ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέο φιλικό για τους «μικρούς»

νέο-φιλικό-για-τους-μικρούς-655605

Κακός δαίμονας ο Ηρακλής για τους κυανόλευκους… που νίκησε και χθες με 2-0

Το πέμπτο τους φιλικό παιχνίδι έδωσαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Κ17 της Νίκης Βόλου, φιλοξενώντας στο «Παντελής Μαγουλάς» τον Ηρακλή, ο οποίος και επιβλήθηκε με 2-0 χάρις σε ισάριθμα τέρματα του Σοροβόλα. Ο χορός των φιλικών αναμετρήσεων για την ομάδα του Τάκη Τσόγκα είχε ξεκινήσει και πάλι κόντρα στο «γηραιό» όταν και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φασουράκη είχαν κερδίσει με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη παρατάχθηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα παίδων και την Κ15, μιας και στόχος είναι το πάντρεμα των ταλέντων από τους κυανόλευκους, οι οποίοι κέρδισαν και χθες το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και ειδικά προς το φινάλε όταν και προσπάθησαν για το γκολ της τιμής…

Ο αγώνας

Ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος που απείλησε στο χθεσινό φιλικό, όταν στο 12ο λεπτό και έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσατσαρώνης, ο προωθημένος Τσαντόπουλος έκανε την προβολή, όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Αποστολίδη καταλήγοντας εκ νέου σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 18’, ο Αχ. Δαμάσκος αφήνοντας τη θέση του αριστερού μπακ προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή με το διαγώνιο σουτ που έπιασε να περνά πάνω από την εστία του Πύλου.

Από μεριάς Νίκης, ο Τσέργας πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά στο 22’ με τον Βουρδάκη να προσπαθεί να σουτάρει αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει το πάνω χέρι πιέζοντας για το πρώτο γκολ, έχοντας ως μόνιμη απειλή τον Κώστα Βουρδάκη. Συγκεκριμένα ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε στην αντεπίθεση από το κέντρο και μετά από μπαλιά του Σοροβόλα στο 27ο λεπτό αλλά απέναντι από τον Πύλο τσίμπησε με το μυτάκι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τελικά… το σκορ άνοιξε στο 29ο λεπτό όταν μετά από πάσα του Βουρδάκη, ο Σοροβόλας έπιασε με την μία το πλασέ αλλά ο Πύλος παρά το ότι ακούμπησε την μπάλα δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα (32’) ο Βουρδάκης βγήκε και πάλι απέναντι από τον Πύλο όμως ο τερματοφύλακας των κυανόλευκων κατάφερε να σταματήσει τον αντίπαλό του. Ο Βουρδάκης ήταν ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία της Νίκης Βόλου, χάνοντας ακόμη μία ευκαιρία στο 39ο λεπτό, όταν και πάλι σε κόντρα επίθεση από τα δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σημειώνοντας ακόμη ένα τέρμα. Αρχικά από εκτέλεση φάουλ του Σοροβόλα και από τα δεξιά ο Γρηγοριάδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει στο 52’, ενώ στη συνέχεια ο Ασλάνογλου θέλησε να απειλήσει με μονοκόμματο σουτ αλλά ο Γρηγοριάδης έδειξε να είναι και πάλι σε ετοιμότητα. Εξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Ασλάνογλου έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα ωστόσο να μην του κάνει το χατίρι και να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γρηγοριάδη.

Στο 68’ έμελλε τελικά να έρθει και το 0-2 με δυνατό σουτ όταν μέσα από την περιοχή ο Σοροβόλας έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, κλειδώνοντας την άτυπη νίκη…

Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, δίχως όμως να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 71’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κουτσούκη και αφού ξεπέρασε δύο αντιπάλους με ατομική προσπάθεια έβγαλε την πάσα για τον Χρηστίδη που καθυστέρησε να πλασάρει απέναντι από τον τερματοφύλακα Αρβανίτη, με τον τελευταίο να απομακρύνει το σουτ του νεαρού.

Ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν οι μικροί της Νίκης χάθηκε με τον Τσιανάκα να σουτάρει από μακρινή απόσταση και την μπάλα να περνά για λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία στο 74’.

Τέλος, ένα λεπτό πριν από το φινάλε ο Σιώμος τροφοδότησε τον Κουτσούκη με τον τελευταίο να βρίσκεται μέσα στην περιοχή αλλά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία σουτάροντας με το αριστερό. Ο ίδιος παίκτης με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία όταν προ κενής εστίας δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα Αρβανίτη, που δευτερόλεπτα νωρίτερα σταμάτησε τον Νάνο σε θέση τετ α τετ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Τσόγκας) Πύλος (46΄Γρηγοριάδης), Τσέργας (79’ Δημουλάς), Κουτσαρνάκης (46’ Χάνος), Αποστολίδης, Σφονδυλιάς, Τσιανάκας (63’ Χρηστίδης), Δημουλάς (65’ Σέλντι Νάνο), Κελεσίδης (42’ λ.τρ. Κουτσούκης), Γκλαβίνης (70’ Σιώμος), Βουρδάκης (72’ Τσιανάκας), Σιώμος (56’ Στεργίου).

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Φασουράκης) Αρβανίτης, Μάρκος, Αχ. Δαμάσκος, Τζιόλας, Ψαρόμπας, Τσαντόπουλος, Βουρδάκης, Τζήμας, Σοροβόλας, Τσατσαρώνης, Γεωργιάδης.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Ασλάνογλου, Θάνος, Σιαμέτης, Κουτσιαρής, Γιαννούκος, Σινάνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου