ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γιάννης Κανταρτζής: «Να φέρουμε τη ΝΙΚΗ εκεί που της αξίζει»

γιάννης-κανταρτζής-να-φέρουμε-τη-νικ-470443

Ενα χρόνο πριν ο Γιάννης Κανταρτζής κέρδιζε τις εντυπώσεις στα Χάνια του Πηλίου, όπου η Νίκη Βόλου πραγματοποιούσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Super League. Ηταν 20 Ιουλίου του 2014, όταν ο Βολιώτης αμυντικός αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα με την ομάδα Νέων των κυανόλευκων απέναντι στην πρώτη ομάδα, με τον Ολλανδό τεχνικό Βίλιαν Φλουτ, να βλέπει στον 21χρονο ποδοσφαιριστή πάνω από όλα τη δίψα και το πάθος για διάκριση.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Η χρονιά που ακολούθησε ήταν εφιαλτική για το σύλλογο της Μαγνησίας, με τον Κανταρτζή να μην προλαβαίνει να συμμετάσχει σε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος και τη Νίκη Βόλου να αποσύρεται άρον – άρον στα μέσα του Δεκέμβρη, με κύκνειο άσμα τον αγώνα στη Βέροια.

Πλέον ένα χρόνο περίπου μετά, ο Γιάννης Κανταρτζής ανακοινώνεται και πάλι από τη Νίκη Βόλου, αλλά αυτήν τη φορά με στόχο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, στο reboot του συλλόγου, με τη συμμετοχή αρχικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οπως ανέφερε στην ανακοίνωση επιστροφής του Γιάννη Κανταρτζή η διοικούσα επιτροπή των κυανόλευκων: «Αναμένεται να αποτελέσει τη βάση της αμυντικής γραμμής της ομάδας κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο», με τον Λεωνίδα Μπίλη να τον επιλέγει μάλιστα και σε ρόλο αρχηγού.

Αναλυτικά:

Συμμετείχες σε όλα τα φιλικά παιχνίδια και στις προπονήσεις της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Μπίλη. Πως κρίνεις την απόδοσή σου;

«Εμένα με νοιάζει να είμαι έτοιμος στα επίσημα παιχνίδια. Υπήρχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου, αλλά το θεωρώ λογικό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου».

Τι ένιωσες φορώντας και πάλι τη φανέλα της Νίκης Βόλου, έστω και σε φιλικά παιχνίδια;

«Κατ’ αρχάς νομίζω ότι χρωστάω κάτι στη Νίκη Βόλου. Το όνειρο έμεινε μισό τόσο για μένα όσο και για τους φιλάθλους. Αναμφίβολα για μένα είναι μεγάλη τιμή που γύρισα και πάλι στη Νίκη Βόλου, σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο και μια μεγάλη οικογένεια».

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος, αλλά και ο προπονητής από εσένα;

«Πάνω από όλα ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να μπορέσω να βγάλω εις πέρας το έργο του προπονητή μου. Από κει και πέρα θέλω να τον ευχαριστήσω και αυτόν όσο και τη διοίκηση για την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπό μου».

Ο προπονητής σου δήλωσε πρόσφατα ότι θα είσαι ανάμεσα στους αρχηγούς της νέας περιόδου, πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Αναμφίβολα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και πολύ τιμητικό. Πιστεύω ότι θα προσφέρω τον εαυτό που χρειάζεται να έχει ένας έμπειρος αρχηγός και στοιχεία όπως είναι η σοβαρότητα, αλλά και η αγάπη προς την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Πώς θα χαρακτήριζες τη χρονιά που έφυγε μέσα σε λίγες λέξεις;

«Παράδεισος και κόλαση μαζί. Από τη μία κατάφερα να κάνω το βήμα και από μία ομάδα όπως ο Μαγνησιακός που αγωνίζεται στο Α’ τοπικό να βρεθώ στο ρόστερ της Νίκης Βόλου και στο πρωτάθλημα της Super League. Μπορεί να μην είχα απαίτηση να αγωνιστώ, αλλά δεν το κρύβω πως ήταν το όνειρο μου. Σίγουρα μου έλειπαν οι εικόνες, οι εμπειρίες αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Από κει και πέρα πιστεύω πως κανείς δεν χάνεται. Πρέπει απλά να πιστεύεις στον εαυτό σου και στο όνειρό σου».

Πως βρήκες και πάλι το δρόμο της επιστροφής;

«Η πρώτη κίνηση έγινε από τον κ. Θεοδώρου. Εκείνος κινήθηκε για να μιλήσουμε για τη νέα προσπάθεια της ομάδας. Του είπα πως θα με ενδιέφερε αυτή η νέα προοπτική και

μιλώντας με τον μάνατζέρ μου ξεπεράστηκαν κάποια θέματα. Στη συνέχεια μίλησα και με τον κ. Μπίλη. Η κουβέντα που έκανα μαζί του μας έφερε σε μία τελική απόφαση να συμφωνήσω τελικά με τη Νίκη Βόλου».

Το Παντελής Μαγουλάς θα αποτελέσει ένα από τα όπλα σας τη νέα αγωνιστική περίοδο, πως περιμένεις το ντεμπούτο σου στην ιστορική «Κλούβα»;

«Περιμένω το ντεμπούτο, όχι μόνο με τη φανέλα της Νίκης, αλλά και μέσα στο Παντελής Μαγουλάς πώς και πώς. Μακάρι ο κόσμος να μας στηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια. Εχω δει αρκετά ματς σαν παιδί και θυμάμαι για παράδειγμα την αναμέτρηση με την ΑΕΛ το 2004. Θυμάμαι το γκολ του Κοντέων μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, όταν εγώ ήμουν μόλις 11 χρόνων. Ανυπομονώ να ζήσω το όνειρό μου, παίζοντας με τη σειρά μου ανάλογα παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο».

Ποιο είναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας μέχρι σήμερα;

«Αρκετά από τα παιδιά τα γνωρίζω και με τον Ναουμίδη έχουμε συνυπάρξει στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Κ20. Με τους υπόλοιπους γνωρίζομαι τώρα και όλοι θέλουμε να προσπαθήσουμε και να φέρουμε τη Νίκη εκεί που της αξίζει. Το reboot (επανεκκίνηση) άλλωστε δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού όλοι πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό».

Τι άποψη έχεις για το νέο σου προπονητή;

«Επαγγελματίας από την πρώτη ως και την τελευταία στιγμή. Πολύ σοβαρός και με φαρμακερές ατάκες εκεί που πρέπει, βάζοντας σε σκέψη τους ποδοσφαιριστές του.

Εχει πολύ καλή ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Στόχος του είναι μέσα από τη σκληρή δουλειά να καταφέρουμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο».

Μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί ξεκάθαρα, αλλά ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Εχοντας το όνομα της Νίκης Βόλου και τη φανέλα, είναι αδύνατο να μην κυνηγήσεις την άνοδο σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα ότι έρθει θα το δεχθούμε. Με δουλειά, πίστη και υπομονή, έχοντας σκυμμένο το κεφάλι βέβαια, αφού οι περισσότεροι του ρόστερ είμαστε μικροί ηλικιακά».

Τέλος, πες μου τι είναι αυτό που ζητάς από τον κόσμο της Νίκης;

«Να μας στηρίξει και να ζωντανέψουμε την Κλούβα. Να συσπειρωθεί και όλοι μαζί βήμα – βήμα με σωστές υποδομές από εδώ και στο εξής, η ομάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει. Με τη βοήθειά του να διώξουμε αυτό το μαύρο σύννεφο της περασμένης χρονιάς και να γιορτάσει πάλι η Ευαγγελίστρια μια νέα επιτυχία».

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής επιστρέφει για να υλοποιήσει το όνειρο του

Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου