ΤΟΠΙΚΟ

Ξελάσπωσε με νίκη ο Πύρασος

ξελάσπωσε-με-νίκη-ο-πύρασος-696390

Επιβλήθηκε με 2-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας, αξιοποιώντας την έδρα του ξανά μετά την 3η αγωνιστική

Από τις 12 Οκτωβρίου του 2014 (3η αγωνιστική) είχε να κερδίσει στη Νέα Αγχίαλο ο Πύρασος και τα κατάφερε και πάλι χθες, μετά το 2-0 επί του Εθνικού Φιλιππιάδας στην 15η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Αγχιαλίτες, χτυπώντας στο δεύτερο μέρος, σε ένα λασπωμένο τερέν εξαιτίας της βροχόπτωσης πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, άνοιξαν το σκορ στο 68’ με τον Μυργιώτη και τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν και το δεύτερο τέρμα με τον Αναστασίου, για να φθάσουν έτσι στους 20 βαθμούς και πιο κοντά στη σωτηρία.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε την ενδεκάδα με τους Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Σπύρος Γκάγκας, Μπασδάνης, Στεφανής και Γιάννης Κοντοβάς. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Βέργος και Κοτζαθανάσης, με τον Τσιουρέλη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ ο Σφάκας με τον Μυργιώτη τοποθετήθηκαν δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Παναγιώτης Κοντοβάς σε ρόλο επιθετικού.

Μία σέντρα σουτ του Σφάκα στο 7’ δεν κατάφερε να απειλήσει τον τερματοφύλακα Σιαράβα, ο οποίος μπλόκαρε, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε περιοχή στο 23’. Ο Μπενίσκος δέχθηκε όμορφα την πάσα από τα δεξιά και τον Φώτη αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία. Ενα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Τσιουρέλη να απειλήσει με ατομική προσπάθεια, αλλά η κατάληξη της μπάλας δεν ήταν η επιθυμητή, καταλήγοντας άουτ. Ετσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, με τον Γήτα να σπάει την μπάλα στα δεξιά για τον Κολιάκη, το πλασέ του οποίου ωστόσο, δεν ανησύχησε τον Χαλάτση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο προπονητής του Πυράσου, ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στη μάχη τους Λεωνίδα Γκάγκα και Αναστασίου, με τον τελευταίο να κερδίζει μάχες στην επίθεση και να κάνει έτσι τη δουλειά των συμπαικτών του πιο εύκολη.

Ο Εθνικός είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Διαμαντόπουλο να μπαίνει από τα αριστερά αλλά ο Χαλάτσης, διατήρησε το μηδέν απομακρύνοντας με τα πόδια το πλασέ στο 56’.

Ο Πύρασος άρχισε να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα, πιέζοντας για το γκολ. Αυτό ήρθε στο 68’ με τον Σπύρο Γκάγκα να σεντράρει από τα δεξιά, και τον Μυργιώτη που βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι να κάνει με προβολή το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει με τους γηπεδούχους να εκτελούν πλάγιο από τα δεξιά με τον Στεφανή, για την καρδιά της περιοχής με τον Αναστασίου να πιάνει την κεφαλιά για το 2-0. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ο Π. Κοντοβάς βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Αρσένος: «Σίγουρα παραμονή»

Ο βοηθός προπονητή του Πυράσου, Στέλιος Αρσένος δήλωσε μετά το παιχνίδι. «Επιτέλους κερδίσαμε στην έδρα μας από την 3η αγωνιστική, κόντρα σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, που μετρούσε αήττητο οκτώ αγωνιστικών. Είχαμε διαβάσει καλά όμως το παιχνίδι και συνδυάσαμε τη νίκη με όμορφο ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά, όπως και στον Βέργο που αποκτήσαμε πρόσφατα. Στην επανάληψη μπήκαμε με λίγο άγχος αλλά το ξεπεράσαμε. Πιστεύω μπορούμε άνετα την παραμονή σε συνδυασμό με το καλό υλικό και με σωστή διαχείριση θα τα καταφέρουμε».

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Σφάκας (46’ Αναστασίου), Βέργος, Π. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Κοτζαθανάσης (46’ Λ. Γκάγκας), Μυργιώτης, Π. Κοντοβάς (88’ Κίτσος), Τσιουρέλης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σιαράβας, Γατσέλος, Διαμαντόπουλος, Δάρδας, Πάνος (75’ Τσακαλίδης), Λέτζος, Κολιάκης, Φώτης (77’ Μαλάτος), Μπενίσκος, Γήτας, Γ. Κολλιός (46’ Λάππας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου