ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Στα χέρια του κόσμου… η αναγέννηση»

στα-χέρια-του-κόσμου-η-αναγέννηση-703806

Ο Περικλής Αμανατίδης φιλοξενήθηκε χθες στο ραδιόφωνο του «ΣΠΟΡ FM 89.5» μιλώντας για την επιλογή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και για το πού θέλει να φθάσει με τους ερυθρόλευκους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εξήρε τη στάση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, τονίζοντας πως πλέον η πορεία αναγέννησής της είναι στα χέρια του, ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη στήριξη.Ο έμπειρος Μακεδόνας τεχνικός, που από σήμερα θα ξεκινήσει την προετοιμασία για τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο και όχι την Κυριακή, σχολίασε αναλυτικά:

Για τη μοίρα των προπονητών: «Αυτό είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού και το αντιμετωπίζει ο καθένας όπως μπορεί και όπως το αντιλαμβάνεται. Εγώ έχω μια πάγια τακτική σε αυτό το κομμάτι. Το θεωρώ μέρος της δουλειάς και είναι κάτι που δεν με επηρεάζει στη δουλειά μου.Το κομμάτι της υπομονής ίσως είναι και χαρακτηριστικό του λαού μας. Από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε εάν αυτό πολλές φορές γίνεται και αν αποδεικνύεται σωστή ενέργεια ή όχι. Εκεί είναι το περίεργο ότι πολλές φορές γίνεται μια τέτοια κίνηση και μένει αυτό να κριθεί αν είναι σωστό ή λάθος. Όταν είναι σωστό μερικές φορές δηλαδή όταν υπάρχει μια αλλαγή και η πορεία είναι καλύτερη, πάντα επισημαίνεται και λένε καλά που το κάναμε. Όταν όμως δεν γίνεται δεν λένε πως ήταν λάθος. Είναι άδικο αλλά και μέρος του παιχνιδιού. Μια άδικη απόφαση όμως εμένα δεν θα με επηρεάσει στη δουλειά μου στην επόμενη μου ομάδα».

Για τον χαρακτηρισμό ο προπονητής των τίτλων: «Δεν υπάρχει προπονητής των τίτλων, αλλά υπάρχουν προπονητές που έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δόξα τω Θεώ έχω αρκετές επιτυχίες κάτι το οποίο έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχει να κάνει με συνεργάτες, με τους ποδοσφαιριστές που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, έχει να κάνει με προέδρους, με ομάδες, με διοικήσεις, με δουλειά».

Για την επιλογή του Ολυμπιακού: «Στάθμισα κάποια πράγματα, μου παρουσιάστηκε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ο στόχος και το τι θέλει η ομάδα. Πιστεύω σε αυτό και μπαίνω στη διαδικασία μέσα σε εισαγωγικά της καλής πίεσης και ενός και μοναδικού στόχου. Προσπαθώ να πείσω τους παίκτες για το ίδιο πράγμα και όλο αυτό είναι που μου αρέσει και το θεωρώ πρόκληση. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα Γ’ Εθνικής και την έχω διαφορετικά στο μυαλό μου, όπως και πολύς κόσμος στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το όνομα, η πόλη που έχω δουλέψει και μου αρέσει, οι εγκαταστάσεις, οι συνθήκες, οι άνθρωποι. Ολα μαζί συνετέλεσαν στη δική μου απόφαση».

Για την επιλογή της 11άδας σε κάθε παιχνίδι: «Σε αυτό παίζει ρόλο και η ποιότητα των παικτών. Αν υπάρχει ένα βάθος στο ρόστερ και αρκετά μεγάλο νούμερο ποιοτικών παικτών, είναι σίγουρα πιο δύσκολο. Από την άλλη είναι και πιο ωραίο να είσαι σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Εγώ το προτιμώ αυτό από το να μην έχω παίκτες. Θα πρέπει να σκεφτούμε και άλλους συναδέλφους σε πιο δύσκολες συνθήκες και σε ομάδες που προσπαθούν να πείσουν τον παίκτη που δεν έχει μεγάλα οικονομικά κίνητρα και που δεν είναι σε θέσεις που οδηγούν σε επιτυχίες ή που πάνε με το φιλότιμο των παικτών. Εχω πει πιο παλιά πως μου φαίνεται πιο δύσκολο να είσαι προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα παρά σε επαγγελματική. Στην επαγγελματική ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του, αν την ξέρει, όπως πρέπει να την κάνει. Στον Ολυμπιακό δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί έχουν πειστεί από πριν όλα τα παιδιά, πως θα μπουν σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Ο πρωταθλητισμός έχει σκληρές αποφάσεις. Πρέπει να μάθεις να παίζεις όλους τους ρόλους και να είσαι έτοιμος να μπεις στην πρώτη γραμμή. Να είσαι έτοιμος να μείνεις πίσω και να βοηθήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, με διάθεση, με όρεξη. Έχει αναλυθεί αυτό στα παιδιά και είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή».

Για το πόσο θα διαρκέσει το αήττητο του Ολυμπιακού: «Όσο είναι οι παίκτες συγκεντρωμένοι και αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει κάθε Κυριακή να παλεύεις για να το πετύχεις και να πάει όσο είναι να πάει. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι πάνω σε αυτό. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε εκατό τοις εκατό σοβαροί, να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο μέχρι το επόμενο. Δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο».

Για τα παιχνίδια που δυσκολεύθηκε η ομάδα του: «Τα παιχνίδια οι παίκτες τα κάνουν εύκολα ή δύσκολα. Υπάρχουν ομάδες που είναι πιο σκληρές. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ δυνατές, όπως η Νίκη Βόλου και θα γίνει μάχη. Θα πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό και να βλέπουμε και την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η πρεμιέρα (σ.σ. στην Τσαριτσάνη) ήταν σκληρή. Παίζουν όλα ρόλο. Τα παιχνίδια είναι θέμα στιγμής του παίκτη. Μπορεί στο πιο εύκολο να δεις κάτι που δεν περίμενες, ή στο δύσκολο να είσαι τόσο συγκεντρωμένος, που θα το τελειώσεις πιο εύκολα».

Για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Αναγέννηση: «Θεωρώ πως σε όλα τα παιχνίδια πρέπει η ομάδα μας να είναι πειθαρχημένη και σοβαρή. Σε όλα τα παιχνίδια. Το δείξαμε και στο Κύπελλο ΕΠΣΘ. Εμείς μπορεί μέσα από ένα παιχνίδι να ψάξουμε και να δούμε ίσως έναν άλλον στόχο. Για τη διάρκεια και πώς μπορούν για παράδειγμα οι καινούργιοι παίκτες να μπουν στο σύνολο. Η δουλειά του παίκτη είναι μια παράσταση για 90 λεπτά».

Για τις απουσίες των Σάββα, Σαχινίδη: «Ο Σαχινίδης έχει αποθεραπευθεί, αλλά είχαμε στον προγραμματισμό μας και άλλους παίκτες. Ο Φλίγκος έχασε αρκετά μεγάλο κομμάτι λόγω τραυματισμού, αλλά όταν μπήκε ήταν όπως έπρεπε. Είναι εύκολος παίκτης στο γκολ και ήταν όπως έπρεπε κάνοντας τη δουλειά του».

Για τις υποδομές του Ολυμπιακού Βόλου: «Δεν γίνεται να μην έχεις υποδομές. Επειδή έχω ανέβει στην Άλλη Μεριά και εμείς ζητάμε όλο και περισσότερες και καλύτερες εγκαταστάσεις. Ο Ολυμπιακός έχεις τις εγκαταστάσεις του, έχει μια ερασιτεχνική ομάδα και σε αυτό πρέπει να υπάρχει συνέχεια, ποιότητα και υπομονή. Νομίζω πως μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει πολλά βήματα μπροστά».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Στο κομμάτι των φιλάθλων δεν μπορώ να πω εγώ κάτι για μία ομάδα που είναι χτισμένη εδώ και χρόνια στην ιστορία της πόλης και του Νομού. Είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Έχουμε εντυπωσιαστεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα από την παρουσία του, με την τελευταία στα Σέλλανα, που ήταν εντυπωσιακή. Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο φέτος άλλη φορά σε παιχνίδι και με τη μορφή της συμπαράστασης. Δεν είναι απλοί φίλαθλοι, είναι φίλοι της ομάδας, που συμμετέχουν στην πορεία αυτή τη στιγμή και νομίζω πως μέρα με τη μέρα την πορεία της ομάδας την παίρνει ο κόσμος στα χέρια του και την κάνει δική του. Δηλαδή, πιστεύω ότι δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο αυτό και θα πάρουν την υπόθεση αναγέννησης του Ολυμπιακού στα χέρια τους. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία και μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο πολλοί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου