ΤΟΠΙΚΟ

Ανω – κάτω τα ερασιτεχνικά σωματεία

ανω-κάτω-τα-ερασιτεχνικά-σωματεία-473455

Ζητούν παραίτηση Μπατζιάκα και έκτακτη γενική συνέλευση για τα όσα διαδραματίζονται με την ΕΠΟ

Ανω – κάτω πολλά ερασιτεχνικά σωματεία καθώς βρίσκονται πλέον «στον αέρα» και εκτός ΕΠΟ. Οι αντιδράσεις κατά της ΕΠΣΘ και του προέδρου Τάσου Μπατζιάκα, φουντώνουν, ενώ ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αρνητικές συνέπειες αυτής της σφοδρής σύγκρουσης ΕΠΣΘ και ΕΠΟ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο προγραμματισμένος για αύριο τελικός των Νέων της FootballLeague στο Εθνικό Στάδιο Βόλου ακυρώθηκε και η μίνι – διοργάνωση ανατέθηκε στη Λάρισα όπου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (14/6) στις 15.30 στο Στάδιο Αλκαζάρ, τελικά.

Αρκετοί παράγοντες των τοπικών σωματείων μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «χρεώνουν» προσωπικά στον κ. Μπατζιάκα τη διαμάχη με την ΕΠΟ και την αρνητική εξέλιξη, κάνουν λόγο για σφάλμα της ΕΠΣΘ, που δεν ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου και τη γενική συνέλευση και ζητούν την παραίτηση του Δ.Σ. και διενέργεια εκλογών, πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και δημιουργηθεί αδιέξοδο στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παράγοντες του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους καθώς ουσιαστικά τα σωματεία τους βρίσκονται στο κενό, σε λίγο θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι, εξαιτίας του αποκλεισμού, ενώ κάθε προγραμματισμός τελεί πλέον υπό την αίρεση των επόμενων αποφάσεων που θα κρίνουν την υπόθεση μεταξύ ΕΠΣΘ και ΕΠΟ.

Παρασκηνιακά εξάλλου καθώς και στα ποδοσφαιρικά στέκια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να επισημάνουν ότι η στάση του κ. Μπατζιάκα, «υπαγορεύτηκε» από άλλους παράγοντες και ενδεχομένως να σχετίζεται ακόμη και με τις κινήσεις που γίνονται για να διερευνηθεί εάν υπάρχει έδαφος για τη δημιουργία μίας ομάδας σε επίπεδο Μαγνησίας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Γκόλιας): «Η Νίκη ζητάει να ανακαλέσει η ΕΠΣΘ, αναγνωρίζοντας το λάθος που έκανε ή να παραιτηθεί το Δ.Σ. και να πάμε σε εκλογές γιατί με την παρουσία της μόνο προβλήματα δημιουργεί».

ΠΥΡΑΣΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ακης Στάμος): «Πλέον η ΕΠΣΘ οφείλει να προασπιστεί τα σωματεία που την ψήφισαν έτσι ώστε ό,τι πετυχαίνουν αυτά στον αγωνιστικό χώρο να μην εμπλέκονται σε δικαστικές διαμάχες και να κοιτάξει να λύσει το θέμα με την ΕΠΟ», ενώ τόνισε πως δεν του έχει γίνει καμία πρόταση για συγχώνευση και δημιουργίας μιας ομάδας της Μαγνησίας, όπως διέρρευσαν κάποιοι σε πηγαδάκια.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ: (Γρηγόρης Καρταπάνης:) «Πιστεύω μας είναι πως θα έπρεπε η ΕΠΣΘ αρχικά να έχει ενημερώσει τα μέλη της, δηλαδή όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, άσχετα αν μπορεί από μόνη της να πάρει την απόφαση και να κινηθεί δηλαδή νομικά κατά της ΕΠΟ. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα στο οποίο ήταν γνωστές οι σοβαρές κυρώσεις που μπορούσε να επιφέρει, επιβάλλονταν κατά τη γνώμη μας η σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων. Εστω και τώρα ας γίνει μια έκτακτη Γ.Σ. έτσι ώστε να ενημερωθούμε πλήρως για όλες τις πτυχές του θέματος».

ΙΩΛΚΟΣ: (Στάθης Σφέτσος): «Εκανε λάθος ο κ. Μπατζιάκας που δεν ρώτησε τα σωματεία. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο και πρέπει να απολογηθεί. Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει από μόνος του. Εμείς περιμένουμε σύγκληση Γ.Σ.», ενώ για τις συγχωνεύσεις τοπικών συλλόγων σχολίασε: «Δεν συμφωνώ με τις συγχωνεύσεις των τοπικών σωματείων. Δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα. Δεν γίνεται να σβήσει το τοπικό ποδόσφαιρο».

ΔΑΦΝΗ: (Αθανάσιος Αγγελόπουλος): «Εμείς παρακολουθούμε το θέμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την ΕΠΣΘ. Οπως θέλω να πιστεύω, όλοι οι παράγοντες των τοπικών συλλόγων, έτσι και εμείς θέλουμε το καλύτερο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας».

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ (Βασίλειος Τσιαμήτας): «Η ΕΠΟ δεν υπήρχε και δεν υπάρχει για εμάς, αφού εμείς δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε τα δικά μας παιδιά και θα προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι για τις ομάδες που θέλουν και κάνουν πρωταθλητισμό».

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γεράσιμος Σαρρής): «Να γίνει άμεσα μία Γ.Σ. και να αποφασίσουν τα σωματεία για αποφάσεις που είναι καταδικαστικές για το μέλλον μας. Δεν γίνεται να διαλύσουμε τους συλλόγους και να πάμε να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα της Λάρισας. Οι κύριοι της ΕΠΣΘ πρέπει να πάρουν μια απόφαση, αφού είναι μόνοι τους, ώστε να μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν. Εμείς σαν Αγία Παρασκευή, έχουμε 260 παιδιά. Τι να τους πούμε; Να πάμε στη Λάρισα; Σκοπός μας είναι πως θα επανδρώσουμε τις τοπικές ομάδες και όχι να φεύγουν τα παιδιά εκτός Μαγνησίας».

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Βασίλης Τζέκας): «Είμαστε στην αναμονή για να ενημερωθούμε τι ακριβώς γίνεται και ποιες είναι οι κυρώσεις. Καλό θα είναι να καλέσει η ΕΠΣΘ μία Γ.Σ. και να υπάρχει ευρεία ενημέρωση γιατί μετά Χριστών όλοι γινόμαστε προφήτες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν όλοι μαζί».

Ακυρο για τον τελικό

Μετά τον αποκλεισμό της ΕΠΣΘ από την ΕΠΟ, ο προγραμματισμένος για αύριο τελικός των Νέων της FootballLeague στο ΕΑΚ, ακυρώθηκε με τις ομάδες της ΑΕΚ και του Εθνικού Σερρών να αγωνίζονται τελικά στη Λάρισα και στο Στάδιο Αλκαζάρ. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να γίνει αύριο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο του Βόλου, αλλά η μίνι – διοργάνωση ανατέθηκε τελικά στη Λάρισα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (14/6) στις 15.30 στο Στάδιο Αλκαζάρ.

Το σκεπτικό της απόφασης που ακύρωσε το αίτημα της ΕΠΣΘ

Το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης της αίτησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας (αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία ζητούνταν η έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και ο διορισμός προσωρινής διοίκησης, έφερνε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Soccerplus.

Οπως προκύπτει η απόφαση απόρριψης έγινε επειδή το δικαστήριο δεν πείστηκε για το κατεπείγον των ισχυρισμών της αιτούσης και για τις βλάβες που θα τις προκληθούν λόγω της παραμονής της υφιστάμενης διοίκησης. Με βάση τα παραπάνω το δικαστήριο έκρινε ως «ακραίο μέτρο» το αίτημα έκπτωσης των μελών του ΔΣ. Εκτός «απροόπτου» οι δύο πλευρές ανανεώνουν το ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί η κύρια υπόθεση.

Ακολουθεί το σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών: «Το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής πρέπει να απορριφθεί διότι δεν επικαλείται το σωματείο με σαφήνεια και πληρότητα σε τι συνίσταται το κατ’ επείγον και ποιος είναι ο άμεσα επικείμενος κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων του και των εργαζομένων του ώστε να δικαιολογείται μέχρι την συζήτησή της αίτησης στις 18/11/2015 θα κριθεί οριστικά η διαφορά η λήψη του ακραίου μέτρου της αντικατάστασης του εκλεγμένου ΔΣ της ΕΠΟ με προσωρινή διαταγή, για τη χορήγηση της οποία στην εκούσια δικαιοδοσία δεν αρκεί η πιθανολόγηση, αλλά απαιτείται πλήρως δικανική πεποίθηση ως προς την ουσιαστική βασιμότητα των λόγων, η οποία εν προκειμένω δεν συντρέχει.

Κατά τα λοιπά, απορρίπτεται η πρόσθετη παρέμβαση και γίνονται δεκτές οι πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των καθών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου