ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία

συγκρατημένη-αισιοδοξία-905885

Πάνω από το 60% οι κρατήσεις, με προσδοκίες για αντίστοιχες της τελευταίας στιγμής

Συγκρατημένη αισιοδοξία και προσδοκίες για αφίξεις της τελευταίας στιγμής επικρατούν στον τουριστικό κλάδο, με τον μέσο όρο των κρατήσεων για το Πάσχα να ξεπερνά το 60%. Μετά το Πάσχα θα κάνουν ταμείο οι ξενοδόχοι, ενώ προσδοκούν ότι το συνολικό ποσοστό θα ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα, με τη ροή των αφίξεων να συνεχίζεται.

Εικόνα με ακυρώσεις και νέες κρατήσεις περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης, επισημαίνοντας ότι «ο μέσος όρος για τις κρατήσεις ήταν χθες 60%, με μια καλή υποσχετική, λόγω της βελτίωσης του καιρού. Πιστεύω ότι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όχι λεπτό πλέον, θα έχουμε κρατήσεις και θα σωθεί η παρτίδα».

Λόγω της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλάζουν τα σχέδια των εν δυνάμει επισκεπτών, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να αναβάλουν προγραμματισμένες διακοπές, επικαλούμενοι ασθένεια είτε σε μέλη της οικογένειάς τους, είτε στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας επηρεάζει περισσότερο ψυχολογικά και φυσικά μας επηρεάζει και οικονομικά. Ελπίζουμε, ωστόσο, να μην επηρεάσει τις πτήσεις και τα ταξίδια, για να τονωθεί ο τουρισμός» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

«Οπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα λειτουργήσουμε με επιβάρυνση του κόστους τουλάχιστον 30% τα ξενοδοχεία. Αρα στην Ελλάδα θα έχουμε εκατομμύρια αφίξεις και θα έχουμε ζημιογόνες επιχειρήσεις, λόγω του μεγάλου λειτουργικού κόστους», αναφέρει. Σύμφωνα με την επισήμανση το ίδιου «θεωρούσαμε ότι γύρω στον Ιούνιο θα ξεκινούσαν οι επιχειρήσεις να έχουν κάποια κέρδη, για να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Πρέπει, όμως, να σταθμιστεί και πάλι η κατάσταση και να εξετάσουμε πως θα διαμορφωθεί το ζήτημα των υποχρεώσεών μας. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε σε ρυθμίσεις τέτοιες, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις αλλά και να εισπράττει και το κράτος χρήματα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου