ΤΟΠΙΚΟ

Αγγιξε το θαύμα ο Πύρασος, αλλά…

αγγιξε-το-θαύμα-ο-πύρασος-αλλά-604015

Την ευκαιρία να φύγει με ένα πολύ σπουδαίο διπλό έχασε ο Πύρασος, ο οποίος γνώρισε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για το τελικό 2-2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Αγχιαλίτες προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναγιώτη Χρ. Κοντοβά να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση, αλλά στο 78ο λεπτό έμειναν με παίκτη λιγότερο με τον Στεφανή να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-1 με πέναλτι.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου άγγιξε ένα μικρό θαύμα στην έδρα του Αχιλλέα, ο οποίος παραμένει τελικά αήττητος στην έδρα του και μέχρι χθες είχε δεχθεί δύο τέρματα.

Αναμφίβολα η χθεσινή μάχη στην έδρα του δεύτερου της βαθμολογίας, Αχιλλέα, θα μείνει χαραγμένη στους φιλοξενούμενους οι οποίοι συνεχίζουν να παλεύουν για την παραμονή.

Μόλις στο 6’ ο Πύρασος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να προηγηθεί, όταν από βολέ του Χαλάτση, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα και ο Π. Κοντοβάς την έσπρωξε στα δίχτυα. Με σύνεση στο παιχνίδι τους οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Από σουτ που προηγήθηκε από τον Αναστασίου, ο Π. Κοντοβάς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και πέτυχε το 0-2 στο 26’.

Στο β’ μέρος ο Χαλάτσης είπε «όχι» σε κεφαλιά του Καραγκούνη, μέχρι να φθάσουμε στο 78’. Εκεί ο Στεφανής προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Λαζαρίδη, όμως χρησιμοποίησε το χέρι. Ο Νάκας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, το οποίο και ήταν εύστοχο με τον Στεφανή την ίδια ώρα να παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Βέβαια αυτή η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τους φιλοξενούμενους, αφού υποστηρίζουν πως το χέρι έγινε μέσα από τη γραμμή και δεν θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι και κόκκινη αλλά μόνο γκολ…υπέρ των γηπεδούχων.

Ακόμη και με δέκα ο Πύρασος απείλησε στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 87’ όταν σουτ του Αναστασίου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Τελικά το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο με τον Αχιλλέα να διατηρεί το αήττητο της έδρας του στο 95’, με πλασέ του Μακράκη.

Από την αποστολή του Πυράσου, εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τη φιλοξενία των γηπεδούχων αλλά και τις αποφάσεις του διαιτητή στην επανάληψη, ενώ επίθεση δέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας του Πυράσου, Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος παρακολουθούσε την αναμέτρηση από την κερκίδα.

Αρσένος: «Λυπάμαι…»

Ο Στέλιος Αρσένος που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Πυράσου εκτελώντας χρέη πρώτου προπονητή, μιας και ο Στέφανος Ξηροφώτος, είναι τιμωρημένος, σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η ομάδα μας ήταν απίστευτη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά υπάρχει πικρία από το τελικό αποτέλεσμα. Σταθήκαμε άξια στο γήπεδο και μπορούσαμε το κάτι παραπάνω. Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συμπεριφορά των γηπεδούχων οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν και κατηγορία… και για ακόμη μία φορά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου για την προσπάθεια που κάνουν».

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Ραπτόπουλος, Δημητρίου, Τασίδης, Οικονόμου, Παυλίδης, Καραγκούνης, Κοτσιαρίδης (61’ Δερμίσης), Νάκας, Μακράκης.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Σφάκας (74’ λ.τρ. Τσιουρέλης), Βέργος, Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (70’ Δαμάσκος), Π. Χρ. Κοντοβάς (79’ Λ. Γκάγκας), Αναστασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου