ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Δεν περισσεύει κανένας»

δεν-περισσεύει-κανένας-672717

Ανοιγμα προς όλους για την ανασύνταξη – αναγέννηση της Νίκης Βόλου, από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Γιάννη Ξάνθη

Τη στήριξη ολόκληρης της οικογένειας της Νίκης Βόλου και όχι μόνο των 117 μελών του Ερασιτέχνη, που έδωσαν το παρών χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ζήτησε χθες στην Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου ο πρόεδρος Γιάννης Ξάνθης, με την συζήτηση να μονοπωλεί το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και την ανακατασκευή του «Παντελής Μαγουλάς».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Ξάνθη έκανε γνωστή την πρόθεση η Ερασιτεχνική να οδηγηθεί σε εκλογές, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό, αφού τα μέλη εξέφρασαν την πίστη τους και την στήριξή τους προς το πρόσωπό του, με τον ίδιο να τονίζει πως το θέμα είναι ηθικό. Τόσο όμως το θέμα των εκλογών όσο και το που θα αγωνίζεται η Νίκη Βόλου τη νέα χρονιά, όπως και η ανακατασκευή της «Κλούβας» θα αποφασιστούν σε νέα Γ.Σ.

Τα θέματα που ψηφίστηκαν από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  1. Να ανοίξει λογαριασμός ειδικού σκοπού σε Τράπεζα για την ανακατασκευή του γηπέδου.
  2. Σε νέα Γ.Σ. να αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα.
  3. Αποφασίστηκε η αποσύνδεση της υφιστάμενης ΠΑΕ από την Ερασιτεχνική για την επωνυμία, το έμβλημα και τα χρώματα του συλλόγου.
  4. Αναφορικά με το γήπεδο οι όποιες εξελίξεις θα αποφασιστούν στην επόμενη Γ.Σ., με διαδικασίες και επαφές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αρχικά ο κ. Γιώργος Μακρυγιάννης εκλέχθηκε πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και πλησίον του προέδρου κ. Ξάνθη βρίσκονταν το μέλος του Δ.Σ. κ. Στέργιος Φάτσης, όπως και τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου κ.κ. Δημήτρης Γκόλιας και Δημήτρης Χατζημπύρος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ξάνθης ανέφερε: «Φέτος συνέβη το μεγαλύτερο καλό και το μεγαλύτερο κακό με την άνοδο και την πτώση της ομάδας μας. Το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ακούω από διάφορους να βρούμε έναν επενδυτή να φτιάξει το γήπεδο, να φτιάξει αυτό, να φτιάξει το άλλο. Αυτός ο επενδυτής θα έρθει για να πάρει. Ο μεγαλύτερος επενδυτής είμαστε εμείς. Εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ομάδα μας. Δικό μας είναι το γήπεδο. Δεν μπορεί να μας βοηθήσει κανείς άλλος. Εκλεχθήκαμε για να διαχειριστούμε τον Ερασιτέχνη. Οχι το ποδόσφαιρο. Τα έσοδα του Ερασιτέχνη είναι ελάχιστα. Μηδενικά. Μερικοί τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει Ερασιτέχνης. Ολοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να ασχολούμαστε έστω και λίγο με τον Ερασιτέχνη».

Για το γήπεδο: «Εχουμε βάλει τα πράγματα σε σειρά, χωρίς να χρειαστεί να «ματώσουμε» εμείς. Δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι τώρα, αλλά πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί.

Για το ποδόσφαιρο: «Οσα ξέρετε εσείς ξέρω κι εγώ. Δεν μου έχει ξανατύχει να διαχειρίζομαι ομάδα που πέφτει από την Α’ Εθνική. Γι’ αυτό ορίσαμε μια επιτροπή. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Δεχόμαστε την κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Είναι καλό να βρούμε έναν επενδυτή, αλλά τί είδους; Πάνε κάθονται δύο χρόνια, χρεώνουν τις ομάδες και φεύγουν. Ο,τι έγινε και σε μας με τον δικό μας επενδυτή».

Το μέλος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου κ. Δημήτρης Γκόλιας ανέλυσε το τι έχει αναλάβει να κάνει η Επιτροπή και τους σκοπούς κάνοντας τον μέχρι σήμερα απολογισμό. Ανέφερε για τον προπονητή της Κ20 κ. Βαρβέκη ότι πιθανότατα θα επιστρέψει το καλοκαίρι, ενώ υπάρχει επαφή και με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ώστε να χρησιμοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα για προπονήσεις, όπως επαφή έχει γίνει και με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου για χρήση άλλων γηπέδων.

Για το μέλλον της ομάδας και την κατηγορία που θα αγωνιστεί ο κ. Ξάνθης απάντησε: «Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ξέρω ακόμα. Ο,τι ξέρετε εσείς ξέρω κ εγώ».

Στη συνέχεια ο κ. Φάτσης σχολίασε: «Κάναμε κάποιες κινήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα να μας κοινοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης τι έγινε στο ΦΕΚ και μας απάντησαν πως «Δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο έγγραφό σας γιατί υπάρχουν εκκρεμότητες. Εχει παραιτηθεί κάποιος από το Δ.Σ. αλλά δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε». Είχαμε σκοπό να σας ενημερώσουμε αλλά εκκρεμότητες του παρελθόντος δεν μας το επιτρέπουν.

Αναμένουμε ακόμη την απάντηση όσον αφορά την ΠΑΕ σε επίπεδο Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Πάτσης χθες έκανε ένα άνοιγμα και δεν το έκανε τυχαία. Βγαίνει στο ραδιόφωνο και λέει πως όποιος θέλει θα του χαρίσω τις μετοχές. Σήμερα έχουν την ευκαιρία όσοι λένε διάφορα να κλείσουν ραντεβού με τον κ. Πάτση και να πάνε σε Δ.Σ. Πρωτοδικείου».

Ακολούθως τόνισε: «Μαζευτήκαμε εδώ και τα ΜΜΕ λέγανε πως είναι κρίσιμη η Γ.Σ. αλλά μόλις 117 άτομα είμαστε εδώ. Κάποια στιγμή θα πρέπει αυτή η ομάδα να αποφασίσει ποιοι είμαστε και πόσοι είμαστε. Ο ερασιτέχνης έφταιγε γιατί παραιτηθήκαμε. Υπάρχουν 1.000 ενεργά δελτία εκτός ποδοσφαίρου. 11 μήνες απλήρωτος ήταν ο προπονητής της Κ20. Βάζανε λεφτά να παίξουν εντός έδρας. Κάνανε πλιάτσικο στο διεθνή για να πάρουνε σάντουιτς και ήρθαν έξω από την Ερασιτεχνική γονείς για να πάρουν τα δελτία των παιδιών λες και έφταιγε η Ερασιτεχνική. Ποιός είναι δοτός του Πάτση; Του Χρόνη; Του Αποστολόπουλου; Του Καϊμακάμη; Υπογράψανε 2.5 εκ. ευρώ μείον σε ισολογισμούς. Ολα τα ΦΕΚ είναι εδώ. Εκανα επαφή με το Υπ. Ανάπτυξης. Το είπα από την αρχή ότι δεν γούσταρα τον Πάτση, αλλά όταν μίλησα με το Υπουργείο, μου είπαν ότι ήθελε να σουλουπώσει την ομάδα αλλά ήταν όμηρος. Πρέπει να τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις του παρελθόντος αλλά δεν έχει τελειώσει καμία. Πήραμε την πατάτα στα χέρια μας και μας ρωτάτε τι θα γίνει αύριο. Σε 20 μέρες έπρεπε να γίνει το Μαγουλάς – Μπερναμπέου».

Κλείνοντας ο κ. Φάτσης ανέφερε: «Διαφωνώ με τον πρόεδρο για τις εκλογές. Το μπάσκετ είναι με επτά ομάδες στην ίδια βαθμολογία, η κολύμβηση έχει υποχρεώσεις, το βόλεϊ, το πόλο, ο στίβος. Θεωρώ πως είναι ακατάλληλη η στιγμή να το ζητάνε τώρα 4-5 άτομα τα οποία λείπουν σήμερα από εδώ. Δεν έχουμε θέμα με τις εκλογές. Θεωρώ πως είναι χρυσή ευκαιρία να πάμε όλοι μαζί. Να πάμε μια γροθιά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Εκ μέρους του Blue Club, ο πρόεδρός του Νεκτάριος Αντωνίου σχολίασε: «Σαν Blue Club είμαστε αντίθετοι στις εκλογές. Καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε. Να κάνει κάλεσμα ο Ερασιτέχνης να μην προκηρυχθούν εκλογές, αλλά αν γίνουν δεν θα δεχθούμε άτομα που βρίσκονταν παλιά σε διοικήσεις της ομάδας. Οι θέσεις του συνδέσμου είναι πάγιες εδώ και χρόνια. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Ξάνθη. Μετά από συνάντηση που είχαμε με δικηγόρο του Βόλου θα κινηθούμε σε βάρος του κ. Πάτση για τυχόν κακοδιαχείριση της ΠΑΕ».

Ο κ. Κώστας Γαργάλας τεχνικός σύμβουλος για την ανάπλαση του γηπέδου ανέφερε πως υπάρχει μία επιτροπή μηχανικών η οποία είναι έτοιμη να επιτελέσει έργο και ότι έχει ανοίξει ήδη ένας κατάλογος με άτομα που θα προσφέρουν εθελοντική εργασία και υλικά σε ό,τι αποφασιστεί να γίνει από την Επιτροπή και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη. Από κει και πέρα σχολίασε πως οι λύσεις για να βρεθούν τα έσοδα είναι δύο και είναι είτε με τη χρηματοδότηση από τον Ερασιτέχνη είτε από την επιχορήγηση μέσω ΕΠΟ και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο κ. Κώστας Μανιατάκης πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη στην ομιλία του προς τα μέλη ζήτησε συγνώμη για όσα λάθη έχει κάνει ο ίδιος, ζητώντας τη στήριξη όλων για τη συνέχεια, ενώ πρόταση του Νίκου Μακρίδη ήταν να ανοίξει ειδικός λογαριασμός σε Τράπεζα για τη συγκέντρωση χρημάτων αναφορικά με το γήπεδο. Ακόμη το λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος ζητώντας τη στήριξη όλων για το καλό της Νίκης, ενώ διαβάστηκε και επιστολή του πρώην προέδρου της Ερασιτεχνικής Τσιντσίνη Γιώργου.

Ο κ. Ξάνθης ανέφερε στο τέλος πως δεν έχει καταλάβει ακόμη τι αθλητισμό θέλουμε. «Ερασιτεχνικό, Β’ Εθνική ή Β’ Τοπικό; Παρακολουθώ το εξής: 117 άτομα είναι στη ΓΣ. Αρα είμαστε 117 επενδυτές για να τρέξουμε ένα επιχείρημα στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος. Εδώ μέσα (δείχνοντας ένα φάκελο) έχω 1.000 άτομα που μάτωσαν για τον Πάτση. Πρέπει να συμφωνήσουμε κάπου. Στη Γ’ δεν υπάρχουν χρέη. Επιμένω να πάμε σε εκλογές γιατί δεν υπάρχουν ούτε εφεδρικοί. Δεν μπορούμε ούτε εμείς να τρέξουμε το ζήτημα την ώρα που η Νίκη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Αν βγω το καλοκαίρι και πω ότι η ομάδα θέλει 300 χιλιάδες δεν θα παίξουμε ούτε τοπικό. Θέλω να μπουν πολλά άτομα υποψήφια και θα προτείνω στο νέο Δ.Σ. να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Συνδέσμων Φιλάθλων. Πλέον δεν περισσεύει κανένας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου