ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μονόδρομος η Γ’ Εθνική

μονόδρομος-η-γ-εθνική-743021

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου που δεν παίζει ούτε με τον ΟΦΗ το Σάββατο

Την τελευταία τους συγκέντρωση είχαν χθες Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, οι οποίοι περίμεναν μάταια… στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αφού η μόνη ενημέρωση που είχαν είναι ότι η ομάδα διαλύεται και αποχωρεί από το πρωτάθλημα, δίχως να υπάρξει ενημέρωση π.χ. αναφορικά με τα οφειλόμενα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Super League και μετά από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν θα διεξαχθεί ούτε εκείνο με τον ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιανουαρίου. Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό χθες μέσω ανακοίνωσής της ότι το παιχνίδι που είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο στις 3μ.μ., στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, δεν θα διεξαχθεί και αναβάλλεται.

Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι στο οποίο η βολιώτικη ομάδα δεν θα παραστεί και έτσι απομένει ακόμη ένα ώστε να πέσουν και τυπικά οι τίτλοι τέλους στη φετινή πολυτάραχη χρονιά με τους κυανόλευκους να μηδενίζονται, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της 17ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, ο αγώνας ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 03/01/2015 και ώρα 15.00 (αντί για την Κυριακή 04/01/2015 και ώρα 17.15), ενώ ο αγώνας ΟΦΗ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ δε θα διεξαχθεί».

Κέρδος από την αποχώρηση της Νίκης Βόλου από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα έχει και στο Κύπελλο ο ΟΦΗ που ήταν να παίξει στις 8 Ιανουαρίου στο Βόλο με τη Νίκη , αλλά τελικά θα πάρει και σε αυτό το ματς τους τρεις βαθμούς και θα τερματίσει πρώτος στον όμιλο του, περνώντας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μάταια περίμεναν…

Χθες Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η επιστροφή των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου στις προπονήσεις, μετά τη διακοπή και την άδεια των Χριστουγέννων. Η εικόνα διάλυσης είναι πλέον εμφανής και σε όλους τους τομείς για τους κυανόλευκους, με 15 ποδοσφαιριστές να δίνουν το παρών, όπως και ο ένας εκ των δύο φροντιστών της ομάδας Μανώλης Κοτρώνης.

Οι ποδοσφαιριστές που είχαν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους από τις 20 Δεκεμβρίου είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για χθες στο Πανθεσσαλικό, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά απ’ ότι φάνηκε περίμεναν μάταια.

Ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας, όπως και οι βοηθοί τους δεν έδωσαν το παρών, ενώ για τη διοίκηση της Νίκης Βόλου ούτε καν λόγος. Ο μόνος που παρουσιάστηκε λέγοντας στους ποδοσφαιριστές, ότι η ομάδα δεν κατεβαίνει στη συνέχεια ήταν ο γενικός αρχηγός Απόστολος Κουφογιώργος.

Παρόντες από το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν: οι Αργύρης, Ροτζέριο, Μαρινάκης, Νικλητσιώτης, Ταΐρης, Αργυρίου, Κορέτα, Μουζακίτης, Κανταρτζής, Τσουκάνης, Ταμπάκης, Αναστασόπουλος, Σωτηράκος, Τζιώρας, Μέτσε και Λάουξ. Μάλιστα ο Ολλανδός, Κέις Λάουξ, έχει προγραμματίσει την επιστροφή του στην Ολλανδία για αύριο Τετάρτη.

Επόμενος προορισμός η Γ’ Εθνική…

Μπορεί ο Ανδρέας Πάτσης με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής να τόνιζε ότι η επόμενη κατηγορία στην οποία θα βρεθεί η Νίκη Βόλου, είναι το τοπικό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το ταξίδι των κυανόλευκων προς την Ιθάκη …θα ξεκινήσει από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η οποία είναι και η πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του συλλόγου από τη Super League.

Ο κ. Πάτσης είχε σχολιάσει σχετικά: «Είναι διαφορετικό το να πεις υποβιβάζομαι από την κατηγορία και δηλώνω την αμέσως κατώτερη, όπως έκανε η ΑΕΚ και ο Αρης και διαφορετικό όταν πρόκειται για διάλυση. Η ΑΕΛ δεν υποβιβάστηκε, δήλωσε όμως συμμετοχή στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Οταν όμως μία ομάδα διαλύεται και δεν ολοκληρώνει το πρωτάθλημα, παύει να υπάρχει. Αρα, κατά την άποψή μου πάει στη χαμηλότερη τοπική κατηγορία του νομού. Το είχα επισημάνει αυτό διότι δεν θέλω να ακούγονται λάθος πράγματα».

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Γ’ Εθνική θα είναι η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου, με την Ερασιτεχνική Νίκη, να αναλαμβάνει να τρέξει την ομάδα στο εν λόγω ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Σημειώνεται ότι η εκκαθάριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, χρόνος που υπάρχει μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και με το παραπάνω.

Το σενάριο της Γ’ Εθνικής φαντάζει πλέον ακλόνητο φαβορί για τους κυανόλευκους, με το διοικητικό σχήμα να προκύπτει από τα «σπλάχνα» της Ερασιτεχνικής, επειδή είναι ερασιτεχνική και η κατηγορία, ενώ δεν αποκλείεται να οριστεί και πρόεδρος μιας άτυπης διοικούσας επιτροπής, όπως λειτουργεί την παρούσα στιγμή, στα τμήματα μπάσκετ, πόλο ή και στίβου της Νίκης Βόλου. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως από τη στιγμή που η ομάδα βρεθεί στη Γ’ Εθνική τότε τα χρέη προσωποποιούνται και το βάρος πέφτει σε όσους είχαν προεδρική θέση τα περασμένα έτη αλλά και το δικαίωμα υπογραφής.

Οσον αφορά τώρα τη λύση – εκκαθάριση της ΠΑΕ, απαιτείται από το νόμο και το καταστατικό της ΠΑΕ, διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και απόφαση με την προβλεπόμενη πλειοψηφία για τη λύση και την εκκαθάριση. Από κει και πέρα οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δεν ισχύει, όπως η ανάκληση της άδειας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, εφόσον δεν υπάρξει απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Αναμφίβολα με τη διάλυση της ΠΑΕ, η Νίκη Βόλου και η ιδέα της δεν χάνεται, αλλά για να παραμείνει άσβεστη θα πρέπει να αποφευχθούν από όλους ανάλογα λάθη του παρελθόντος και ο σύλλογος να πορευθεί πάνω σε νέες υγιείς και οικονομικές βάσεις, μένοντας μακριά από πληγές και ιούς που τη μόλυναν δίχως έλεος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου