ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Διεθνής φιλικός αγώνας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

διεθνής-φιλικός-αγώνας-στο-πανθεσσαλ-17454

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενας διαφορετικός αγώνας διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου οι Βετεράνοι της Νίκης Βόλου συνάντησαν τον… Ολυμπιακό από το Βέλγιο, ομάδα στην οποία μέλος είναι και ένας Έλληνας, ο Λεονάρδος Κόντης.

Με σκοπό να χαρούν το παιχνίδι, αλλά και να συνάψουν δεσμούς φιλίας, κυρίως μετά το παιχνίδι όπου ακολούθησε τρίτο ημίχρονο με τσίπουρο αλλά και μπύρες, οι Βετεράνοι της Νίκης φιλοξένησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παλαίμαχους Βέλγους ποδοσφαιριστές, με την αναμέτρηση να τελειώνει ισόπαλη μετά από 70 λεπτά αγώνα με σκορ 3-3.

Για τους Βετεράνους της Νίκης Βόλου, ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, με τον πρώην κυανόλευκο αμυντικό να κρεμά τα παπούτσια του πέρυσι το καλοκαίρι αλλά να «ριζώνει» στον Βόλο, συνεχίζοντας ως προπονητής των κυανόλευκων Ακαδημιών.

Για την ομάδα Βετεράνων της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν οι: Μητρομάρας, Τσουκαλάς, Σταμουλάκης, Ρίζος, Μπίλης, Παρασκευαΐδης, Γκάγκας, Παναγιωτόπουλος, Μαργαριτόπουλος, Ζαφειρίου, Βαλαχάς, Κοκκινάκης, Βαταμίδης, Αγιασιώτης, Μαρτίου, Γιαννακός, Τσόγκας, Τζουβάρας, Λέτσιος, Βλαχόπουλος, Μωραΐτης, Ζαγκαβιέρος, Διαμαντάρας, Σπυριδάκης.

Από την άλλη, για την Ολίμπικ Μπούρστ στον αγώνα έδωσαν το παρών οι: Ντεπίερε, Έκχαουτ, Κόντης, Κόπενς, Βαν Μελκεμπέκε, Χούτσε, Βαν Μπουρμ, Βαν Ντάμε, Βάντενς, Κόντε, Βαν Ίμπε, Χέλινκ.

Φιλικό και με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο πρόεδρος των Βετεράνων, Κυριάκος Κοκκινάκης, προανήγγειλε μάλιστα ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου, αναφέροντας: «Θα δώσουμε ακόμη ένα φιλικό τη Δευτέρα 21 Μαΐου, το οποίο θα είναι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πιθανόν να διεξαχθεί στο ΕΑΚ, ελπίζουμε να μας το παραχωρήσουν. Εκεί θα τιμήσουμε τη μνήμη των Απόστολου Βαλαχά και Θανάση Βήτα, οι οποίοι πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή έχοντας περάσει αμφότεροι και από τις δύο ομάδες, ο πρώτος ως ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος ως προπονητής. Επίσης θα παίξουμε ακόμη ένα φιλικό μέσα στον Ιούνιο με τη Θήβα. Πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι κάπως έτσι θα κυλήσει, δηλαδή δίνοντας παιχνίδια, την περίοδο φυσικά που υπήρχαν και διαθέσιμα γήπεδα για να φιλοξενήσουν αυτούς τους αγώνες».

Όσον αφορά το φιλικό της περασμένης Παρασκευής σχολίασε: «Ο φίλος μου ο Λεονάρδος Κόντης που ζει στο Βέλγιο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα έρθουν για διακοπές στον Βόλο. Ήθελαν να παίξουν πρώτα εδώ ένα φιλικό και μετά στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφερθήκαμε εμείς και κλείσαμε το φιλικό, το οποίο κατά τη γνώμη μου δίνει μια ωραία εικόνα για τη Νίκη, αλλά και για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, αφού είναι διεθνές».

Κόντης: «Να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία»

Κάτοικος Βελγίου τα τελευταία έξι χρόνια ο Λεονάρδος Κόντης, μέλος της Ολίμπικ Μπούρστ, σχολίασε πως οι Βετεράνοι του συλλόγου μετονόμασαν την ομάδα τους σε Ολυμπιακός, λόγω της αγάπης του ίδιου για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Μιλώντας για την επίσκεψη στον Βόλο αλλά και για τη δραστηριότητά της ο ίδιος σχολίασε: «Η ομάδα έχει πολλά χρόνια που έχει ιδρυθεί, ίσως και πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Η ομάδα βετεράνων δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, εγώ όταν τους βρήκα είχαν ήδη μια δεκαετία που έπαιζαν. Κάθε χρόνο ταξιδεύουμε μακριά από το Βέλγιο και εκτός από την Πολωνία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, επειδή είναι πιο κοντά, φέτος ερχόμαστε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Λόγω ενός φίλου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Λεφόκαστρο, έπεσε η πρόταση να βρεθούμε και στον Βόλο και έτσι κι έγινε. Επιστρέφουμε στο Βέλγιο πλέον το βράδυ της Δευτέρας, και σκοπός του ταξιδιού μας είναι καθαρά για να παίξουμε ποδόσφαιρο, και από κει και πέρα να το συνδυάσουμε και με διακοπές. Οι εντυπώσεις από τον Βόλο είναι εξαιρετικές, βέβαια εγώ τον ήξερα, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά το κλίμα φαντάζει εξαιρετικό με πολύ καλούς και ευγενικούς ανθρώπους. Ευχαριστούμε πραγματικά τους Βετεράνους της Νίκης Βόλου για τη φιλοξενία και ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου