ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανησυχία για Τζιώρα

ανησυχία-για-τζιώρα-47585

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φιλικό ήταν και πάει για τη Νίκη Βόλου με τον συμπολίτη Ολυμπιακό το παιχνίδι την περασμένη Κυριακή, με τους κυανόλευκους να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν πλέον την επόμενη ή τις επόμενες επίσημες αναμετρήσεις.

Στη Νίκη Βόλου, λίγες μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο Ερασιτεχνών και την πρόκριση επί του ΑΟ Σελλάνων στην Καρδίτσα, έστρεψαν την προσοχή τους στο φιλικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στο οποίο ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου, απέναντι στον οποίο ήταν αήττητοι μέχρι την Κυριακή, μετρώντας δύο ισοπαλίες (με 1-1 στο φιλικό του καλοκαιριού και με 1-1 στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι της Γ’ Εθνικής). Από κει και πέρα ακολούθησε η νίκη με 1-3 στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, με την ήττα της περασμένης Κυριακής να μην κοστίζει – εκτός από το γόητρο.

Όμως στη Νίκη Βόλου ανησυχούν πλέον και για την κατάσταση του Χρήστου Τζιώρα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κούτσικο στη φάση του πέναλτι του β’ μέρους, στο οποίο αστόχησε στη συνέχεια ο Ντόλγκι, με τον έμπειρο επιθετικό να έχει ήδη αποκομίσει πρήξιμο στο δεξί του γόνατο και να υποβάλλεται αύριο εκτός Βόλου σε μαγνητική εξέταση, στην οποία θα αποδειχθεί το μέγεθος της ζημιάς, και από κει και πέρα θα αποφασιστεί και ο τρόπος αποθεραπείας.

Επίσης εκτός προπονήσεων είναι και ο Μανώλης Γενιτσαρίδης, με τον ακραίο μπακ να τραυματίζεται την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις ξεπερνώντας τη θλάση.

Αναμονή για τα επίσημα, προγραμματισμός για τη συνέχεια

Στη Νίκη Βόλου πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους όχι μόνο στο σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά βρίσκονται και σε αναμονή των όποιων εξελίξεων μπορεί να υπάρξουν σχετικά με την καταγγελία που έκαναν στην ΕΠΟ, αναφορικά με τα μπαράζ ανόδου. Από κει και πέρα σίγουρη είναι η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του 4ου Ομίλου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο οποίος όμως αργεί ακόμη και θα δοθεί στις 9 Μαΐου.

Εξάλλου όσον αφορά τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, αυτός έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ο α’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου, Νίκος Ιμεράι κι ο γενικός αρχηγός των κυανόλευκων Παντελής Πρόγκνι σε ραδιοφωνική τους συνέντευξη. Συγκεκριμένα ο κ. Ιμεράι σχολίασε στον Blue Heart, αρχικά για τη σεζόν που ολοκληρώνεται: «Φέτος δεν θα μπορούσαμε να πάμε παραπάνω. Τα πράγματα ήταν προμελετημένα. Εμείς τον πρωτοπόρο δν θα τον φτάναμε με τίποτα. Αποδείξαμε, όμως, πως είμαστε μία καλή, δυνατή ομάδα και τρεις φορές την πρώτη ομάδα της βάλαμε δύσκολα και την κερδίσαμε δύο φορές. Ήμασταν οι μόνοι που την κερδίσαμε».

Οσον αφορά τη συνέχεια: «Είναι στο μυαλό μας να διατηρηθεί ο “κορμός”, αυτό είναι και δουλειά των προπονητών, αλλά σίγουρα θα προσθέσουμε στο δυναμικό μας 5-6 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η εντολή η δική μας στους προπονητές είναι από τώρα να ξεκινήσουν τις επαφές με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, σε περίπτωση που κάποιοι παίκτες που έχουμε τώρα αποχωρήσουν, γιατί ίσως δεν κάνουν για εμάς, να συμπληρώσουν το ρόστερ.

Τα παιδιά φέτος αδίκησαν τον εαυτό τους, αδίκησαν κι εμάς ως διοίκηση. Έδειξαν όμως και τσαγανό, δύναμη. Απλά, κάποια εύκολα παιχνίδια δεν τα πήραν στα σοβαρά, δεν πήραμε τα αποτελέσματα, απέναντι σε ομάδες που για μένα ήταν πολύ υποδεέστερες από εμάς».

Σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, ο Παντελής Πρόγκνι σχολίασε: «Η δουλειά για του χρόνου ξεκινά από τώρα. Οι προπονητές έχουν δώσει την έκθεση με τα ονόματα και τις θέσεις που θέλουν, όσον αφορά την ενίσχυση, κι είμαστε συνεχώς σε επαφές με καινούριους παίκτες που θα κάνουν νέο ξεκίνημα μ’ εμάς. Τα ονόματα δεν μπορώ να τα αποκαλύψω. Πραγματικά, τους θέλουμε πάρα πολύ στην ομάδα, θα κάνουν τη διαφορά, είναι παίκτες που θα προσφέρουν. Ο σχεδιασμός, φυσικά, δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Σχεδιάζουμε και την ακαδημία, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς. Θα επιδιώξουμε, όταν ένας παίκτης θα έρθει από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, να ενταχθεί κατευθείαν και να ενσωματωθεί γρήγορα. Η ακαδημία θα κάνει την ίδια προπόνηση, θα μάθει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, τον ίδιο τρόπο ανάπτυξης. Είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός που θα κάνουμε, ο οποίος ελπίζουμε πως θα αποδώσει όσον αφορά τη λειτουργία της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση, η οποία μας έδωσε το “ΟΚ”, σε όλα αυτά που ζητήσαμε και σχεδιάσαμε με το προπονητικό τιμ».

Σχετικά με τις επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ο κ. Ιμεράι επιβεβαίωσε από τη μεριά του πως: «Είναι αλήθεια πως έχουν υπάρξει κάποιες επαφές. Οι υπεύθυνοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν το ελεύθερο, από πλευράς διοίκησης, να προσεγγίσουν κάποιους ποδοσφαιριστές. Έχουμε επιλέξει κάποιους παίκτες που πιστεύω ότι 100% θα έρθουν στην ομάδα. Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Η εικόνα της Νίκης έχει αλλάξει τελείως. Ήδη με έχουν πάρει προσωπικά τηλέφωνο περίπου 20 ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα και θέλουν να έρθουν στη Νίκη. Αυτό που ίσχυε μέχρι πέρσι στη Νίκη, που με το ζόρι ερχόταν ο παίκτης στον Βόλο, έχει αλλάξει. Τώρα όλοι θέλουν να έρθουν στη Νίκη, να φύγουν από τα χωριά που παίζουν και να αναδειχθούν και να γίνουν επαγγελματίες μέσω της ομάδας μας. Όλοι βλέπουν πως η ομάδα οργανώθηκε κι έγινε πραγματικά Νίκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου