ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Κοριτσάκια όσοι έκαψαν το τζιπ»

κοριτσάκια-όσοι-έκαψαν-το-τζιπ-710458

Δήλωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης

Ως «κοριτσάκια» χαρακτήρισε τους δράστες, που πριν από δέκα μέρες προχώρησαν στον εμπρησμό του αυτοκινήτου του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες και στην οποία μίλησε επίσης και για τη συνέχεια των κυανόλευκων, για τις ημέρες δράσης του, αλλά και για τις υποτιθέμενες αγωγές που ετοιμάζονται εις βάρος του.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Πάτσης μίλησε επίσης και για τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, λέγοντας πως δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν λάβει επίσημο έγγραφο από τον Ερασιτέχνη, κάτι το οποίο όμως δεν εμποδίζει τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς…

Για τις αγωγές που σκοπεύουν να προχωρήσουν τοπικοί επιχειρηματίες αλλά και μέτοχοι: «Η πλειοψηφία των διαφημιστικών πινακίδων είναι απλήρωτες. Υπάρχουν δυο – τρεις επιχειρηματίες που πλήρωσαν έναντι τα χρήματα. Αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να ξέρουν ότι σε κάθε συναλλαγή υπάρχει και το σχετικό ρίσκο. Τα σενάρια για τις αγωγές τα ακούω και εγώ, αλλά το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι γέλιο. Οσοι αγόρασαν τις μετοχές, τις πήραν από αγάπη για την ομάδα. Οταν η ομάδα οδηγείται σε κατάρρευση οι μετοχές χάνονται. Οταν πτωχεύει μια ανώνυμη εταιρεία, έτσι γίνεται, οι μετοχές εξαφανίζονται».

Για τις δηλώσεις του κ. Ξηρού, ότι μπορούν να αξιώσουν χρήματα από τον κ. Πάτση, όσοι είχαν επαγγελματικές συνεργασίες: «Ακουσα τον κ. Ξηρό που αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα. Ο κ. Ξηρός δεν ασχολείται πολύ με το επάγγελμα της δικηγορίας και καταλαβαίνω την αγωνία του να κυνηγήσει κάποια δουλειά. Είναι το δεύτερο σφάλμα του γιατί και στο παρελθόν είχε εμφανιστεί και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανοίξει γραφεία στο κέντρο της πόλης. Είπε ότι μπορούν να υπάρξουν αξιώσεις κατά φυσικών προσώπων. Αν αλλάξουν οι νόμοι αυτό μπορεί να γίνει, αλλά αν δεν αλλάξουν αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Από πού και ως που βγαίνει ένας δικηγόρος να λέει τέτοια πράγματα; Αυτό δείχνει την αγωνία του να αυξήσει την πελατεία του. Δεν υφίστανται αξιώσεις κατά φυσικών προσώπων. Η απόφαση για το ξενοδοχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ξηρός εκκρεμεί στα δικαστήρια και αν δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αξιώσεις. Δεν πρέπει να παρασύρονται κάποιοι και να νομίζουν ότι μπορούν να ανοίξουν δικαστικά ζητήματα».

Για το μέλλον της ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Η ομάδα μπορεί να μείνει και ανενεργή. Βέβαια και θα γίνει Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί το τυπικό κομμάτι. Μπορεί όμως να αποφασιστεί να μείνει ανενεργή και να μη γίνει ποτέ εκκαθάριση. Το νομικό πλαίσιο δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Θα είναι μία από τις πολλές εταιρείες που θα μείνει ως νομικό πρόσωπο ανενεργή. Μπορεί να πάμε σε πτώχευση».

Για τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης: «Ολα τα λένε στα γραφεία μεταξύ τους και ποτέ δεν μου κοινοποίησαν ένα έγγραφο που να ζητούν να κάνουμε συνέλευση για να αποφασιστεί τι θα γίνει με την εταιρεία και να γίνει η εκκαθάριση. Αλλά ουδέποτε έλαβα κάποιο χαρτί, αλλά τις σχετικές ερωτήσεις τις ακούω μόνο από δημοσιογράφους. Δεν έχω τίποτα στα χέρια μου που να μαρτυρά θέληση για να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες.

Ποτέ δεν έλαβα έγγραφο από τον Ερασιτέχνη που να ζητάει να γίνει Γενική Συνέλευση. Η μόνη αλληλογραφία είναι που ζητούσαμε από τον Ερασιτέχνη να μας υποδείξει ποια είναι η επόμενη μέρα και ποιους θα βάλει να αναλάβουν τα ηνία. Και η επίσημη απάντηση που είναι και αναρτημένη στο site της ομάδας είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει.

Θα παραδώσω όλα τα βιβλία και τα έγγραφα της ΠΑΕ για να αναλάβουν την ομάδα. Δεν είμαι μικρό παιδάκι ούτε ο ντελιβεράς του Ερασιτέχνη για να ασχολούμαι με αυτούς που κάθονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν όλη μέρα, μου είναι παγερά αδιάφορα όλα αυτά που ακούω στο ραδιόφωνο».

Για τη λύση – εκκαθάριση της ΠΑΕ: «Δεν με απασχολεί το πότε θα γίνει η λύση και η εκκαθάριση. Είναι στα θέματα που τα παρακολουθούμε και όταν υπάρξει η θέληση και ο χρόνος για τη συνέλευση θα πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους. Κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης ορίζεται ένας διαχειριστής που προκύπτει από τη γενική συνέλευση. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο χρονικό πλαίσιο από το νόμο για να γίνει αυτό. Αν ο ερασιτέχνης ζητήσει με έγγραφο συνέλευση, και υπάρχει σοβαρός λόγος, τότε θα γίνει. Εχουν τελειώσει τα πάντα αλλά υπάρχει ακόμα η παραφιλολογία που δεν οδηγεί σε τίποτα. Η επανάληψη των σεναρίων, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προκαλέσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Για την εμπρηστική ενέργεια την Κυριακή 11 Ιανουαρίου: «Ηταν αναμενόμενη αυτή η κίνηση. Απλά έχει κάποια χαρακτηριστικά. Ανήκει στη εταιρεία μου αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν το οδηγώ εγώ. Ημουν στην Αθήνα εκείνη τη μέρα. Ηταν μια απίστευτα ερασιτεχνική κίνηση. Βρέθηκαν αποτυπώματα γιατί πάνω στον πανικό τα «κοριτσάκια» τα έχασαν και άφησαν καπνογόνα στο σημείο. Στην προανάκριση κατονόμασα τους ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού. Εστειλα εξώδικο σε ραδιοφωνικό σταθμό και έχω στείλει καταγγελία στο ΕΣΡ. Θέλω όλοι αυτοί που τόσο καιρό υποκινούν τέτοιες ενέργειες να τιμωρηθούν και θα εισπράττω μια ζωή ότι έχουν και δεν έχουν».

Για την ενασχόλησή του με το μπάσκετ της Νίκης: «Απέσυρα τη χρηματοδότησή μου. Υπήρξαν κάποια γεγονότα που μου προξένησαν αηδία. Προσφέρθηκα να βοηθήσω και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, αλλά ο έφορος αρνήθηκε την όποια οικονομική ενίσχυση μου στην ανδρική ομάδα μπάσκετ. Η σύνδεσή μου με τη Νίκη Βόλου θα υπάρχει μια ζωή. Εφόσον κάποιοι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, απέσυρα και εγώ την πρόθεσή μου βοηθήσω το τμήμα».

Συνεδριάζει η Επιτροπή

Για την περασμένη Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής αλλά τελικά αυτό αναβλήθηκε και μετατίθεται για σήμερα Τετάρτη 21/01/2015 στις 8μ.μ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, μεταξύ των άλλων, θα καταθέσει προτάσεις και θα επιδιώξει να δώσει λύσεις σε καίρια θέματα που αφορούν στην οργάνωση των ποδοσφαιρικών τμημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου