ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πεντάμορφη η Νίκη «σκόρπισε» τον Φωκικό

πεντάμορφη-η-νίκη-σκόρπισε-τον-φωκι-711729

Με την… παλιοσειρά των Τζιώρα και Ιορδανίδη να αναλαμβάνει δράση η Νίκη Βόλου είχε εύκολο απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες επιβλήθηκε με 5-0 του Φωκικού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Τζιώρας έδειξε το δρόμο στους… νεότερους, ανοίγοντας το σκορ στο 14’, πέτυχε το 2-0 στο 29’ και από κει και πέρα με το νερό, όχι της βροχής, να έχει μπει στο αυλάκι ο Ιορδανίδης σκόραρε στο 62’ για το 3-0, με τους Κέρι στο 88’ και Βουκομάνοβιτς στο 89’ να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ από τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό Βόλου, οι κυανόλευκοι είχαν όσο τίποτα ανάγκη όχι μόνο την επικράτηση στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά και μία πειστική εμφάνιση, «ζεσταίνοντας» στο μέτρο του δυνατού τους φιλάθλους τους.

Πώς ξεκίνησε

Για τους κυανόλευκους κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε εκ νέου ο Αποστολίδης, με τους Μετούσι – Παπαδόπουλο να τοποθετούνται στα άκρα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο άλλαξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τον Παπαδήμα να «ντουμπλάρει» τον Καντούτση, μιας και ο Καρτσαμπάς έμεινε εκτός όντας ανέτοιμος. Μέτσε και Τσεμπερίδης ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ από τα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Κέρι, από τα αριστερά ο Δωματάς και στην κορυφή ο Τζιώρας.

Του κεφαλιού του ο Τζιώρας

Με το πρώτο δεκάλεπτο να περνά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο η Νίκη πάτησε δυνατά, με τον Τζιώρα να στέκεται στο ύψος του και να ανοίγει το σκορ στο 14’. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά όπου Μέτσε και Κέρι άλλαξαν την μπάλα με τον τελευταίο να σεντράρει για την αντίπαλη περιοχή. Εκεί βρέθηκε αρχικά ο Καντούτσης, πιάνοντας την πρώτη κεφαλιά με τον Τζιώρα να αξιοποιεί την πάσα του συμπαίκτη του για το 1-0, σκοράροντας με κεφαλιά.

Από την άλλη ο Φωκικός θέλησε να «απαντήσει» και στο 20’ έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Σταθόπουλος «γέμισε» από τα δεξιά και ο Κέρι δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά, με τον Χατζηστάμου να πιάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, και την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Νίκης.

Η προσπάθεια του Φωκικού συνεχίστηκε και στο 23’ ο Κολοβός τροφοδότησε τον Μουράντοφ, που σε αντεπίθεση ανέβηκε μόνος του από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη δεν είχε τύχη με τον έμπειρο τερματοφύλακα να παραχωρεί κόρνερ.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1 η Νίκη πέτυχε το 2-0 και συγκεκριμένα στο 29’, με τον Κέρι από τον άξονα να βλέπει την κίνηση του Δωματά και να τον τροφοδοτεί στα αριστερά, με τον μεσοεπιθετικό των κυανόλευκων να πατά περιοχή και να «γεμίζει» στην αντίπαλη περιοχή όπου στο δεύτερο δοκάρι ο Τζιώρας δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει εκ νέου με κεφαλιά.

Ο Τζιώρας θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα, με τους Δωματά και Παπαδόπουλο να συνεργάζονται στο 29’ από τα αριστερά και από τη σέντρα του τελευταίου ο Τζιώρας προσπάθησε και πάλι με το κεφάλι, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, ήταν σε ετοιμότητα.

Η τέταρτη τελική ευκαιρία των κυανόλευκων είχε και πάλι τελικό αποδέκτη τον Τζιώρα, ο οποίος προσπάθησε εκ νέου με κεφαλιά να νικήσει τον Παπαδόπουλο, μετά από σέντρα του Δωματά, όμως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ, στερώντας το χατ-τρικ από τον έμπειρο φορ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και στο 40’ ο Φωκικός ξεμύτισε και πάλι προκειμένου να μειώσει, ωστόσο μακρινό σουτ του Σταθόπουλου, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Νίκης.

Πλησίασε ο Φωκικός

Οτι προσπάθησε να πετύχει στα τέλη του πρώτου μέρους, επιχείρησε και στις αρχές του δευτέρου ο Φωκικός, με τον Τσεμπερίδη να χάνει την μπάλα στον άξονα από τον Χατζηστάμου με τον τελευταίο να αφήνει στον Κολοβό, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη. Ο τερματοφύλακας της Νίκης έπειτα από φάση διαρκείας στο 58’είπε «όχι», σε σουτ του Κοτσάι, ο οποίος απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Δεν άφησε άλλα περιθώρια

Χωρίς να αφήσει άλλο χρόνο για αμφισβήτηση η Νίκη πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες και το 3-0 στην πρώτη της τελική προσπάθεια του β’ μέρους. Ηταν το 62ο λεπτό με τον Κέρι να βρίσκει από τα δεξιά τον Μετούσι, του οποίου η κούρσα από τα δεξιά δεν βρήκε στοπ, για να σεντράρει από τα δεξιά στον επερχόμενο από τα αριστερά Ιορδανίδη, το πλασέ του οποίου ήταν στην κίνηση και κατέληξε στα δίχτυα της εστία του Φωκικού για το 3-0.

Στο 70’ οι νεοεισελθόντες Ντινιωτάκης και Βουκομάνοβιτς συνεργάστηκαν, αλλά η κεφαλιά του Σέρβου δεν βρήκε στόχο με την επόμενη φάση άξια λόγου να καταγράφεται στο 80’, με τον Κέρι να δοκιμάζει το αριστερό του, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, με τον Βουκομάνοβιτς να πλασάρει στη συνέχεια πάνω από τα δοκάρια και ενώ ο τερματοφύλακας είχε εξουδετερωθεί.

Οτι δεν πέτυχε ο Κέρι στο 80’ το πέτυχε στο 88’, επωφελούμενος της συνεργασίας των Μέτσε και Μακένγκο, με τον πρώτο σκόρερ του 4ου ομίλου να διεισδύει στην αντίπαλη περιοχή για να πλασάρει με το αριστερό στην απέναντι γωνία για το 4-0.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού ο Ντινιωτάκης, σέντραρε από τα αριστερά στο 89’ και ο Βουκομάνοβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι, για να τη στείλει με κεφαλιά στα αντίπαλα δίχτυα για το 5-0.

ΝΙΚΗ-ΦΩΚΙΚΟΣ 5-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: (14’, 29’ Τζιώρας, 62’ Ιορδανίδης, 88’ Κέρι, 89’ Βουκομάνοβιτς)

Διαιτητής: Στέλιος Λεωνίδας

Βοηθοί: Κώστας Λεωνίδας, Χρήστος Μπάλας

Κίτρινες: 53’ Τσεμπερίδης, 77’ Μεγάλος, 86’ Ντινιωτάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κούτσης): Αποστολίδης, Μετούσι (81’ Λάιος), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Μέτσε, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (77’ Μακένγκο), Κέρι, Δωματάς (67’ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (57’ Βουκομάνοβιτς)

ΦΩΚΙΚΟΣ (Κόκκινος): Παπαδόπουλος, Κουβέλης (80’ Πιέτρι), Ζιώγας, Αμπραχαμιάν (83’ Χρυσαφόπουλος), Κοτσάι, Μουράντοφ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Μεγάλος, Χατζηστάμου (81’ Αδάμ), Κολοβός (67’ Πελτέκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου