Ξαναζωντάνεψε η τοπική παράδοση των λαϊκών ιππικών αγώνων στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-01, 14:02:45
Από τους ιππικούς αγώνες στη Σκιάθο 
Ξαναζωντάνεψε η τοπική παράδοση των λαϊκών ιππικών αγώνων στη Σκιάθο

 Το έθιμο των λαϊκών ιππικών αγώνων του Αγίου Γεωργίου, με ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της Σκιάθου, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και παράδοση, αναβίωσε φέτος μετά από δύο χρόνια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο των Κουκουναριών, ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων. Εκατοντάδες παρευρισκόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες, απήλαυσαν τους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν εννέα αγωνιζόμενοι σε δύο κατηγορίες. Με την ολοκλήρωση των αγώνων η απονομή των κυπέλλων, στους νικητές και συμμετέχοντες.

Στη μεγάλη κατηγορία συμμετείχαν: Γεώργιος Πολυχρόνης αναβάτης και Επαμεινώνδας Πολυχρόνης ιδιοκτήτης αλόγου, Γιώργος Τσιμπλιαράκης ως αναβάτης στο άλογο του Δημήτριου Πολυχρόνη, Χαράλαμπος Παρίσης, αναβάτης στο άλογό του, Αλεξάνδρα Σπανοδήμου, ιππέαςστο άλογο του Μιχάλη Σπανοδήμου, με τον Γιώργο Χαλκιά εκτός συναγωνισμού.

Στη μικρή κατηγορία συμμετείχαν οι: Πλούταρχος Λυρίγκος, Palmer Katie ιππεύοντας το άλογο του Μιχάλη Σπανοδήμου, Εβελίνα Σωτηρίου ιππεύοντας το άλογο του Πολυκράτη Τσιτσώνη και ο Γιώργος Γεωργίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=