ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κούτσης: Να μην ξαναδώ ανάλογα λάθη στη συνέχεια

κούτσης-να-μην-ξαναδώ-ανάλογα-λάθη-στη-710720

Ακόμη μία ευρεία νίκη πέτυχε την περασμένη Κυριακή η Νίκη Βόλου κερδίζοντας με άνεση και με 5-0 τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους κυανόλευκους να μη δυσκολεύονται από τη βροχή και να πηγαίνουν με προβάδισμα 2-0 στα αποδυτήρια μετά τις κεφαλιές του Χρήστου Τζιώρα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Γιώργος Ιορδανίδης, Κέρι Λόρι και Αλέκσα Βουκουμάνοβιτς πέτυχαν τα υπόλοιπα τέρματα της κυανόλευκης επικράτησης, με την ομάδα του Γιώργου Κούτση να έχει πλέον την καλύτερη επιθετική γραμμή στο πρωτάθλημα με 23 τέρματα έναντι 22 του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά να παραμένει στο -2 από την κορυφή και τους ερυθρόλευκους συμπολίτες.

Επόμενος αντίπαλος για την Νίκη Βόλου θα είναι ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδρας στο Πανθεσσαλικό, την ερχόμενη Κυριακή στις 3μ.μ., παιχνίδι στο οποίο ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας δεν επιθυμεί να δει λάθη ανάλογα με εκείνα των προηγούμενων παιχνιδιών.

Ο Γιώργος Κούτσης αναφερόμενος μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Φωκικό στην εικόνα της ομάδας του σχολίασε αρχικά: «Καταρχήν, θα ήθελα να αρχίσω με μία ευχή, να επιτευχθούν οι στόχοι του Φωκικού. Είναι μία ομάδα ιστορική, έχω περάσει από εκεί, έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές, έχω κάνει πολύ δυνατές φιλίες στην πόλη της Άμφισσας, οι οποίες παραμένουν ακόμα και σήμερα. Κι έτσι από καρδιάς πραγματικά εύχομαι να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσει εκεί οι άνθρωποι.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, νομίζω πως μπήκαμε από την αρχή επιβάλλοντας τον ρυθμό μας. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο. Πράγματι, σε δύο περιπτώσεις κινδυνεύσαμε να δεχτούμε δύο γκολ, πράγμα ανεπίτρεπτο για εμάς. Παρ’ όλα αυτά, αντιδράσαμε πολύ γρήγορα, διορθώσαμε τα όποια τακτικά λάθη κι επανήλθαμε έτσι όπως έπρεπε από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το έχω ξαναπεί πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει και να πιστεύει ότι θα πάρει κάποιο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο νομίζω ότι μπήκαμε κάπως νωθρά. Δε ξέρω πώς το πήραν τα παιδιά, ίσως ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό. Ο αντίπαλος μας πίεσε, αλλά μετά από 15 λεπτά ανακάμψαμε, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να αντεπιτεθούμε, πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε κάποιες ευκαιρίες ακόμα που δεν τις αξιοποιήσαμε, ωστόσο, όμως, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Συνεχίζουμε, υπογραμμίζουμε τα λάθη που έγιναν κι ελπίζω να μην τα ξαναδώ στη συνέχεια, στα εναπομείναντα παιχνίδια».

Για τον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού: «Με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αυτές τις δύο μέρες και με την πραγματοποίηση ενός παιχνιδιού, σίγουρα το γήπεδο, με την πάροδο του χρόνου, γίνεται πιο δύσβατο, πιο δύσκολο. Σίγουρα δεν ευνοεί μία ποιοτική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, εκτιμώ ότι προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα. Δεν μπορώ να πω ότι το γήπεδο ήταν εμπόδιο για την απόδοσή μας. Σίγουρα, όπως το αφήσαμε στο τέλος του παιχνιδιού, χρειάζεται προσοχή, συντήρηση από εμάς. Θα βοηθήσουμε, δεν το συζητώ. Θα το προστατέψουμε γιατί για εμάς είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, για να βγάλουμε την ποιότητά μας, τις δυνατότητές μας και, ταυτόχρονα, και την ικανότητά μας».

Ο Έρβιστ Μετούσι εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Φωκικό αναφέροντας αρχικά: «Καταρχάς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή και στη διοίκηση για την προσπάθεια που γίνεται. Θεωρώ ότι πήραμε μία δίκαιη νίκη, μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, βγάλαμε πολλές φάσεις και πετύχαμε πολλά γκολ. Θεωρώ πως η ομάδα αυτή δεν πρέπει να παίζει σε τέτοιες κατηγορίες, είναι μεγάλη ομάδα κι εύχομαι να πετύχουμε τον στόχο που είναι η άνοδος. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Έχουμε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων και του κόσμου και θα προσπαθήσουμε πολύ».

Για το γεγονός πως η ομάδα «φρέναρε» μετά το υπέρ της 3-0: «Δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια στο 100%. Πρέπει να κρατήσουμε και δυνάμεις. Έχουμε πολλά παιχνίδια στη συνέχεια που είναι δύσκολα, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και πήγαμε λίγο πιο χαλαρά στο τέλος. Εύχομαι και στον αντίπαλο να πετύχει τους στόχους του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου