Αύριο τα σπουδαία για το Π. Μαγουλάς

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-03, 22:27:46
Τα έργα στο Π. Μαγουλάς αναμένεται να ξεκινήσουν έως τον Σεπτέμβριο
Αύριο τα σπουδαία για το Π. Μαγουλάς

 Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ριζικές αναμένονται οι αλλαγές στην ιστορική έδρα της Νίκης Βόλου και στο Π. Μαγουλάς, με την «Κλούβα» να αλλάζει μορφή μετά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αύριο μάλιστα είναι κρίσιμη ημέρα, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο να εξετάζουν την περίπτωση και από εκεί και πέρα να ανάβουν το πράσινο φως με την έγκριση των κονδυλίων.

Για το παραπάνω ζήτημα αλλά και όχι μόνο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος φιλοξενούμενος στον αέρα του Blue Heart ανέφερε αρχικά για την ιστορική «Κλούβα»: «Όσον αφορά το Π. Μαγουλάς, νομίζω ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τη Δευτέρα στις 4 Ιουνίου (σ.σ. αύριο) το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Θα εγκριθεί το ποσό, το οποίο θα δοθεί, για να ανακαινιστεί το Π. Μαγουλάς. Χωρίς να θέλω ν’ αναφέρω ποσό, θα είναι τέτοιο, ώστε το γήπεδο ν’ αλλάξει 100% όψη. Μετά πρέπει να υπογραφεί μία σύμβαση και να μπει σε διαδικασία η Περιφέρεια εύρεσης αναδόχου του έργου μετά από κατάθεση προσφορών από εταιρίες. Χρήματα από τη Νίκη δεν θα περάσουν καθόλου. Μη νομίζει κανείς ότι εμείς θα διαχειριστούμε χρήματα. Το έργο θα γίνει από την Περιφέρεια και με εργολάβο που θα επιλέξει η Περιφέρεια. Υπάρχει και ο Βασίλης Βενέτης, που ξέρει το γήπεδο καλύτερα απ’ όλους και θα τους βοηθήσει στο έργο τους. Ελπίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εργασίες».

«Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.»

Ενα ακόμη θέμα που απασχολεί τους κυανόλευκους είναι και η αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ, με τον κ. Φάτση να αποκαλύπτει πως το όνομα «Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.» είναι αυτό που επιλέχτηκε για τον φορέα διαχείρισης του έργου, με το γκαράζ να προορίζεται για δημιουργία αθλητικού κέντρου: «Δεν παρεκκλίνουμε καθόλου από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης και λόγω πίεσης χρόνου να κατατεθεί ο φάκελος στο ΕΣΠΑ για τη διεκδίκηση του 50%. Ο φορέας διαχείρισης θα λέγεται «Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.». Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε ότι η Νίκη Βόλου κάνει ένα πολιτιστικό και αθλητικό άνοιγμα σ’ όλη τη Μαγνησία, γιατί αυτό το έργο δεν θα είναι αυστηρά της Νέας Ιωνίας ή του Βόλου, θα αφορά όλη τη Μαγνησία.

Έτσι λοιπόν επιλέχτηκε η συγκεκριμένη επωνυμία για την εταιρεία, που βάσει νόμου θα έχει κατώτερο 24.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα είναι ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Επειδή δεν περισσεύει κανείς από τη Νίκη και επειδή πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όλοι είναι δίπλα σε όλους, αλλά σε κάποιους τομείς ο ρόλος κάποιων πρέπει να είναι πιο διακριτός. Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε με τον Νίκο Ιμεράι πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Βενέτη ως υπεύθυνο της ομάδας των μηχανικών, που θα δημιουργηθεί και για τα δύο έργα, αλλά περισσότερα για τη ΓΑΙΑΟΣΕ και εποπτικά για το Π. Μαγουλάς και τον Νίκο Παπακωνσταντίνου ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Α.Ε.

Ο φάκελος στο ΕΣΠΑ έχει κατατεθεί και αποτελέσματα θα έχουμε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Ο φάκελος μας είναι πολύ δυνατός και έχουμε πολλές ελπίδες».

Ακόμη ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής επεσήμανε πως: «Οι μέτοχοι σ’ ένα μήνα πρέπει να καταβάλουν τα 24.000 ευρώ στην τράπεζα από την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας. Μεγαλομέτοχος στην εταιρεία είναι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, γιος του κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου. Αν ενταχθούμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και έχουμε να περιμένουμε τα 200.000 ευρώ, τότε θα πάμε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από 24.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ, που είναι το άλλο 50% της χρηματοδότησης. Μετά θα βάλουμε τις δικλείδες ασφαλείας μεταξύ του φορέα και της Ερασιτεχνικής Νίκης. Πρέπει να γίνει συμφωνητικό μεταξύ της Ερασιτεχνικής και της Εταιρείας, για να πάρει υπόσταση. Το Δ.Σ. του φορέα αποτελείται από τον πρόεδρο Ν. Παπακωνσταντίνου, τον γιο του Αλ. Παπακωνσταντίνου, και μέλη εμένα, τον Βασίλη Βενέτη και τον Αργύρη Χαδούλη».

«Μειώθηκαν τα χρέη»

Ο κ. Φάτσης σχολίασε επίσης πως το χρέος της Ερασιτεχνικής μειώθηκε μέσα σε πέντε μήνες από τις 40.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ: «Όταν ξεκινήσαμε ως διοίκηση παραλάβαμε 40.000 χρέος. Είπαμε ότι θα βάλουμε έναν στόχο εξυγίανσης της Ερασιτεχνικής, θα βρούμε έναν τρόπο και θα βάλουν πλάτη όλα τα τμήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Αυτό ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2017, που κάναμε την πρώτη ρύθμιση στο ΙΚΑ, η οποία είχε χαθεί, και από κει και πέρα αρχίσαμε να ξεπληρώνουμε και τις υποχρεώσεις μας στην εφορία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι τον Οκτώβριο το ΙΚΑ μηδενίζεται και όσον αφορά την Εφορία όπως όλες οι επιχειρήσεις έχουμε σε εκκρεμότητα το 2016 - 17 με ένα χρέος της τάξεως των 4.000 ευρώ. Με άλλα λόγια χρωστάμε το 1/4 απ’ ό,τι χρωστούσαμε μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Τα 40.000 ευρώ έγιναν 10.000. Γι’ αυτό που κάνω τον σταυρό μου είναι ότι έχουμε κι έναν λογαριασμό στην Τράπεζα, που έχουμε και μέσα χρήματα. Θεωρώ ότι από τις 31 Δεκεμβρίου θα είμαστε σε μία νορμάλ καθημερινότητα σχετικά με τον ΦΠΑ».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=