ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Την πλήγωσαν τα… δικά της παιδιά και ο ΓΣΑ έφυγε νικητής από το Πανθεσσαλικό

την-πλήγωσαν-τα-δικά-της-παιδιά-και-ο-219130

Την πορεία πρωταθλητισμού συνέχισε και χθες ο ΓΣ Αλμυρού (6 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες) και δεν θα μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο η βαριά φανέλα της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν την πρώτη τους νίκη σε επίσημο παιχνίδι απέναντι στους γηπεδούχους, χάρις σε τέρμα του Κυπτίου στο 75’, με τον σκόρερ να αποβάλλεται τρία λεπτά μετά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι τραγικές εμφανίσεις της Νίκης Βόλου (3 νίκες – 2 ισοπαλίες – 3 ήττες) συνεχίστηκαν και χθες, στέλνοντας πλέον την ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες της Μαγνησίας στη βαθμολογία, έχοντας πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Με επτά από τους αρχικούς 11 του ΓΣΑ να έχουν φορέσει την φανέλα της Νίκης Βόλου και τρεις εξ’ αυτών (Κόκκας-Αλεξανδρής-Κυπτίου) να προέρχονται από τα σπλάχνα της, δηλαδή τους Νέους Αθλητές, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν θριαμβευτές από το Πανθεσσαλικό, έστω κι αν η απόδοση τους ήταν μέτρια γενικά και κακή στο πρώτο μέρος, όπως τόνισε και ο τεχνικός τους Κώστας Σταματίου.

Πώς παρατάχθηκαν

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και τη συνήθη άμυνα με τους Γενιτσαρίδη – Μωυσίδη – Καρτσαμπά – Δημολιό ξεκίνησε η Νίκη Βόλου έχοντας τους Βέργο και Ντόλγκι ως αμυντικούς μέσους και τον Μέτσε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα αριστερά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ιορδανίδης, με τον Γιάγκοβλεφ στα δεξιά και τον Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους, πέραν του Σταυράκη που ήταν κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οι Καψιώτης-Στουρνάρας-Κόκκας-Μπαρούτας. Ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρής-Σαββίδης, με τον Κυπτίου σε ρόλο οργανωτή και στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Κοντοβάς-Φλίγκος-Νάκας.

Ο αγώνας

Με τον ΓΣ Αλμυρού να ξεκινά πιο δυνατά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Κυπτίου αρχικά και στο 6ο λεπτό να σουτάρει μόλις άουτ και δίπλα από το δεξιά γάμα από σέντρα του Κοντοβά.

Ακολούθως ο Νάκας έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 0-1, όταν πήρε την μπάλα από τα αριστερά συνέκλινε προς το κέντρο και από το ύψος της περιοχής έπιασε δυνατό σουτ με το δεξί, αναγκάζοντας τον Θεολόγη να αποκρούσει εντυπωσιακά πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Από το σημείο εκείνο κι’ έπειτα η Νίκη πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει και το γκολ παρά τις προσπάθειες των παικτών της. Συγκεκριμένα κεφαλιά του Τζιώρα από σέντρα του Δημολιού πέρασε άουτ, ενώ στο 37’ από σέντρα του Μέτσε από τα δεξιά ο Τζιώρας πήρε νέα κεφαλιά, με τον Σταυράκη να μπλοκάρει. Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μέτσε από τον Σαββίδη στο 35’, όπως πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα για χέρι αμυνόμενου. Η αντίδραση από τον πάγκο της Νίκης ήταν τέτοια, που ο διαιτητής Μπλούνας απέβαλε στο 40’ τον Στέφανο Ξηροφώτο.

Την πίκρανε ο «πρώην» της

Η Νίκη θέλησε να ξεκινήσει δυνατά στην επανάληψη και σουτ του Γιάγκοβλεφ πέρασε άουτ στο 47’. Εξι λεπτά μετά ο Ντόλγκι πέρασε κάθετα την μπάλα στον Τζιώρα, ο οποίος έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη.

Από σέντρα του Γενιτσαρίδη αυτή τη φορά νέα κεφαλιά του Τζιώρα πέρασε άουτ στο 66’ με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το 0-1 στο 75’ με τον Κυπτίου να κεραυνοβολεί τον Θεολόγη με σουτ εκτός περιοχής για το 0-1, έπειτα από λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Βέργο.

Μάλιστα ο σκόρερ είδε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο αργότερα, για μαρκάρισμα στον Ντόλγκι, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αλλά με το γκολ να κρίνει την αναμέτρηση.

Οι σπασμωδικές κινήσεις να φέρει η Νίκη το ματς στα ίσια δεν έπιασαν τόπο, με τους φιλοξενούμενους να αντιστέκονται σθεναρά πανηγυρίζοντας στη συνέχεια την πρώτη και ιστορική νίκη της ομάδας του απέναντι στη Νίκη Βόλου, οι φίλαθλοι της οποίας “έβραζαν” με την απόδοση της ομάδας τους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΓΣΑ 0-1

Σκόρερ: (75’ Κυπτίου)

Κίτρινες: Τζιώρας, Γιάγκοβλεφ-Σαββίδης, Σταυράκης

Κόκκινη: 2η κίτρινη Κυπτίου (78’)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Καρτσαμπάς, Μωυσίδης, Βέργος (75’ Γαρυφαλλόπουλος), Ντόλγκι, Μέτσε (65’ Μπάιριτς), Γιάγκοβλεφ, Ιορδανίδης, Τζιώρας

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκας, Αλεξανδρής (92’ Βούλγαρης), Σαββίδης, Κυπτίου, Κοντοβάς (84’ Θωμαΐδης), Νάκας (46’ Κωτσιαρίδης), Φλίγκος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου