ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μεγάλη… Νίκη υπέταξε την Ξάνθη

μεγάλη-νίκη-υπέταξε-την-ξάνθη-683797

Μια μεγαλειώδη νίκη πέτυχε η Νίκη Βόλου, κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς στον 7ο Όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί οι κυανόλευκοι να μην πήραν την πρόκριση, έχοντας χάσει νωρίτερα στον όμιλο από Κέρκυρα και ΟΦΗ, κατάφεραν ωστόσο να πάρουν το ζεστό χειροκρότημα μπροστά στους φιλάθλους τους και να αποδείξουν απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω και στη Super League, πως είναι φτιαγμένοι από μέταλλο νικητή.

Το νικητήριο τέρμα ήρθε από τον Τζιώρα στο 72’ μετά την ασίστ του Κέρι, με τους γηπεδούχους να έχουν κι άλλες ευκαιρίες αργότερα προκειμένου να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα, ενώ τις λιγοστές φορές που χρειάστηκε η συμβολή του Αποστολίδη, ο έμπειρος πορτιέρε φώναξε παρών.

Παρά την ήττα τους οι Ακρίτες πέρασαν στους «16» του θεσμού, μιας και την ίδια ώρα ο ΟΦΗ περνούσε νικηφόρα από την Κέρκυρα και με σκορ 0-3, «έστελνε» την Ξάνθη επίσης στην κλήρωση της Παρασκευής.

Πώς ξεκίνησαν

Με το γνώριμο από τις αρχές της χρονιάς 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να προχωρά σε αλλαγές προσώπων σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στην Καλαμπάκα. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Αποστολίδης και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι-Παπαδήμας-Καρτσαμπάς-Παπαδόπουλος.

Στη μεσαία γραμμή οι Μέτσε και Ρόβας ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Φάμπιο να έχει ρόλο οργανωτή μπροστά τους και την τριάδα της επίθεσης από τα δεξιά προς τα αριστερά να συνθέτουν οι Κέρι, Τζιώρας, Δωματάς.

Από την άλλη για την Ξάνθη ο Μίλαν Ράσταβατς σε σχήμα 4-5-1 είχε τον Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Χατζητερζόγλου, Αλμέιδα, Κασάδο, Μπαξεβανίδη. Στη μεσαία γραμμή οι Καμαρά και Μελιόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, στα δεξιά κινούνταν ο Μελισσόπουλος, στα αριστερά ο Κίκε, με τον Καντά να έχει ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Κάστρο.

Το πρώτο μέρος

Η Ξάνθη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 4ο λεπτό απείλησε την εστία της Νίκης, όταν ο Καντά απέναντι από τον Αποστολίδη έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι Ακρίτες έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και την ελαφρά υπεροχή, ωστόσο η Νίκη απάντησε στο αρχικό σουτ, με ωραίο γυριστό του Δωματά, τέσσερα λεπτά μετά που σταμάτησε στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς.

Δύο αντεπιθέσεις των κυανόλευκων στη συνέχεια σταμάτησαν εν τη γενέσει τους, με τον επόπτη Δημητριάδη από την Καστοριά να καταλογίζει σε θέση οφσάιντ των Δωματά, για να ακούσει τα εξ’ αμάξης από την κερκίδα ο Καστοριανός επόπτης Δημητριάδης, αλλά και τα παράπονα των παικτών της Νίκης.

Επειτα από φάση διαρκείας στο 13’ ο Φάμπιο, που ήταν εξαιρετικός χθες έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, με τον Κέρι να πατά την μπάλα προς τον Μέτσε, ο οποίος από καλή θέση έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο.

Ενα λεπτό αργότερα και στο 14’ σέντρα-σουτ του Κίκε από τα αριστερά, μπλόκαρε έστω και δύσκολα ο Αποστολίδης, με τον Κάστρο να περιμένει αλλά χωρίς αποτέλεσμα την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τους κυανόλευκους να έχουν ακόμη δύο τελικές προσπάθειες με τον Δωματά, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, αλλά στο 32’ η μπάλα σταμάτησε στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς και στο 45’ έπειτα από πάσα του Κέρι η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το β’ μέρος

Με παράπονα για τις υποδείξεις του βοηθού ξεκίνησε και το β’ μέρος με την Νίκη να διαμαρτύρεται πλέον στον Ζακυνθινό επόπτη Ψαρρή για δύο περιπτώσεις οφσάιντ τόσο στο 46’ όσο και στο 50’, με τον Δωματά στη δεύτερη να βγαίνει απέναντι από τον Ζίφκοβιτς.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Φάμπιο πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και αφού κάλυψε όμορφα την μπάλα με το σώμα του έκανε τη σέντρα – σουτ από τα δεξιά με την άμυνα να ανακόπτει και τον Μέτσε να παίρνει το ριμπάουντ, για να σουτάρει στη συνέχεια με το αριστερό ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν αυτή που δικαίωνε πλέον το αγωνιστικό ανέβασμα των κυανόλευκων, οι οποίοι πήραν αυτό που δικαιούνταν, έστω κι αν ο επόπτης Ψαρρής δεν είδε τον Τζιώρα σε θέση οφσάιντ.

Η μπάλα άλλαξε μαεστρικά ανάμεσα σε Ιορδανίδη και Κέρι, με τον τελευταίο αφού έκανε την ντρίπλα με το αριστερό, να φέρνει στη συνέχεια στο δεξί και να σπάει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας όπου καραδοκούσε ο Τζιώρας για να πετύχει εύκολα το 1-0.

Το 1-0 δεν έδειξε να αρκεί στους κυανόλευκους, με τον νεοεισελθόντα Βουκομάνοβιτς από τα αριστερά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να δέχεται το δώρο από λάθος της αντίπαλης άμυνας και απέναντι από τον Ζίφκοβιτς να κάνει το πλασέ στο 76’, αλλά ο Μπαξεβανίδης παραχώρησε το κόρνερ προ του Τζιώρα, που περίμενε την κατάληξη της μπάλας προς τα δίχτυα.

Κι αφού δεν έγινε το 2-0 παραλίγο να έρθει το 1-1 στο 77’, με τον Κίκε να περνά με όμορφη ενέργεια τον Μετούσι από τα αριστερά και την μπάλα να στρώνεται στον Σουλεϊμάν, ο οποίος μόνος του από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Αποστολίδης.

Ανάποδο ψαλιδάκι του Μελιόπουλου στο 83’ σταμάτησε στην ασφαλή αγκαλιά του Αποστολίδη στη συνέχεια, με την Νίκη ένα λεπτό μετά να έρχεται εκ νέου φάτσα με το 2-0, όμως ο Κέρι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Τζιώρα, με τον Ζίφκοβιτς να παραχωρεί εντυπωσιακά κόρνερ.

Η Ξάνθη προσπάθησε στο 92’ να πετύχει την ισοφάριση, με τον Καμαρά να βγαίνει μόνος του από τα αριστερά και να θέλει να νικήσει τον Αποστολίδη με προβολή έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε από τον άξονα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των κυανόλευκων φώναξε παρών, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το φινάλε.

ΝΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ 1-0

Κύπελλο Ελλάδος

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 72’ Τζιώρας

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ρόβας (70’ Τσεμπερίδης), Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες (70’ Ιορδανίδης), Δωματάς (75’ Βουκομάνοβιτς), Κέρι, Τζιώρας.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Καντά (63’ Σουλεϊμάν), Κασάδο, Μπαξεβανίδης (79’ Θυμιάνης), Αλμέιδα, Μελισσόπουλος, Μελιόπουλος, Χατζητερζόγλου (46’ Σιλά), Καμαρά, Κίκε, Κάστρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου