ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κέρδισαν το χειροκρότημα οι μικροί

κέρδισαν-το-χειροκρότημα-οι-μικροί-704023

Το χειροκρότημα της κερκίδας στο Παντελής Μαγουλάς κέρδισαν χθες οι μικροί της Νίκης Βόλου, δίνοντας φιλικό αγώνα απέναντι στον Ηρακλή, ο οποίος κέρδισε τελικά με 0-1 με τέρμα του Τζήμα στο 52’.

Για τη Νίκη Βόλου αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές τόσο της Κ17 όσο και της Κ15 που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Super League αλλά μετά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, δεν συνεχίζουν στις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Με την πρώτη ομάδα αλλά και την Κ20 να έχει διαλυθεί… ό,τι έχει απομείνει αυτή τη στιγμή για να θυμίζει κάτι από Νίκη… είναι τα «παιδιά» των Τάκη Τσόγκα και Παναγιώτη Ζορδομπά με τους δύο προπονητές της Κ17 και της Κ15 να βρίσκονται από κοινού στον πάγκο καθοδηγώντας τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι είχαν την θερμότατη υποστήριξη από περίπου 200 θεατές στη σκεπαστή κερκίδα του Παντελής Μαγουλάς.

Το αποτέλεσμα δεν παίζει φυσικά κανένα ρόλο, αφού πολλοί μικροί έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί και απέναντι φυσικά σε μια πιο έμπειρη ομάδα, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ.

Τόσο η Κ17 όσο και η Κ15 είναι αυτή τη στιγμή τα δύο ζωντανά κομμάτια της ποδοσφαιρικής Νίκης και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι να αποτελέσουν την ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης, που θα ξεκινήσει την προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, όπως αποφασίστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Επιτροπή Ποδοσφαίρου αλλά και από την Ερασιτεχνική.

Ο αγώνας

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στη σύνθεσή της εννέα ποδοσφαιριστές από την Κ17 και δύο από την Κ15 με το πρώτο ημίχρονο να αποδεικνύεται στείρο και δίχως το γκολ, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν με αξιώσεις για πρώτη φορά όμως ο Τσέργας, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος για τη Νίκη Βόλου, δεσπόζοντας στην άμυνα, δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 8’. Ο Ηρακλής με τη σειρά του απάντησε στο 10’ με τον Ντ. Βουρδάκη να πιάνει το σουτ από καλή θέση αλλά ο Πύλος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ο Ηρακλής συνέχισε τις προσπάθειες για γκολ αλλά η κεφαλιά του Ψαρόμπα κατέληξε άουτ στο 14, ενώ για τη Νίκη ο Γκλαβίνης δεν μπόρεσε να κερδίσει τον σταθερότατο Υφαντή, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του αντίπαλου επιθετικού στο 16’.

Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ο Σινάνης του Ηρακλή ήταν πρωταγωνιστής αλλά την κεφαλιά που έπιασε δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει ο Πύλος.

Στην επανάληψη αρκετές ήταν οι αλλαγές και από τις δύο ομάδες, με όλους τους μικρούς της Νίκης, να παίρνουν μέρος και τον Ηρακλή να κερδίζει τελικά τον αγώνα χάρις σε πολύ ωραίο τέρμα του Τζήμα, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Νταή που προσπάθησε αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Ο Τζήμας μάλιστα έδειξε ζεστός μετά το 0-1 και απείλησε ξανά στο 54’ αλλά και στο 64’.

Αρχικά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ το πλασέ στη συνέχεια πέρασε επίσης άουτ. Η τελευταία φάση που έφερε και πολλά χειροκροτήματα για τους μικρούς της Νίκης, ήρθε στο 86’, με τον νεοεισελθόντα Ζαχείλα να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με τον τερματοφύλακα Υφαντή όμως να δείχνει ετοιμότητα και να απομακρύνει με διπλή προσπάθεια.

ΝΙΚΗ BΟΛΟΥ: Πύλος (33’ Νταής, 75’ Τασιάς), Τσέργας (46’ Κουτσαρνάκης, 79’ Ζαχείλας), Χάνος (63’ Χιούσης), Αποστολίδης (46’ Δημουλάς), Σφονδυλιάς, Ρακής (46’ Τσιανάκας, 81’ Φλώρος), Βουρδάκης (70’ Στεργίου), Λαρίσης (63’ Βλάχος), Κελεσίδης (46’ Σιώμος), Μπακογιάννης (46’ Σέλντι, 78’ Κουκουτής), Γκλαβίνης (62’ Ρακής).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ: Υφαντής, Μάρκος, Δ. Οικονόμου, Τζιόλας, Ψαρόμπας, Σινάνης, Οικονόμου, Ντ. Βουρδάκης, Γιαννούκος, Λεβέντης, Τζήμας.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Τσιαντόπουλος, Μόκιας, Κίτσιος, Γεωργιάδης, Μαστροπαναγιώτης και Θάνος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι παίκτες του Ηρακλή πανηγυρίζουν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης

Οι… Βενιαμίν της Νίκης περιμένουν τη σειρά τους

Τάκης Τσόγκας και Παναγιώτης Ζορδομπάς δεν κάθισαν ούτε λεπτό στον πάγκο

Ο Κυριάκος Κοκκινάκης διετέλεσε και χρέη διαιτητή

Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Γιάννης Ξάνθης και ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Αναμνηστική φωτογραφία ανάμεσα στις ομάδες της Νίκης και του Ηρακλή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου