ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη ψυχολογίας με 2-1 και με ανατροπή στον Αλμυρό

νίκη-ψυχολογίας-με-2-1-και-με-ανατροπή-στ-700246

Την 8η νίκη σε 10 παιχνίδια πανηγύρισε η Νίκη Βόλου χθες στο Στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» του Αλμυρού, στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον ΓΣΑ, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα με 1-2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο της τον Κώστα Γρηγοριάδη βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ομάδα του Στέλιου Αρσένου, η οποία προηγήθηκε στο 57’ με τον Κοντοβά, αλλά μετά από τρία λεπτά ο Κέρι ισοφάρισε με πέναλτι, για να έρθει η ανατροπή του σκορ από τον Ιορδανίδη και το τελικό 1-2 να διαμορφωθεί στο 75’, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη σε επίπεδο Γ’ Εθνικής κόντρα στον ΓΣΑ για την Νίκη.

Η Νίκη την πρωτοβουλία

Η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη που θέλησε να επιβάλει το ρυθμό της από την αρχή του αγώνα, με τον Ιορδανίδη στο 2’ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο ΓΣΑ από την άλλη όντας διαβασμένος στα μετόσπισθεν κατάφερε να περιορίσει τα ατού της Νίκης και να απειλήσει με τη σειρά του στο 15’, όταν ο Κοντοβάς πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αποστολίδη μετά από σέντρα του Μπαρούτα από τα αριστερά.

Κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς στο 18’ σε σέντρα του Παπαδόπουλου δεν θα βρει το στόχο, με τον ΓΣΑ να απαντά και πάλι στο 26’, όταν ο Αλεξανδρής με σουτ θέλησε να απειλήσει τον Αποστολίδη, όμως ο έμπειρος πορτιέρε έπεσε και μπλόκαρε.

Στη μισή ώρα παιχνιδιού ο Μέτσε δοκίμασε με τη σειρά του το δικό του πόδι, αναγκάζοντας τον Σταυράκη σε μοναδική απόκρουση, με τον λαρισαίο τερματοφύλακα και πρώην της Νίκης Βόλου να εκτινάσσεται στο αριστερό παραθυράκι και να λέει «όχι» στο 0-1.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, ήρθε και στο τελευταίο λεπτό, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, με τους Βουκομάνοβιτς και Ιορδανίδη να συνεργάζονται, και τον τελευταίο να πατά την μπάλα στον Κέρι, ο οποίος σούταρε αλλά χωρίς επιτυχία, με τον Σταυράκη να μπλοκάρει.

Της ανατροπής στο β’ μέρος

Με την έναρξη του β’ μέρους η Νίκη ήταν και πάλι εκείνη που μπήκε με στόχο να σκοράρει, με τον Σταυράκη όμως σε ετοιμότητα να μην αιφνιδιάζεται από την κεφαλιά του Δωματά στο 48’, έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Καντούτση. Προσπάθεια του νεοεισελθόντα Τζιώρα στο 52’ σταμάτησε στην άμυνα του ΓΣΑ, ο οποίος ξεμύτισε και πάλι στο 57’, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει.

Συγκεκριμένα ο Τσιώλης ξεκίνησε κούρσα από τα αριστερά, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Μετούσι και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Κοντοβά, με τον πολύπειρο επιθετικό να ανοίγει το σκορ πλασάροντας τον Αποστολίδη για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το σοκ δεν το έβαλαν κάτω και μόλις δύο λεπτά αργότερα, κέρδισαν πέναλτι, με τον Κέρι να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή του ΓΣΑ και τον Κόκκα να υποπίπτει στην παράβαση σύμφωνα με τον διαιτητή Μπεκιάρη, και να βρίσκει την μπάλα με το χέρι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κέρι, ο οποίος δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-1 στο 60’, φθάνοντας τα 11 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Δευτερόλεπτα μετά το τέρμα αποβλήθηκε από τον πάγκο της Νίκης ο Κώστας Γρηγοριάδης, ενώ από τις λογομαχίες την κίτρινη είδαν τόσο ο Κέρι όσο και ο Στουρνάρας.

Σουτ του Καντούτση στο 70’ μπλόκαρε εύκολα ο Σταυράκης, με την Νίκη να τα παίζει πλέον όλα για όλα, μιας και ο Αναστασίου αντικατέστησε τον Καρτσαμπά και πέρασε δίπλα στον Τζιώρα, με την επίθεση των κυανόλευκων να ενισχύεται.

Η αλλαγή στη διάταξη απ’ ότι φάνηκε ωφέλησε τους φιλοξενούμενους, με τον Αναστασίου να γυρίζει την μπάλα στον Ιορδανίδη, ο οποίος με σουτ στη δεξιά γωνία του Σταυράκη έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα και την ολική ανατροπή, με το 1-2 να είναι πλέον γεγονός.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με την Νίκη να συνεχίζει στο -2 από τον Ολυμπιακό Βόλου και με τον Ράτκο Ντόστανιτς πλέον στον πάγκο της, ενώ τη χθεσινή αναμέτρηση παρακολούθησε και ο άμεσος συνεργάτης του Σέρβου τεχνικού, Θοδωρής Σκύφτας.

ΓΣΑ-ΝΙΚΗ 1-2

Σκόρερ: (57’ Κοντοβάς – 60’ Κέρι πεν., 75’ Ιορδανίδης)

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Παπαλίτσας, Κανιούρας (Καρδίτσας)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκκας, Βανγκέλι, Αλεξανδρής, Δημηνάς (79’ Χατζής), Κοντοβάς (76’ Τσελεπής), Τσιώλης (73’ Γκίκας), Τζοβάρας (81’ Τιμπλαλέξης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (58’ Ρόβας), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς (72’ Αναστασίου), Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ιορδανίδης, Κέρι, Δωματάς (77’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (46’ Τζιώρας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου