ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του Θησέα Αγριάς

γράφτηκε-η-πιο-χρυσή-σελίδα-στην-ιστορ-16331

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Τρελαίνομαι δε σταματώ ούτε λεπτό, για πάρτη σου να τραγουδώ, Θησέα πόσο σ’ αγαπώ» ήταν η… τακτική του Θησέα Αγριάς στον χθεσινό τελευταίο του αγώνα στις τοπικές κατηγορίες απέναντι στον Αίαντα Σούρπης.

Το παραπάνω σύνθημα γράφτηκε στον πίνακα των αποδυτήριων της ομάδας της Αγριάς, όπου σε άλλα παιχνίδια, σημειώνονταν η ποδοσφαιρική τακτική που έπρεπε να ακολουθήσουν οι παίκτες του Κώστας Παπαστεργίου.

Από χθες η Αγριά φαντάζει μεθυσμένη πολιτεία, με το καμάρι της, τον Θησέα να κατακτά την άνοδο για τη Γ’ Εθνική, για πρώτη φορά στην 91χρονη ιστορία της, μιας και τελευταία είχε παίξει σε εθνική κατηγορία την περίοδο 2008-09 όταν και υποβιβάστηκε από τη Δ’ Εθνική στο τοπικό.

Οι Αγριώτες επέστρεψαν στο «σπίτι» τους για τη χθεσινή τελευταία αναμέτρηση στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ, πανηγυρίζοντας μετά το παιχνίδι με τον Αίαντα Σούρπης σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, το οποίο κέρδισαν με 4-0.

Για την ιστορία τα τέρματα του Θησέα στην τελευταία του παρουσία στα τοπικά γήπεδα «υπέγραψαν» οι Ρουκάς στο 10’, Βλάχος στο 31’, Ισά στο 34’ και με αυτογκόλ του Καλοδήμου στο 60’.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τιμήθηκαν για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων του 1992, του 2005 και του 2007 οι παράγοντες των εκάστοτε διοικήσεων του Θησέα, ενώ την παράσταση έκλεψε ο αντιπρόεδρος, Θέμης Κλειτσογιάννης, ο οποίος βραβεύθηκε για την πρόσφατη του επιτυχία και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό κύπελλο των ΑμεΑ στην ποδηλασία.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησε η καθιερωμένη φιέστα, απ’ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και η «κούπα» του πρωταθλητή.

Με δάκρια στα μάτια ο πρόεδρος του Θησέα Αγριάς, Τάκης Αλιάτης, κατάφερε να πει μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Σαφέστατα και είμαστε χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό όλα τα παιδιά. Η σημερινή επιτυχία είναι η μεγαλύτερη από την ημέρα ίδρυσης του συλλόγου. Ο μεγαλύτερος στόχος σε συλλογικό επίπεδο επιτεύχθηκε για την ομάδα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Για τη νέα χρονιά πιστεύω πως τα καλύτερα έρχονται».

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Ιωάννου, Αναστασίου, Μοράλες (50’ Μερμίγγης), Τανάγιας, Γαρυφάλλου (4’ λ.τρ. Αντζούρης), Οικονόμου, Κοτζαθανάσης, Βλάχος (50’ Δημουλάς), Ισά (50’ Μίλτος).

ΑΙΑΣ: (Κατσαμπέκης) Χαλάτσης, Χριστέλλος, Ξηροκώστας, Πλαβός, Καλοδήμος, Μακανίκας, Μπιρτσάι, Κ. Κατσαβριάς (46’ Γαρυφάλλου), Θ. Κατσαβριας, Χειλάς, Τσόγκας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Θησέας 69

2. Διαγόρας 65

3. Σαρακηνός 51

4. Πρωτεσίλαος 50

5. Ακρόπολη 49

6. Πύρασος 39

7. Σκιάθος 36

8. Αίας Σούρπης 32

9. Μαγνησιακός 27

10. Αγία Παρασκευή 26

11. Ηρακλής 26

12.Παγασητικός 20

13.Πηλέας 16

14.Άνθιμος Γαζής 4

Ανοδος για Θησέα, υποβιβάζονται Πηλέας και Άνθιμος Γαζής. Την Τετάρτη η αναμέτρηση Σκιάθος – Άνθιμος Γαζής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου