑΚ Καρδίτσας.

Οι κυανόλευκοι αν και τα χρειάστηκαν… έχοντας να περιμένουν μέχρι και το 78ο λεπτό, προκειμένου να έρθει το 0-1 από τον Γιάννη Ντινιωτάκη, που είχε περάσει ως αλλαγή, είδαν έναν ακόμη νεοεισελθόντα, τον Λάζαρο Μαντζίρη να σκοράρει για το 0-2 στο 87’ και έτσι παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +3 από τον συμπολίτη Ολυμπιακό.

Το α’ μέρος

Απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό η Νίκη Βόλου ήταν λογικό να μπει πιο δυνατά και να κάνει το παιχνίδι της. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 10ο λεπτό, με τον Κέρι να απειλεί με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και να υποχρεώνει τον Γεωργαντζά να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα και στο 13’ έπειτα από νέα εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά του Μέτσε και από τα δεξιά, ο Ιορδανίδης έπιασε το σουτ, σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Κέρι βρέθηκε σε σημείο βολής και έπιασε το σουτ με τον Γεωργαντζά αποκρούει και πάλι για να μπλοκάρει στη συνέχεια την μπάλα μετά από νέα προσπάθεια του Βουκομάνοβιτς. Μετά από ένα λεπτό σουτ του Μβελέ Τζούνιορ δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη, που είδε την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Ενα «νεκρό» διάστημα και χωρίς φάσεις από τις δύο πλευρές ήρθε να τελειώσει στο 29’, με τον Κέρι να βρίσκει τον Μετούσι με κάθετη πάσα, με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στο πέναλτι, όπου ο Μέτσε σούταρε στην κίνηση ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι.

Κεφαλιά του Ισούφη για τους γηπεδούχους, μετά από σέντρα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα άουτ στο 35’, με την Νίκη από την άλλη να απειλεί και πάλι στο 39’ με τον Κέρι να βρίσκει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως δεν σούταρε αλλά πάσαρε στον Βουκομάνοβιτς, που δεν πρόλαβε.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή και πάλι την παρουσία τους στο 42’ όταν από σέντρα του Κόκκινου από τα δεξιά, ο Κοντοβάς πήρε την κεφαλιά του Κοντοβά από πλεονεκτική θέση, όμως ο Αποστολίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Το β’ μέρος

Ο Ράτκο Ντόστανιτς πέραν από την αναγκαστική αλλαγή του Ιορδανίδη με τον Φάμπιο στο πρώτο μέρος, έριξε στο παιχνίδι και τους Ντινιωτάκη και Μαντζίρη, δίνοντας άλλο αέρα στους φιλοξενούμενους. Αρχικά και στο 63’ και μετά από φάουλ του Κέρι ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο πρώτος βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον αμυντικό της Νίκης και ακύρωσε έτσι το 0-1, το οποίο ήρθε στο 78’.

Οι δύο αλλαγές, Μαντζίρης και Ντινιωτάκης συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να περνά την μπάλα για τον δεύτερο, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ και απέναντι από τον Παπαδόπουλο, πέτυχε το 0-1. Με τον αέρα του ενός τέρματος η Νίκη πέτυχε ακόμη ένα και τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’, με τον Μαντζίρη να εκμεταλλεύεται πλήρως τη σέντρα του Κέρι από τα αριστερά και με γυριστό σουτ να σημειώνει το 0-2, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με τα κυανόλευκα, μετά από εκείνο στο ντεμπούτο του με τον ΑΟ Σελλάνων.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές στο διαιτητή Μελτζανίδη, όταν ζήτησαν πέναλτι τόσο στο 66’ όσο και στο 82’, αλλά ο Βεροιώτης ρέφερι αρνήθηκε πως οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε παράβαση, σταματώντας την μπάλα με το χέρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΝΙΚΗ 0-2

ΔΑΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σκόρερ: (78’ Ντινιωτάκης, 87’ Μαντζίρης)

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Μανασής, Μπάλας (Τρικάλων)

Κίτρινες: Κοντοβάς, Ρόβας, Απ. Τεντολούρης, Μέτσε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Γεωργαντζάς, Τεντολούρης Δ., Τζιλός, Ισούφης, Κοντοβάς, Κατσιαγιάννης, Κρανιώτης, Τελούρης Απ.(73’ Μυργιώτης), Μβελέ, Καρβούνης (66’ Κωτσοβός), Κόκκινος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παπαδόπουλος Θ., Καντούτσης, Παπαδήμας, Μετούσι, Ρόβας, Μέτσε, Ιορδανίδης (31’ λ.τ. Φάμπιο), Δεμηρτζόγλου (66’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Βουκομάνοβιτς (61’ Μαντζίρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου