ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη – πρόκριση στη ρώσικη ρουλέτα

νίκη-πρόκριση-στη-ρώσικη-ρουλέτα-20651

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Ζωντανή» από τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι βγήκε η Νίκη Βόλου χθες και παρά τις βασικότατες απουσίες κατάφερε να περάσει στους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, κερδίζοντας με 3-2, ενώ η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση ολοκληρώθηκε με 2-2, με τους κυανόλευκους να προηγούνται μάλιστα με 2-0 στο ημίχρονο, με γκολ των Λάιου και Αναστασίου.

Η Νίκη αποδείχθηκε «εφτάψυχη» σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα Κυπέλλου, και μετά την πρόκριση – θρίλερ επί του ΑΟ Σελλάνων στην Καρδίτσα και στη διαδικασία της παράτασης, χθες χρειάστηκε και τη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να πληγώσει για 3η φορά φέτος την ομάδα της Ιτεάς, έπειτα από δύο φορές στο πρωτάθλημα.

Πώς ξεκίνησε

Η Νίκη Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι δεν είχε στη διάθεση της, τους τιμωρημένους Κοντοέ, Ντινιωτάκη, τον τραυματία Τζιώρα, τον στρατευμένο Παπαδήμα, τον φευγάτο Μπάιριτς, ενώ οι Ιορδανίδης και Γενιτσαρίδης που βρέθηκαν στην Ιτέα συμπλήρωναν απλά την 18άδα, χωρίς να πάρουν το ρίσκο συμμετοχής υπό το φόβο υποτροπής των τραυματισμών τους.

Ετσι, ο Τζήμας ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αφήνοντας στον πάγκο τον Θεολόγη, ενώ την άμυνα κάλυπταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λάιος, Χρ. Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος και Ζιώγας. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος με τον Μέτσε ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Αναστασίου να ξεκινά αρχικά σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Ντόλγκι, με τους δύο να αλλάζουν στη συνέχεια ρόλους, την ώρα που στα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Αλ. Καρτσαμπάς και στα αριστερά ο Τζάθας.

Το ιδανικότερο ξεκίνημα

Η Νίκη έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από τη μακρόχρονη αναμονή για το χθεσινό αγώνα και παρά τα πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα μπήκε στο γήπεδο της Ιτέας με αέρα νικήτριας από την αρχή. Η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια καταγράφηκε μόλις στο 7’, με τον Αναστασίου να απειλεί τον Λίβα, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Δέκα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, με τον Αλεξίου να σουτάρει, όμως ο Τζήμας δήλωσε παρών.

Στο επόμενο λεπτό η Νίκη Βόλου έμελλε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να προηγηθεί, με τον Λάιο να εκμεταλλεύεται λάθος γύρισμα αμυνόμενου των γηπεδούχων, ο οποίος θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, εκεί όπου πετάχτηκε ο δεξιοπόδαρος αμυντικός των φιλοξενούμενων για να σκοράρει με κεφαλιά για το 0-1 με το χρονόμετρο να γράφει το 18ο λεπτό.

Έχοντας τον αέρα του υπέρ της σκορ, η Νίκη είχε πετύχει τον σκοπό της, καταφέρνοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 29’ είδαν τον Αναστασίου να σουτάρει με τον Λίβα να μπλοκάρει, για να ακολουθήσει εκτέλεση φάουλ του Μέτσε δύο λεπτά μετά με τον πορτιέρε του Αστέρα να σταματά εκ νέου την μπάλα στην αγκαλιά του.

Χωρίς καιρό για χάσιμο η Νίκη έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και εδραίωσε την ανωτερότητα της με ένα δεύτερο τέρμα με τη συμπλήρωση 37 λεπτών αγώνα.

Συγκεκριμένα από σέντρα του Ζιώγα από τα αριστερά ο Αναστασίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-2, που τους έδινε σαφές προβάδισμα σε μια έδρα, από την οποία είχε περάσει νικηφόρα -έστω και με περιπέτειες- στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, αλλά η κεφαλιά του Μπογντάνι δεν ανησύχησε τον Τζήμα και την κυανόλευκη άμυνα, με το 0-2 να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Πίεσε και κατάφερε την ισοφάριση ο Αστέρας

Μπορεί η Νίκη να μπήκε και πάλι πιο δυνατά με την έναρξη του β’ μέρους, όταν σουτ του Ντόλγκι από καλή θέση βρήκε σε σώματα, αλλά ο Αστέρας έφθασε κοντά στη μείωση του σκορ στο 52’, με τον Μαλισιώβα να σουτάρει και τον Τζήμα να δείχνει τα ρεφλέξ του για να κρατήσει το μηδέν.

Η υπόθεση πρόκριση θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» για τη Νίκη Βόλου στο 53’, με τον Ντόλκγι να δέχεται όμορφη πάσα από τον Αναστασίου, όμως ο μέσος της Νίκης δεν τελείωσε τη φάση στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα, αλλά πλάσαρε χαλαρά δίνοντας την ευκαιρία στον εξουδετερωμένο Λίβα να μαζέψει την μπάλα, και τους γηπεδούχους να… ευχαριστούν τον Ουκρανό.

Με το «δώρο» του Ντόλγκι να έρχεται εξ’ ουρανού για τους γηπεδούχους, ο Αστέρας αναθάρρησε και απείλησε και πάλι στο 58’, με τον Γεωργουσόπουλο να ταλαιπωρεί την άμυνα των φιλοξενούμενων για να σουτάρει εν τέλει άουτ στο 58’.

Με τον Αστέρα να συνεχίζει να πιέζει το γκολ της μείωσης επετεύχθη τελικά στο 61’, όταν ο Σεΐτι πέτυχε το 1-2 με σουτ μέσα από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, έχοντας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να προσπαθεί να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα.

Στο 68’ ο Γεωργουσόπουλος πλάσαρε απέναντι από τον Τζήμα, με τον Κραγιόπουλο να σώζει την άμυνα των φιλοξενούμενων, απομακρύνοντας λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος, με τη Νίκη να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα, με τον νεοεισελθόντα Βουρδάκη όμως να χάνει την ευκαιρία για το 1-3 στο 70’, πλασάροντας ψηλοκρεμαστά πάνω από τον Λίβα σε άουτ.

Με τα λεπτά να κυλούν με αγωνία, ο Αστέρας κατάφερε τελικά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 76’, όταν ο Αλεξίου βρήκε με πάσα τον Σεΐτι και αυτός σκόραρε με πλασέ για δεύτερη φορά για το 2-2.

Η Νίκη παρά το σοκ της ισοφάρισης έψαξε ένα τρίτο τέρμα, με τον Βουρδάκη να πασάρει στον Αναστασίου, αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λίβα, ο οποίος είδε την μπάλα στο 93’ να κατευθύνεται από φάουλ του Μέτσε στο κεφάλι του Τζάθα, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει και πάλι.

Παράταση και με παίκτη λιγότερο

Η ισοπαλία στα 90 λεπτά αγώνα έστειλε τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, εκεί όμως που σε 30 λεπτά παιχνιδιού, καμία ομάδα δεν απείλησε, με τη Νίκη να παίζει μάλιστα και με παίκτη λιγότερο από το 107’, μιας και ο Ζιώγας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έχοντας δεχθεί την πρώτη στο 38’.

Πρόκριση μέσω πέναλτι

Η πρόκριση στον τελικό του 4ου ομίλου ήρθε για τη Νίκη μέσω παράτασης στα Σέλλανα και χθες χρειάστηκε τα πέναλτι, αλλά και τον Τζήμα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ο Μέτσε έχασε το πρώτο πέναλτι απέκρουσε την προσπάθεια του Πανάκη.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μέτσε: απέκρουσε ο Λίβας

Πανάκης: απέκρουσε ο Τζήμας

Αναστασίου: 0-1

Αλεξίου: 1-1

Τζάθας: 1-2

Σεΐτι: οριζόντιο δοκάρι

Λάιος: άουτ

Κουτσούμπας: 2-2

Κραγιόπουλος: 2-3

Γεωργουσόπουλος: άουτ

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-2 (πεν. 2-3)

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Γήπεδο Ιτέας

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Δόσκορης, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Αντωνίου, Αρκουμάνης, Σεΐτι, Μαλισιώβας-Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Αναστασίου, Κραγιόπουλος

Κόκκινη: 107’ Ζιώγας (2η κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λίβας, Αρκουμάνης (72’ Κουτσούμπας), Δρίβας (46’ Γεωργουσόπουλος), Μπογκντάνι, Πανάκης, Αντωνόπουλος, Μαλισιώβας, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου (108’ Τοπούζι), Σεΐτι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Α. Καρτσαμπάς (64’ Βουρδάκης), Χ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Λάιος, Κραγιόπουλος, Ζιώγας, Ντόλγκι (113’ Ματθαίου), Μέτσε, Τζάθας, Αναστασίου

Περιμένει την κλήρωση

Από τη διαδικασία της κλήρωσης θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος της Νίκης στο θεσμό του Κυπέλλου, αφού όπως ορίζει η ΕΠΟ: «Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα».

Η επόμενη (4η) αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου και οι ημιτελικοί μία εβδομάδα αργότερα, απ’ όπου και θα βγει το ζευγάρι του τελικού, που θα γίνει το Σάββατο 9.

Τα χθεσινά αποτελέσματα

1ος όμιλος

Καβάλα-ΑΕ Καλαμπακίου 3-0

2ος όμιλος

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Ερμής Αμυνταίου 2-0

3ος όμιλος

Θεσπρωτός-Νέος Αμφίλοχος 0-1

4ος όμιλος

Αστέρας Ιτέας-Νίκη Βόλου 2-2 (2-3 πέναλτι)

5ος όμιλος

ΑΟ Τσιλιβή-Παναρκαδικός 0-2

6ος όμιλος

Κηφισιά-Αντίμαχος 2-0

7ος όμιλος

Θύελλα Ραφήνας-Βαθύλλου Πανσαμιακός (13/5)

8ος όμιλος

ΟΦ Ιεράπετρας-ΠΑΝΟ Μαλλίων 2-0

Ξηροφώτος: «Από εμάς εξαρτάται»

Μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο τεχνικός των κυανόλευκων Στέφανος Ξηροφώτος, μίλησε στον Blueheart FM 105,1 αναφέροντας πως εξαρτάται πλέον από την ομάδα του αν θα συνεχίσει κι άλλο στο θεσμό και ανεξαρτήτου αντιπάλου: «Είχαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Από τις τέσσερις καλές στιγμές που είχαμε, μετουσιώσαμε τις δύο σε γκολ. Στο ημίχρονο, όμως, είπαμε πως πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί στο δεύτερο μέρος και να εκμεταλλευτούμε τους ανοικτούς χώρους. Δεν έπρεπε να επαναπαυτούμε στο 0-2 και τονίσαμε πως αν δεν εκμεταλλευόμασταν τους ανοικτούς χώρους, θα μεγάλωναν τα ρίσκα και θα είχαμε πρόβλημα. Έτσι έγινε. Η κρίσιμη φάση που όρισε τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα 120 λεπτά, ήταν το 0-3 του Ντόλγκι που δεν έγινε. Ήταν απίστευτη η χαλαρότητα που αντιμετώπισε τη φάση. Πήγε για highlight κι η μπάλα επειδή σε τιμωρεί, «φάγαμε» δύο γκολ και φτάσαμε μέχρι το 120’. Δίνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι».

Για το ποιο θα ήθελε ως αντίπαλο στη συνέχεια του θεσμού: «Εμείς κοιτάμε ματς – ματς να τελειώσουμε αυτήν τη χρονιά, όσο το δυνατόν περισσότερο θετικά, μία χρονιά που τη θεωρώ, εγώ προσωπικά, άψογη. Όποιον αντίπαλο και να έχουμε, το ίδιο είναι, από εμάς εξαρτάται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου