ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Καλύτερη με την επιστροφή της

καλύτερη-με-την-επιστροφή-της-184947

Σε άδεια βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, έχοντας την ευκαιρία λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος να περάσουν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων πλάι στις οικογένειές τους μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και επιστρέφουν στις επάλξεις.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι έχουν ως στόχο το 2018 να παρουσιαστούν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί όπου στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς φίλους τους.

Η βαθμολογική συγκομιδή φέρνει την ομάδα της Νίκης μακριά από την επιθυμητή κορυφή: στο -12 από τον ΝΠΣ Βόλος και στο -4 από τον ΓΣ Αλμυρού, με την 3η θέση σίγουρα να μην αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες των κυανόλευκων στην 3η σερί παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, και κάνοντας τον απολογισμό του α’ γύρου, μίλησε ο Φάντζιο Μπούις, με τον Βέλγο τεχνικό να φιλοξενείται στον Blue Heart Fm σχολιάζοντας:

Για τη ανάπαυλα: «Είναι μια περίοδος όπου θα καθίσουμε να ηρεμήσουμε, να δούμε λίγο τα πράγματα που έχουμε περάσει αυτούς τους τέσσερις-πέντε μήνες. Πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις αυτή την περίοδο για να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Ήδη έχει φύγει ένας παίκτης (σ.σ. Μωυσίδης), μπορεί να φύγει κι άλλος ένας. Αυτό θα το δούμε και αναλόγως πρέπει να κάνουμε και τις κινήσεις μας για να γίνουμε πιο δυνατοί στη συνέχεια.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις και για το εάν έχει καλυφθεί το κενό που άφησε ο Μωυσίδης: «Δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά πιστεύω είμαστε κοντά με τις επαφές που έχουμε με δύο ποδοσφαιριστές, και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις. Το ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει συνεχώς να βρίσκεις παίκτες. Ήδη έχουμε κάνει επαφές, αλλά για να φύγει κάποιος θα πρέπει πρώτα να βρεθεί κάποιος άλλος».

Για την απόδοση της ομάδας του: «Δεν πιστεύω ότι καταφέραμε 100% να βγάλουμε αυτά που έπρεπε. Είχαμε αρκετές δυσκολίες από την αρχή της χρονιάς. Κάναμε προετοιμασία όπου έλειπαν συνεχώς κάποια παιδιά, γιατί είχαμε το πρόβλημα με τους ξένους που έλειπαν 3-4 εβδομάδες, μετά είχαμε το θέμα με τον Σούσκιν, που για εμάς ήταν βασικός παίκτης και τον περιμέναμε μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Η απουσία του κόστισε αρκετά, όπως φάνηκε μετά. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά μετά δεν μπορούσαμε να πάρουμε άλλον, επειδή θα είχε απραξία για 2-3 μήνες».

Για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα: «Σε αρκετά παιχνίδια μπαίνουμε πολύ καλά μέσα. Μπορεί να μην μπαίνει το γκολ, υπάρχει το άγχος. Γενικά το συμπέρασμα είναι ότι δεν είμαστε σταθεροί στο 90λεπτο, με εξαίρεση τα ματς με ΝΠΣ και Αστέρα Ιτέας. Στα άλλα παιχνίδια παίξαμε καλά μόνο για 20-30 λεπτά».

Για το τι επηρεάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών: «Φέραμε ειδικό που μας είπε ότι σύμφωνα με τη φυσική κατάσταση που έχει η ομάδα, θα πρέπει να παίζουν σε καλό ρυθμό 90 λεπτά σε σχέση με άλλες ομάδες, που πρέπει να παίρνουν πιο πολλές ανάσες. Δυστυχώς δεν το έχουν βγάλει οι παίκτες στο γήπεδο. Υπάρχουν άλλα πράγματα, όπως άγχος, φόβος, που επηρεάζουν την απόδοσή τους. Έχουμε πει στους παίκτες ότι πρέπει να πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι είναι καλοί παίκτες, είναι προπονημένοι καλύτερα από τους άλλους. Έχουμε μιλήσει μαζί τους για να βρούμε πού είναι το πρόβλημα, και μας έδειξαν ότι πιστεύουν στην ομάδα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν βγαίνει στο γήπεδο όπως ακριβώς θέλουμε».

Για το «πάντρεμα» με τον Στέφανο Ξηροφώτο: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Ο καθένας έχει τον ρόλο του, ξέρει περισσότερα πράγματα σε κάποιον τομέα. Αυτά πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα μαζί. Όταν βρίσκονται δύο άτομα στην τεχνική ηγεσία, σίγουρα κάπου θα υπάρχουν και διαφορετικές σκέψεις. Ωστόσο θεωρώ ότι είμαστε και οι δύο σοβαρά άτομα, και για το καλό της ομάδας πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση».

Για το εάν επηρεάζει την ομάδα το τεχνικό δίδυμο: «Ο καθένας λέει τα δικά του χωρίς να ξέρει πραγματικά τι ισχύει. Αυτό που βλέπω είναι ότι επικρατεί το ψέμα. Είναι μεγάλο θέμα για την ομάδα αν δεν βγαίνουν οι αλήθειες προς τα έξω. Κάποιοι εκτός της ομάδας προσπαθούν να κάνουν κακό, να ανάψουν «φωτιές» και κάποιες φορές το έχουν καταφέρει. Ωστόσο αυτό που μετράει, όμως, είναι το τι συμβαίνει πραγματικά. Δεν υπάρχει κάτι κακό. Αν είναι οργανωμένη η ομάδα, είναι θέμα χρόνου να πάει μπροστά. Αυτό το κάναμε και είναι θέμα χρόνου να πάει μπροστά. Θέλει υπομονή και βοήθεια από τον κόσμο».

Για τα αρνητικά σχόλια: «Δεχόμαστε κάθε κριτική εφόσον βοηθά την ομάδα. Εάν είναι να κάνει κακό, δεν τη δεχόμαστε. Γιατί υπάρχουν πολλές πλευρές, που δεν θέλουν το καλό της ομάδας. Κάποιοι έχουν μικροσυμφέροντα και προσωπολατρεία σε κάποιους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Μπούις δεν είναι η Νίκη. Είναι η ομάδα, και ο κόσμος πρέπει να είναι με την ομάδα».

Για το πρόβλημα μεταγραφών την περίοδο της προετοιμασίας: «Οταν συζητούσαμε με ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι για να έρθουν στην ομάδα, μας έλεγαν “Να έρθω και να μην πληρωθώ”; Πλέον μας παίρνουν τηλέφωνο οι ίδιοι οι παίκτες για να έρθουν. Η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα, αλλά το όνομα της δεν ακούγεται όπως πρέπει προς τα έξω, και αυτό προσπαθούμε να το φτιάξουμε».

Για την προσπάθεια των διοικούντων και γιατί να επενδύσουν και την επόμενη χρονιά εφόσον δεν έρθει η άνοδος: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Ποτέ δεν είπαμε πως πρώτος στόχος είναι η άνοδος. Είπαμε να φτιάξουμε μια ομάδα μέσα στο οικονομικό πλαίσιο που έχουμε βάλει και δεν φύγαμε ούτε ένα ευρώ από το μπάτζετ. Δεν μπορεί να πει κανένας πως ζητήσαμε τον Μέσι και δεν ήρθε».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής παίκτη των Νέων Αθλητών να αγωνιστεί άμεσα και από τον Ιανουάριο με την πρώτη ομάδα ο κ. Μπούις δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως όποιος αξίζει θα παίξει, και πως είναι ξεκάθαρο, και πρόσθεσε «Δεν παίζει ρόλο πόσο ετών είναι».

Για το παιχνίδι στο Βελεστίνο και το β’ γύρο: «Μας κάθεται στο στομάχι η ήττα στον πρώτο γύρο από τον Ρήγα Φεραίο. Δεν κρύβουμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο γύρο. Σίγουρα δεν πήραμε τους βαθμούς που αξίζαμε, ούτε οι παίκτες έβγαλαν το 100%, και πρέπει να δώσουμε απάντηση σε όλα τα παιχνίδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου