ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Οι δόξες της Νίκης Βόλου κόντρα στο παρόν και το μέλλον

οι-δόξες-της-νίκης-βόλου-κόντρα-στο-παρ-55369

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το «ένδοξο παρελθόν» της Νίκης Βόλου αντιμετώπισε χθες, σε μια ξεχωριστή αναμέτρηση, την πρώτη ομάδα των κυανόλευκων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο ιδιαίτερος αγώνας επεφύλασσε, πέρα από βραβεύσεις, ντρίμπλες, γκολ και συγκινήσεις.

Με στόχο να γίνει θεσμός, πολλές μεγάλες μορφές των κυανόλευκων έδωσαν το παρών, όπου τιμήθηκαν από τους Βετεράνους οι Θωμάς Τσομπανόπουλος και Κώστας Κουτσοκώστας, ο γνωστός «δαίμονας», αφού όπως τόνισαν οι παρευρισκόμενοι «όποιος ξεχνά το παρελθόν του δεν έχει μέλλον».

Ο πρόεδρος των Βετεράνων της Νίκης Βόλου, Κυριάκος Κοκκινάκης σχολίασε: «Εύχομαι αυτός ο αγώνας να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός. Θέλω να το ευχαριστηθούμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος. Κάθε χρόνο θέλουμε να τιμούμε ανθρώπους που προσέφεραν στη Νίκη. Εχουμε και μία κουβέντα με τη διοίκηση να βραβεύουμε και όσους τίμησαν την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, είτε στο τέλος του παιχνιδιού είτε στο ημίχρονο. Εχουμε τα γραφεία στο Πανθεσσαλικό πλέον και όλα προχωράνε αρκετά καλά και για τη Νίκη αλλά και για εμάς τους παλαίμαχους, αφού υπάρχει καλή οργάνωση. Ο Θωμάς Τσομπανόπουλος είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει και σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής των Ακαδημιών από την αρχή τους. Εχει «βγάλει» παίκτες όπως ο Άγγελος Αργύρης, ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Αλέξανδρος Ζέρης, όλοι αυτοί έχουν περάσει από τα χέρια του. Τιμούμε την προσφορά του και το ήθος του, γιατί είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Ο Κώστας Κουτσοκώστας είχε πρόσφατα ένα τραυματισμό μετά από τροχαίο, το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, και είναι κι αυτός ένα μεγάλο κομμάτι στην ιστορία της Νίκης, παίζοντας μέχρι τα 50 του».

Τσομπανόπουλος: «Ετσι ζωντανεύει η Νίκη»

Ο κ. Θωμάς Τσομπανόπουλος τόνισε σχετικά με τη βράβευσή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και όλους τους παλαίμαχους για την τιμή που μου κάνανε. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται ο σύλλογος, γιατί κάποιο διάστημα ήταν αδρανής. Ετσι ζωντανεύει η Νίκη. Εγώ ξεκίνησα στη Νίκη παίζοντας ως δεξί μπακ και μετά αποκτώντας εμπειρία, αγωνιζόμουν ως λίμπερο. Έπαιξα και τερματοφύλακας στη Β’ Εθνική σε πέντε παιχνίδια, όπου θυμάμαι το πρώτο με την Χαλκίδα, που απέκρουσα και πέναλτι. Τότε το ποδόσφαιρο ήταν πιο αγνό, παίζαμε για τη φανέλα, ήμασταν όλοι από τη Νέα Ιωνία. Με τη Νίκη έπαιξα περίπου 15 χρόνια. Από το 65’ μέχρι τα τέλη του 70’».

«Ευχαριστώ στους γιατρούς που με έσωσαν»

Συγκινημένος ο Κώστας Κουτσοκώστας, ο οποίος αγωνίστηκε με τα κυανόλευκα από το 1966 έως το 1973, για να μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό Βόλου και να επιστρέψει στη Νίκη το 1978, θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που τον περιέθαλψαν μετά το τροχαίο που είχε, αναφέροντας αρχικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Παλαίμαχους για τη βράβευση. Είναι μεγάλη μας τιμή. Ήταν συγκινητικό γιατί πέρασα μια δύσκολη περίοδο. Βρισκόμουν δύο μήνες στην Εντατική και μετά έκανα άλλους δύο μήνες στην Ορθοπεδική και ακόμη δύο στο κέντρο αποκατάστασης, με συνέπεια να μην ξέρω τι μου συμβαίνει.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που με έσωσαν. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή Ανάσταση και στην ομάδα μας τη Νίκη πάντα επιτυχίες».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιος Φάτσης σχολίασε: «Το να βλέπεις στο γήπεδο το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον της Νίκης Βόλου είναι ό,τι καλύτερο. Είναι ένα φιλικό, που μπορεί να γίνει θεσμός κάθε Μ. Παρασκευή. Σε ό,τι αφορά τις Άγιες ημέρες να ευχηθούμε σε όλους υγεία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

Για την ομάδα των… νέων της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν οι: Πρώιας, Ρωμανός, Τασσιάς, Βέργος, Σφονδυλιάς, Σιώμος, Αναστασίου, Χρηστίδης, Βουρδάκης, Κουτσούκης, Φλώρος, Ματθαίου, Βλάχος Φ., Κουτσαρνάκης, Μπακογιάννης, Γερογιάννης, Χατζηιωάννου, Βλάχος Μ., Εμμανουήλ.

Με την ομάδα των Βετεράνων συμμετείχαν οι: Κοκκινάκης, Φλάμος, Παναγιωτόπουλος, Τσουκάλης, Ρίζος, Φασουράκης, Ανδρουτσόπουλος, Βλαχόπουλος, Μπούις, Τελέγκας, Μαργαριτόπουλος, Μπάρδας, Βαταμίδης, Τσομπανόπουλος, Χασάπης, Διαμαντάρας, Ματζανάς, Κουτσοκώστας, Γιαννακός, Κ. Πίνας, Χατζηκωνσταντίνου, Ζαφειρίου, Σφέτσος, Ζαγκαβιέρος, ενώ πολύτιμη ήταν η παρουσία του φροντιστή, Γιάννη Σακόπουλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Στάθης Ευσταθιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου