ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αφρόκρεμα της πάλης στον Βόλο

η-αφρόκρεμα-της-πάλης-στον-βόλο-66305

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η αφρόκρεμα της ελληνικής πάλης έδωσε το παρών χθες στον Βόλο και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, όπου 250 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.

Από τις 12 το πρωί, όταν και ξεκίνησαν οι μάχες στο τατάμι, μέχρι και αργά το βράδυ όταν και ολοκληρώθηκαν οι «μονομαχίες», οι Ελληνες μαθητές-αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο αριθμός των δηλωθέντων αθλητών και αθλητριών ανήλθε στους 250 (104 ελ/ρα, 34 ελ/ρα Γ, 102 ελ/κή) από όλη τη χώρα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν εν μέσω του θορύβου, που προέκυψε με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα» των προνομίων των αθλητών.

Ο Βόλος έδειξε πανέτοιμος γι’ ακόμη μία φορά να διοργανώσει μεγάλους αγώνες, με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης να ευχαριστεί και να βραβεύει για τη συμβολή του στους αγώνες τόσο τον Δήμο Βόλου, όσο και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, όπως επίσης στον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα, όσο και στον αντιπρόεδρο Μιχάλη Καπουρωνιώτη, για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Σαβελίδης σχολίασε: «Ανησυχώ για το μέλλον μας, γιατί ουσιαστικά τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας. Εμείς όμως οι μεγάλοι τι κάνουμε; Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τι κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά, τι πρέπει να κάνουμε καταρχάς. Πρέπει να τους ανοίξουμε δρόμους, πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουν πρώτα τους εαυτούς τους, μετά τις οικογένειές τους και κατόπιν αυτή την έρμη τη χώρα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Αυτό γίνεται σήμερα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πάλης, με συνδιοργάνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, αυτό κάνουμε. Ανοίγουμε δρόμους στα παιδιά μας. Ανοίγουμε δρόμους στη νέα γενιά και της δίνουμε την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη που κάναμε εμείς. Γι’ αυτό το λόγο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στον πρόεδρο της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Ολυμπιονίκη, τον κ. Θάνο, στον αντιπρόεδρο τον κ. Αθανασίου, στον επίσης αντιπρόεδρο τον κ. Λεουνάκη. Θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ και τον δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Βόλου κ. Βλιώρα, και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, τον κ. Γαλάτη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε αυτή τη διοργάνωση. Αλλά πάνω απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ εσάς παιδιά. Εσάς που σε πείσμα των καιρών δεν το βάζετε κάτω. Που αγωνίζεσθε με κάθε τρόπο για να βοηθήσετε πρώτα απ’ όλα τις οικογένειές σας και κατόπιν αυτή τη χώρα».

Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω σε όλους τους συμμετέχοντες, από αθλητές, προπονητές διαιτητές αλλά και παράγοντες της ομοσπονδίας ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια. Συνεχίστε, γιατί είστε ένα ζωντανό κομμάτι της Ελλάδος, που μας δίνετε δύναμη για κάτι καλύτερο. Να ευχηθώ σε όλους εσάς που συμμετέχετε, και είτε με μετάλλιο είτε όχι, είστε πρωταθλητές στην καρδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου