ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττα με θετικά συμπεράσματα

ηττα-με-θετικά-συμπεράσματα-602079

Για την ομάδα Νέων – Παίδων της Νίκης Βόλου από τον Τοξότη με 1-2 χθες στο «Π. Μαγουλάς»

Την ήττα με 2-1 γνώρισαν από τον Τοξότη οι πιτσιρικάδες της Νίκης Βόλου σε ακόμη ένα φιλικό αγώνα που έδωσαν χθες το μεσημέρι στο «Παντελής Μαγουλάς». Οι κυανόλευκοι έδωσαν συνέχεια στις φιλικές δοκιμασίες με τους προπονητές Κώστα Μπράτσο και Νίκο Σπυριδάκη να μοιράζουν τον χρόνο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ17 και Κ15 των κυανόλευκων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το α’ μέρος

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν απειλώντας μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γκλαβίνη να πιάνει το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας Αϊδίνης ήταν σε ετοιμότητα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ένα λεπτό αργότερα με τον Τσένα να κάνει το πλασέ με το αριστερό, όμως ο Πύλος κατάφερε να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στην επόμενη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης ο Τοξότης κατάφερε μάλιστα να φθάσει και στο πρώτο γκολ, όταν στο 9ο λεπτό ο Πολύζος έπιασε την σέντρα από τα δεξιά με τον Τσένα να μην λαθεύει και να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 0-1.

Ο Βουρδάκης έψαξε το γκολ της ισοφάρισης στο 13’, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι σε άουτ.

Εξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά και πάλι του Τοξότη να απειλήσει, δίχως να πετύχει όμως ένα δεύτερο τέρμα, όταν από πάσα του Τσένα ο Παπούλιας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό για να καταλήξει σε κόρνερ στο 19’.

Το γκολ της ισοφάρισης για τους κυανόλευκους καταγράφηκε στο 26’, με τον Κουτσαρνάκη να πιάνει δυνατό μονοκόμματο σουτ σχεδόν αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και την μπάλα να καρφώνεται στην εστία του Τοξότη, όπου ήταν αδύνατον να αντιδράσει ο Αϊδίνης για το 1-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα, με τον Τοξότη να πατά στην περιοχή της Νίκης στο 32’. Από πάσα του Γ. Βέτσικα ο Πολύζος έπιασε το πλασέ από ευνοϊκή θέση αλλά ο Πύλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ κερδίζοντας τα χειροκροτήματα αλλά και την χειραψία του Πολύζου στην εξαιρετική επέμβαση.

Από την άλλη οι κυανόλευκοι έψαξαν το δεύτερο γκολ με τον Τσέργα να απειλεί στο 38’, αλλά ο Αϊδίνης ζήλεψε την δόξα του Πύλου, απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει, παρά τις όποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της.

Αρχικά στο 54’ ο Τσιανάκας τροφοδότησε τον Γκλαβίνη με τον τερματοφύλακα Αϊδίνη να βρίσκεται εκτός εστίας, αλλά το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Τσιβγιούρας, με την μπάλα μάλιστα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι σε μία περίεργη φάση, που κατέληξε τελικά σε πλάγιο.

Ο Γκλαβίνης αποδείχθηκε μοιραίος και στη συνέχεια είχαμε μία ακόμη φάση, με τον Βουρδάκη να μπαίνει από τα αριστερά και να βρίσκει με πάσα τον συμπαίκτη του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Για ακόμη ένα δεκάλεπτο η Νίκη έδειχνε καλύτερη και απείλησε και πάλι στο 67’, με τον Χρηστίδη να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά τόσο ο Βουρδάκης όσο και ο Ρακής δεν μπόρεσαν να σουτάρουν, με την μπάλα να στρώνεται τελικά στον Σιώμο, που σούταρε απογοητευτικά πάνω από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσιανάκα να απειλήσει, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Αϊδίνης.

Η συνέχεια ανήκε στον Τοξότη, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Πελεκούδας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Γ. Βέτσικα να πιάνει την κεφαλιά και τον Γρηγοριάδη να μην καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα στο 73’ για να γίνει έτσι το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για μία ακόμη φορά, και πάλι από στημένη μπάλα, με τον Πλατανιώτη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά δίχως να σημαδεύσει την εστία με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 86’.

Η Νίκη Βόλου έκανε την προσπάθεια να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά αλλά ο Κουτσούκης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Αϊδίνη να απομακρύνει με τα πόδια στο 89’, το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή των κυανόλευκων.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Πύλος (46’ Γρηγοριάδης), Κουτσαρνάκης (64’ Χρηστίδης), Τσέργας (78’ Κουκουτής), Σφονδυλιάς (82’ Βλάχος), Δημουλάς, Στεργίου (46’ Χάνος), Κουτσούκης (46’ Β. Ρακής), Μπακογιάννης (46’ Τσιανάκας), Κελεσίδης (46’ Σιώμος), Βουρδάκης (75’ Σέλντι), Γκλαβίνης (62’ Ηλ. Ρακής).

ΤΟΞΟΤΗΣ: Αϊδίνης, Τσιβγιούρας, Παπούλιας, Αλ. Βέτσικας, Ζαχαριάς (66’ Πλατανιώτης), Λένα (46’ Τσιατσιάκης), Πολύζος (46’ Πελεκούδας), Γ. Βέτσικας (75’ Παπακυριαζής), Τσεκούρας, Σκεντέρης (70’ Πατσής), Τσένα.

Ο Κουτσαρνάκης έχει ισοφαρίσει και αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του

Εξαιρετικός ήταν ο 16χρονος Σκεντέρης του Τοξότη

Ο Τσένα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους

Μάχη στο χώρο του κέντρου ανάμεσα σε Κουτσούκη και Σκεντέρη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου