ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο 120’ ήρθε η πρόκριση

στο-120-ήρθε-η-πρόκριση-52694

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Στέφανο Κραγιόπουλο, η Νίκη Βόλου πέρασε νικηφόρα από το Προάστιο Καρδίτσας, κερδίζοντας με 2-1 τον ΑΟ Σελλάνων στην παράταση και στο 120’, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Οι κυανόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κοντού στο 12’, ισοφάρισαν

στο 25’ με τον Καρτσαμπά, και αν και αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 54’, λόγω αποβολής του Κοντοέ, παρά τις σημαντικές απουσίες των Τζιώρα, Μπάιριτς και Ντινιωτάκη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στην παράταση, έχοντας και τραυματία τον Τζάθα, πέτυχαν το γκολ της πρόκρισης με τον Κραγιόπουλο, ο οποίος πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή.

Πλέον οι κυανόλευκοι περνούν και από την 2η αγωνιστική χωρίς παιχνίδι και θα βρεθούν στον «τελικό» του 4ου ομίλου με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Οικονόμος Τσαριτσάνης – Αστέρας Ιτέας.

Πώς ξεκίνησε

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα παρατάσσοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γενιτσαρίδη-Κοντοέ-Χρ. Καρτσαμπά-Λάιο. Από κει και πέρα ως αμυντικοί μέσοι χρησιμοποιήθηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, ο Ιορδανίδης είχε ρόλο επιτελικού μέσου, με τους Βουρδάκη – Τζάθα να τοποθετούνται στα άκρα της επίθεσης, με τον Αναστασίου μοναδικό προωθημένο φορ.

Μέτριο παιχνίδι αλλά δύο γκολ

Μέτριο ήταν το πρώτο μέρος στο γήπεδο του Προαστίου, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα μετά την εκτέλεση φάουλ του Κούρκουλα, ο Χρ. Καρτσαμπάς έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, εκεί όπου βρέθηκε ο Κοντός, που έκανε το κοντρόλ με το στήθος και στη συνέχεια σούταρε με το δεξί, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Θεολόγη, με την μπάλα να περνά από το δεξί παραθυράκι και να αναπαύεται στα δίχτυα για το 1-0.

Νέα προσπάθεια του Κοντού στο 14’ δεν βρήκε στόχο, με τη Νίκη Βόλου να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης στο 24’ αλλά χωρίς επιτυχία, αφού ο Καρτσαμπάς είδε την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ έπειτα από κεφαλιά που πήρε ο ίδιος σε φάουλ του Ιορδανίδη, και αφού άλλαξε πορεία βρίσκοντας σε αντίπαλο. Από την εκτέλεση του κόρνερ, από τα πόδια του Μέτσε ο Χρ. Καρτσαμπάς παρέμεινε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε νέα κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα προς την αντίπαλη εστία, και παρά την προσπάθεια του αμυνόμενου Θεοδωρόπουλου να απομακρύνει την μπάλα με το σώμα, ο βοηθός Μανούρας έδειξε σέντρα σε μια φάση, όπου ο διαιτητής δεν είχε άποψη, αλλά και διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, που δεν διαμαρτυρήθηκαν και έτσι ήρθε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Παπαδημητρίου, που ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τη συνεργασία των Μετούσι και Μπακρατσά σε νέο τέρμα στο 27’, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.

Με τα λεπτά να κυλούν χωρίς κάποια νέα μεγάλη φάση, η Νίκη βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο στο 36’ με τον Τζάθα να πιάνει ευθύβολο σουτ, που δεν ανησύχησε ωστόσο τον Λέμπα, με τον κυανόλευκο μεσοεπιθετικό να ελίσσεται όμορφα και να ξεπερνά το εμπόδιο των δύο αντιπάλων του, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως δεν μπόρεσε να στρώσει την μπάλα όπως θα ήθελε στον επερχόμενο Αναστασίου. Ανάλογο «σόλο» είχε και ο Παπαδημητρόπουλος των γηπεδούχων στο 38’, όμως και πάλι η κατάληξη της μπάλας δεν ανησύχησε τον Θεολόγη.

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι τελικές προσπάθειες του Γενιτσαρίδη στο 42’, του Κοντού στο 43’ και του Ντόλγκι στο 44’, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Αντεξε παρά την αποβολή

Με τη μεγάλη φάση να απουσιάζει από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Νίκη Βόλου έμεινε μοιραία με παίκτη λιγότερο από το 54ο λεπτό, αφού ο Κοντοές αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Παπαδημητρίου, χωρίς να χρειάζεται… επέμβαση, μιας και ο παίκτης των γηπεδούχων δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, βρισκόμενος μακριά από την περιοχή.

Αναγκασμένη να παίξει με έναν λιγότερο, η Νίκη προχώρησε λίγο αργότερα και σε αναγκαστική αλλαγή του Γενιτσαρίδη, με τους Παπαδήμα και Κραγιόπουλο να παίρνουν θέση στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τους Βουρδάκη και Γενιτσαρίδη, και το σχήμα να μετατρέπεται σε 4-4-1, αφού ο Κραγιόπουλος έπαιξε στο πλάι του Χρ. Καρτσαμπά και ο Παπαδήμας κάλυπτε πλέον το δεξί άκρο.

Με πρωταρχικό στόχο να μη δεχθεί τέρμα, η Νίκη άντεξε και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα αποδεικνυόταν χρυσό και θα μπορούσε να το έχει πετύχει αρχικά στο 70’, όταν ο Ιορδανίδης μεταβίβασε στον Ντόλγκι, με τον Ουκρανό να σουτάρει συρτά, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Παπαδημητρίου.

Η εστία της Νίκης κινδύνευσε στο 78’, αλλά ο Θεολόγης είπε όχι στους «συμπατριώτες» του, με τον Καρδιτσιώτη πορτιέρε να αποκρούει πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, σουτ από το ημικύκλιο του Παπαδημητρόπουλου. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή στην κανονική διάρκεια του αγώνα σημειώθηκε στο 83’ με τον Ιορδανίδη να επιχειρεί δυνατό σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε ο Λέμπας.

Η παράταση

Με το παιχνίδι πλέον να έχει ακόμη 30 λεπτά και με τη Νίκη να ξεμένει σιγά-σιγά από δυνάμεις, έχοντας το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του ΑΟ Σελλάνων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να φθάσουμε στο 101’, όταν ο Μετούσι δεν βρήκε στοπ από τους Λάιο και Καρτσαμπά και πάσαρε στον Παπαδημητρόπουλο. Ο τελευταίος σούταρε πάνω στον Θεολόγη, που απομάκρυνε με το σώμα.

Στην «επανάληψη» της παράτασης και στο 109’ καρφωτή κεφαλιά του Αρχοντή δεν βρήκε στόχο, περνώντας πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τη Νίκη να παίζει πλέον τα ρέστα της προκειμένου να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι και τη «ρώσικη ρουλέτα» μιας και ο Τζάθας «κρατιόταν» όρθιος με το ζόρι λόγω τραυματισμού, που δεν του επέτρεπε επί της ουσίας να τρέξει.

Η ηρωική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου όμως επιβραβεύθηκε στο φινάλε της παράτασης, μιας και στο τελευταίο λεπτό κέρδισαν κόρνερ, με τον Μέτσε να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Η μπάλα έφθασε στον Παπαδήμα, ο οποίος με το κεφάλι «έστρωσε» στον Κραγιόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, σουτάροντας με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να τινάζει τον ουρανό των διχτύων.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Λέμπας, Μετούσι, Διπλάρης, Γιαγιάκος (62’ Τζανής), Κούρκουλας, Μπακρατσάς, Παπαδημητρίου (69’ Ξανθόπουλος), Θεοδωρόπουλος (45’ λ. τρ. Μάττας), Χάδιαρης (48’ λ. τρ. Αρχοντής), Κοντός, Παπαδημητρόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (59’ λ. τρ. Παπαδήμας), Λάιος, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι, Τζάθας, Βουρδάκης (59’ Κραγιόπουλος), Ιορδανίδης (108’ Αλ. Καρτσαμπάς), Αναστασίου (67’ Ματθαίου)

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Αποτελέσματα – 4ος Όμιλος

Αστέρας Ιτέας-Διγενής Νεοχωρίου 2-0

ΑΟ Σελλάνων-Νίκη Βόλου 1-2 παρ.

Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΟ Καλοποδίου 1-0

2η αγωνιστική

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αστέρας Ιτέας

Χωρίς αγώνα: Νίκη Βόλου

Προπώληση για το φιλικό με Ολυμπιακό

Προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει από σήμερα Πέμπτη για το φιλικό παιχνίδι της Νίκης Βόλου με τον συμπολίτη Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Οι φίλαθλοι της Νίκης θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια που κοστίζουν 5 ευρώ, από τον Ομιλο Φιλάθλων Νίκης, και τα πρακτορεία προπό του Στράτου Μαντζανά, απέναντι από το γήπεδο Π. Μαγουλάς αλλά και στην Ελ. Βενιζέλου 91.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου