ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον τελικό ο Ολυμπιακός Βόλου

στον-τελικό-ο-ολυμπιακός-βόλου-680751

Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με ανατροπή από το Βελεστίνο επικρατώντας του Ρήγα Φεραίου με 2-1 σε έναΝ επεισοδιακό αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση για το 2018 Ρήγας Φεραίος και Ολυμπιακός Βόλου συναντήθηκαν χθες στο Στάδιο Βελεστίνου, όπου οι Βελεστινιώτες προηγήθηκαν με τον Πάσχο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά με δύο τέρματα του Φλίγκου οι ερυθρόλευκοι απάντησαν και πήραν το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, που θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Αίαντα και ΓΣ Αλμυρού.

Για τους Βολιώτες η ισοφάριση ήρθε στο 37’, σε μια στιγμή που υπήρξε ένταση στην κερκίδα και παρέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον πολύπειρο φορ να κάνει δύο τα τέρματά του στο 59’. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους είχε ο Μποτζίκος στο 93’.

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Ο Ρήγας Φεραίος παρά το γεγονός ότι τον χωρίζει μια κατηγορία από τον Ολυμπιακό Βόλου έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους από την αρχή του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να σκοράρει στο 5’. Συγκεκριμένα από ενέργεια του πρώην ερυθρόλευκου Σέττου, που ξεκίνησε από τα αριστερά, ο Αραμπατζής διεκδίκησε την μπάλα, αλλά έπειτα από λάθος της άμυνας των ερυθρόλευκων, ο Πάσχος επωφελήθηκε και με όμορφο τρόπο πέτυχε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία.

Με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να… απαντήσει οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν στο 20’ ο Σέττος βγήκε απέναντι από τον Γιακουμή, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο Ολυμπιακός ανέβαζε ολοένα στροφές και έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Ρήγα στο 23’, με τον Οικονομόπουλο να πιάνει το σουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λώττα, με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα σουτ από τον Μπουτζίκο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρήγα Φεραίου, βάζοντας τέλος σε μια φάση διαρκείας και πολιορκίας των ερυθρόλευκων, που έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που δεν ήρθε ούτε στο 28’, όταν από γύρισμα του Ζγκούρι από τα αριστερά, ο Ρόκας από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του νωρίτερα, ήρθε να το πετύχει ο Φλίγκος στο 37’, ο οποίος βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι έπειτα από φάουλ του Λώττα, πήρε το ριμπάουντ και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1, ένα γκολ που ήρθε να κατευνάσει και τα πνεύματα στην κερκίδα, μιας και αντεγκλήσεις είχαν αρχίσει λίγο νωρίτερα, με την επέμβαση της Αστυνομίας να είναι απαραίτητη. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει και το 1-2, αλλά ο Λώττας στο 43’, σούταρε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή πλέον στο β’ μέρος, έψαξε ένα δεύτερο τέρμα και στο 49’ σουτ του Ρόκα μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Παπαγιάννης. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκε κάνοντας την ανατροπή, με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Φλίγκο να λύνει τον γόρδιο δεσμό

ύστερα από φάση διαρκείας και αφού σούταρε από το ύψος της περιοχής είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Παπαγιάννη για το 1-2. Μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, έψαξε ένα τρίτο τέρμα και θα μπορούσε να το έχει πετύχει στο 93’, όταν εκτέλεση φάουλ του Μπουτζίκου έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και άουτ.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 5’ Πάσχος – 37’, 59’ Φλίγκος

ΡΗΓΑΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Σπαθής, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Αλεξίου, Αραμπατζής (62’ Γάρος), Σουγγάρης (76’ Ζηρδέλης), Σέττος, Πάσχος, Νασιακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Πίντο, Ρόκας (74’ Νόνης), Καμπλιώνης (62’ Σκοπελίτης), Κόλα, Φλίγκος (89’ Πατσής), Λώττας, Ζγκούρι (36’ Ευθυμιάδης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου