ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επανεκκίνηση μετά τον τελικό

επανεκκίνηση-μετά-τον-τελικό-818027

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο Κερατσίνι έπεσε η αυλαία της φετινής περιόδου για την ομάδα της Νίκης Βόλου, και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι κυανόλευκοι προετοιμάζονται πλέον για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αλλαγές σε έμψυχο υλικό και όχι μόνο.

Η καρό σημαία της περιόδου 2017-18 σηκώθηκε στο γήπεδο «Π. Σαλπέας», όπου η ΕΠΟ όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών απέναντι στον ΟΦΙ, με τους Κρητικούς να είναι οι θριαμβευτές έναντι των Βολιωτών με 2-0, μετά από τα τέρματα των Μάριου Παπαδόπουλου στο 12’ με πέναλτι και Γιάννη Κορέτα στο 33’.

Η Νίκη, παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο μόλις από το 2ο λεπτό -και μετά την αποβολή του Κώστα Ζιώγα-, πάλεψε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσει την επίτευξη ενός θαύματος, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε, αλλά ο μόχθος των ποδοσφαιριστών του Στέφανου Ξηροφώτου αναγνωρίσθηκε από τους Βολιώτες φιλάθλους, οι οποίοι χειροκρότησαν παίκτες και τεχνικό τιμ στο τέλος.

Πλέον στη Νίκη Βόλου καλούνται να σηκώσουν άμεσα μανίκια και να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό της νέας περιόδου. Μπορεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παραγόντων της, ο σχεδιασμός να υπάρχει, αλλά όπως κάθε καλοκαίρι η αγωνία των φιλάθλων για αλλαγές –και πολύ περισσότερο για ενίσχυση- βρίσκεται στα ύψη και μαζί με το θερμόμετρο η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

Αρχικά αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, με τον Βολιώτη τεχνικό Στέφανο Ξηροφώτο να αποχωρεί μετά τη δεύτερή του θητεία στον σύλλογο, φέρνοντάς τον φέτος στη 2η θέση του 4ου Ομίλου, ενώ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ επί του ΝΠΣ Βόλος, η ομάδα έφτασε μέχρι και τον τελικό του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της Νίκης Βόλου έχουν έρθει σε επαφή με υποψήφιους αντικαταστάτες, αλλά μέχρι σήμερα καμία επαφή δεν έχει πάρει επίσημο χαρακτήρα.

Από τα ονόματα που «παίζουν» είναι αυτό του Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί και πάλι με επιτυχία στους κυανόλευκους, «χτίζοντας» αρχικά την ομάδα της ανόδου του καλοκαίρι του 2013, για να αναλάβει ένα χρόνο μετά να «μαζέψει» τα… ασυμμάζευτα στη Νίκη Βόλου της Super League.

Ο Κορίνθιος τεχνικός βρέθηκε μάλιστα στο Κερατσίνι το περασμένο Σάββατο, φουντώνοντας τις φήμες, με τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Νίκο Ιμεράι, να διαψεύδει τις όποιες φημολογίες.

«Κοιτάμε για έξι παίκτες»

Μιλώντας στον Βόλος 986 χθες το πρωί, ο νεόκοπος παράγοντας της Νίκης επεσήμανε σχετικά και με τις μεταγραφές της ομάδας: «Η Νίκη πάνω απ’ όλα κοιτάει την ομάδα της. Θα γίνει ένας απολογισμός στο τέλος, για να δούμε πού έχουν βαδίσει οι άλλοι αντίπαλοι, για να είμαστε εμείς ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Μέχρι στιγμές κοιτάμε για έξι παίκτες σε θέσεις που θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές. Υπάρχουν συμφωνίες, αλλά θέλουμε να έχουν τα δελτία στα χέρια τους οι παίκτες. Θα πάρουμε καλούς παίκτες, που έχουν αγωνιστεί στην Α’ Εθνική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιμεράι.

Τζάθας: «Η τύχη μάς γύρισε την πλάτη»

Τον δικό του απολογισμό μετά τον άτυχο τελικό με τον ΟΦΙ έκανε ο Δημήτρης Τζάθας, με τον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή των κυανόλευκων, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιανουάριο, να αναφέρει σε δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Η τύχη μάς γύρισε την πλάτη στο τελευταίο και ίσως σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Χάσαμε ένα τίτλο μέσα από τα χέρια μας αλλά αυτή η χρονιά δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα άλλο παρά άκρως επιτυχημένη. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι αποτέλεσαν αυτό το σύνολο φέτος και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτόν τον απίστευτο λαό που έκανε το Κερατσίνι και άλλα γήπεδα φέτος να θυμίζουν Νέα Ιωνία! Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, γιατί το μέλλον για ένα τέτοιο σωματείο προβλέπεται μόνο ένδοξο! Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Χειρουργήθηκε ο Καραγιάννης

Επιτυχώς χειρουργήθηκε ο Ηλίας Καραγιάννης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα πρώτα λεπτά του τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κόντρα στη Νίκη Βόλου, με τη διάγνωση να δείχνει κάταγμα κνήμης – περόνης. Η σχετική ενημέρωση του ΟΦΙ αναφέρει:

«Ο Ηλίας ο Καραγιάννης χειρουργήθηκε. Όλα πήγαν καλά. Ο πρόεδρος του ΟΦΙ και όλο το Δ.Σ. της ομάδας είναι δίπλα του. Την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) θα κατέβει στην Ιεράπετρα. Ο ΟΦΙ θα του παράσχει ό,τι χρειάζεται για την αποθεραπεία του. Εδώ να κάνουμε ειδική μνεία στο μέλος του Δ.Σ. του Ο.Φ.Ι. τον Μανώλη τον Γεωργινέ, ο οποίος δεν είδε τον τελικό αλλά από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού μέχρι αργά το βράδυ συνόδευσε τον Ηλία από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Είναι από τους αφανείς ήρωες του ΟΦΙ και ο Μανώλης, δεκαετίες τώρα. Περαστικά και πάλι Ηλία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου