ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Για moto cross στον Παλαμά»

για-moto-cross-στον-παλαμά-736972

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Προβληματισμένος με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στον Παλαμά, όπου θα φιλοξενηθεί η Νίκη Βόλου την ερχόμενη Κυριακή από τον ΑΟ Σελλάνων, είναι ο τεχνικός των κυανόλευκων Γιώργος Κούτσης.

Ο 44χρονος τεχνικός αστειευόμενος χαρακτήρισε το γήπεδο του Παλαμά καταλληλότερο για αγώνες moto cross παρά για αγώνα ποδοσφαίρου, με τη Νίκη Βόλου να θέλει παρά τις όποιες δυσκολίες την τρίτη σερί νίκη, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Καρδίτσας, η οποία μετά από δύο παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα.

Φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM 89.5, ο τεχνικός των κυανόλευκων σχολίασε αρχικά για τις δύο νίκες με Θησέα και Στυλίδα: «Όλα αυτά δεν τα έκανα εγώ, τα έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια, αυτοί παίζουν και έτσι πρέπει να είναι. Συνήθως εμείς οι προπονητές είμαστε… για τις ήττες, όχι για τις νίκες».

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τον 4ο Όμιλο: «Κοιτάζοντας τον συγκεκριμένο όμιλο αυτό που διαπίστωσα είναι ότι είναι λίγες οι ομάδες που είναι αξιόλογες. Έχουμε δύο επίπεδα ομάδων. Είτε θα είναι πολύ καλές είτε πολύ αδύναμες, σε σχέση πάντα με τον όμιλο που βρισκόμουν πέρυσι. Εκεί είχαμε 6-7 ομάδες που ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και υπήρχαν και 3-4 αδύναμες, άρα υπήρχε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και στον 4ο Όμιλο, όπου βρίσκονται και ξεχωρίζουν η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου, με βάσει το ρόστερ, τη δυναμική και τον κόσμο τους».

Για τις δηλώσεις περί αδυναμιών της ομάδας και αν λύνονται: «Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αδυναμίες. Επίσης δεν υπάρχει ομάδα επιπέδου να μην έχει και κάποιες αρετές. Εμείς προσπαθούμε να βελτιωθούμε περισσότερο σε αυτό που έχουμε και πολύ περισσότερο σε αδυναμίες, έτσι ώστε να γίνουμε πιο ισχυροί. Πρέπει επίσης να αναφερθώ πως ο προκάτοχός μου (σ.σ. Φάντζιο Μπούις), έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικές επιλογές. Είναι η αλήθεια και πρέπει να την πω. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες είναι μια πρόφαση για να αποφύγεις κάτι ή να μετατοπίσεις την ευθύνη από σένα σε κάποιον άλλο. Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις μια ομάδα, έχεις και την ευθύνη. Είσαι υποχρεωμένος αυτά να τα επωμιστείς».

Για την οργάνωση της ομάδας: «Σε κάποια άλλη χώρα δεν θα μου κάνατε αυτή την ερώτηση, παρόλα αυτά λίγες ομάδες έχουν τις προϋποθέσεις και τις εγκαταστάσεις να δουλέψει ένας προπονητής, ένας ποδοσφαιριστής και μια ομάδα ολόκληρη. Πρέπει να λέγεται και να αναδεικνύεται».

Για το κενό διάστημα στο παιχνίδι με τον ΑΟ Στυλίδας: «Στο πρώτο 20λεπτο δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και ανασταλτικός παράγοντας για τις ποιοτικές ομάδες όπως ή Νίκη, είναι οι συνθήκες. Το γήπεδο και ο αγωνιστικός χώρος. Όταν μια ομάδα μπαίνει μπροστά στο σκορ είναι φυσικό επακόλουθο να εκνευριστείς, αλλά με μια σωστή νοοτροπία δεν πρέπει να αφήνεις την τύχη σου και την αυτοσυγκέντρωση σου ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Για το παιχνίδι με τον ΑΟ Σελλάνων: «Οπωσδήποτε είναι καλύτερη ομάδα από αυτές που αντιμετωπίσαμε στις δύο αγωνιστικές. Είναι μία ομάδα με δύο νίκες και δεν είναι τυχαία. Συνδυάζει και την εμπειρία αλλά και τα νέα παιδιά που έχουν ταλέντο. Τους είδα στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και είναι ένας καλός αντίπαλος. Δεν θα πω αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι. Το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και έχει τις ιδιαιτερότητες του, όπως και κάθε παιχνίδι που θα έρθει».

Για το αν μπορεί να αλλάξει τα πλάνα του βάσει του αγωνιστικού χώρου στον Παλαμά: «Για το γήπεδο του Παλαμά έχω δει μόνο φωτογραφίες, αλλά είναι άλλο πράγμα να το βλέπεις από κοντά. Απ’ ότι έχω δει το γήπεδο να το πω και χαριτολογώντας το γήπεδο είναι για Moto cross και όχι για ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος ή ο καιρός για παράδειγμα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για μια ποιοτική ομάδα».

Για την επιστροφή Τσεμπερίδη: «Μπήκε σιγά – σιγά με την ομάδα και ακολουθεί το πρόγραμμα από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο. Συμμετέχει ενεργά αλλά όχι 100% και μετά συνεχίζει με ατομική προπόνηση, για να είναι σύντομα κοντά μας, όπως συμβαίνει και με τον Δωματά».

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου της Νίκης σχολίασε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του που είναι πάρα πολύ σημαντική, κυρίως για τα παιδιά. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια μας και προσπαθούμε καθημερινά να αναδείξουμε και το ταλέντο και τις δυνατότητες, που έχουμε σαν ομάδα. Για όλο αυτό αντιλαμβάνεστε πως χρειαζόμαστε πάρα πολύ τη συμπαράσταση του κόσμου, που είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς, θα το τονίσω και θα το επαναλάβω.

Το μήνυμα στον κόσμο είναι να δώσει το παρών. Πρέπει να συμπαραστέκεται στη χαρά και στη λύπη να είναι ενωμένος».

Μελτζανίδης διαιτητής

Ο Γιώργος Μελτζανίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας θα βρεθεί την Κυριακή στις 4μ.μ. στο γήπεδο του Παλαμά, προκειμένου να διευθύνει για πρώτη φορά παιχνίδι της Νίκης Βόλου.

Βοηθοί του στο παιχνίδι με τον ΑΟ Σελλάνων θα είναι οι κ.κ. Κώστας Γιάντσης και Γιώργος Χριστοδούλου, επίσης από την Ημαθία. Παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Κρίκης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

Διαρκείας μέχρι 20/10

Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της η Νίκη Βόλου, οι κάρτες διαρκείας της νέας περιόδου διατίθενται ακόμη έως το επόμενο παιχνίδι έδρας της ομάδας στις 20 Οκτωβρίου και πριν την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο «Π. Μαγουλάς». Η διάθεση γίνεται από:

• Τα γραφεία των ακαδημιών ποδοσφαίρου όπισθεν του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» από 4μ.μ. έως 7μ.μ. καθημερινά.

• SAGA CAFE στη Δημητριάδος 43 τις απογευματινές ώρες.

Συνολικά υπάρχουν 5 κατηγορίες:

Gold: 200€

Basic: 100€

Fans: 70€

Ladies: 50€

Kids: 20€.

Επίσης διευκρινίζεται πως τα μέλη των συνδέσμων που επιθυμούν την έκδοση κάρτας FANS θα εξυπηρετούνται και εκείνοι αποκλειστικά από τα γραφεία του Ερασιτέχνη, προσκομίζοντας απαραίτητα την ανάλογη βεβαίωση από τον σύνδεσμό που ανήκουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου