ΤΟΠΙΚΟ

Ατυπη ρεβάνς για Σαρακηνό

ατυπη-ρεβάνς-για-σαρακηνό-622148

Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 1-0 της ΑΕ Διμηνίου βάζοντας φωτιά στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ

Σε ένα παιχνίδι με περίσσιο πάθος και ένταση προς το φινάλε, η ομάδα του Σαρακηνού πανηγύρισε κόντρα στην ΑΕ Διμηνίου, κερδίζοντας με 1-0 χάρις σε τέρμα του Λεωνίδα Κόρμπα στο 63’, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής για την Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ και τον Α’ Ομιλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Θανάση Ψαρόμπα έβαλε έτσι φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού η ΑΕ Διμηνίου παραμένει στο -3 από τη Σκιάθο, η οποία όμως δεν έχει κάνει το ρεπό της, αλλά έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι το φινάλε.

Οι «ροσονέρι» πήραν με τη χθεσινή τους νίκη άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στο Κύπελλο, απέναντι στην ΑΕΔ, έχοντας περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να έχουν τη μεγαλύτερη στιγμή στον αγώνα, όταν ο Κολιαμήτρας βρήκε με πάσα τον Κόρμπα μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ του έμπειρου επιθετικού με πλάτη προς το τέρμα, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοντογιάννη στο 42’.

Στο β’ μέρος οι συγκινήσεις ήταν περισσότερες με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 57’, όταν ο Ακτσιαλής εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπόρας πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κοντογιάννη να μπλοκάρει. Τελικά το σκορ έμελλε να ανοίξει έξι λεπτά αργότερα με τον Σαρακηνό να κερδίζει φάουλ και τον Ακτσιαλή να σουτάρει δυνατά, με τον Κοντογιάννη να μην καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα και τον Κόρμπα να πετάγεται στην πορεία της και να την στέλνει στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0 στο 63’.

15 λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’ ο διαιτητής της αναμέτρησης Μανώλης Σκουλάς απέβαλε από τον πάγκο των φιλοξενουμένων τον προπονητή Κώστα Παπαστεργίου για διαμαρτυρία, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν στη συνέχεια απεγνωσμένα και χωρίς να τα καταφέρουν την ισοφάριση. Σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που κατάφεραν να απειλήσουν ο Τσεκούρας πραγματοποίησε σέντρα από τα αριστερά με τον Μοράλες που είχε προωθηθεί στην επίθεση να πιάνει την κεφαλιά, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Στούκα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία στο 81’.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, οι οποίοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 85’ με τον Καραπλιάγκο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αυτή την φορά για διαμαρτυρία, έχασαν τεράστια ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι στο 86’, όταν ο Κολιαμήτρας μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Δενελάβα, αλλά ο Κοντογιάννης έσωσε την εστία του από την κεφαλιά του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας.

Αντίθετα ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού, Στούκας, μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσουκάλη δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Αξιώτη στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, μιας και στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Στούκας, Ρουκάς, Στεργιόπουλος, Θεοδοσιάδης (73’ Καραγγέλης), Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας, Μπόρας, Λ. Δενελάβας, Ακτσιαλής (70’ Κατής), Κόρμπας.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης (76’ Αξιώτης), Σατελιάν, Φαρασόπουλος, Ανατολής (64’ Τσεκούρας), Τσουκάλης, Τανάγιας (70’ Σαμαράς).

Οι σκόρερ

20 ΓΚΟΛ: Λ. Δενελάβας (Σαρακηνός)

18 ΓΚΟΛ: Σκέμπι (Σκιάθος)

11 ΓΚΟΛ: Μ. Τσουκάλης (ΑΕΔ)

10 ΓΚΟΛ: Βαλωτής (Θησέας)

8 ΓΚΟΛ: Α. Ταφίλης (Δημητριάς)

7 ΓΚΟΛ: Ν. Μιαρίτης (Σκιάθος), Κόλα (Μαγνησιακός)

6 ΓΚΟΛ: Αξιώτης (ΑΕΔ), Ντερβίσι (Σκιάθος) Βουρδάκης (Ηρακλής)

5 ΓΚΟΛ: Ανατολής (ΑΕΔ), Στραβέλας (Αρης), Ρουμπάτης (Ιωλκός), Στ. Μαλακασιώτης (Αγία Παρασκευή) Ν. Μαγκασιανός (Αγία Παρασκευή)

4 ΓΚΟΛ: Λιάρος (Θησέας), Σαμαράς (ΑΕ Διμηνίου), Πολυχρόνου (ΑΕ 2002), Λυρίτσης (Πανιώνιος),

3 ΓΚΟΛ: Σατελιάν (ΑΕΔ), Φαρασόπουλος (ΑΕΔ), Δανηλόπουλος (Θησέας), Π. Κόκκας (Θησέας), Βασιλείου (Μαγνησιακός), Τανάγιας (ΑΕΔ), Θ. Βούλγαρης (Πανιώνιος), Β. Ζαρίφης (Δημητριάς), Μπόρας (Σαρακηνός), Ακτσιαλής (Σαρακηνός), Κόρμπας (Σαρακηνός) Στουμποβίκος (ΑΕ 2002), Πετρόπουλος (Δημητριάς).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου