ΤΟΠΙΚΑ

«Φυτοζωούν» τα βενζινάδικα

φυτοζωούν-τα-βενζινάδικα-16465

Οικονομικές «Συμπληγάδες» αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι στη Μαγνησία, με τη συρρίκνωση στον τζίρο να υπολογίζεται σε ποσοστό 30% από την αρχή της χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των αυξημένων τιμών: η μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,03 ευρώ στη Μαγνησία, στο 1,55 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης και στο 1,80 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.

«Με αυτή την υψηλή τιμή τα πρατήρια «φυτοζωούν», όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει κίνηση. Είναι περιορισμένες οι πωλήσεις» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου.

«Λόγω της έλλειψης ρευστότητας όλοι είναι προβληματισμένοι και περιμένουν μέρα με την ημέρα να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιδότησης για τα ΙΧ ανέρχεται στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα, 50 ευρώ για νησιά και 30 για τα δίκυκλα.

Η τρίμηνη επιδότηση καυσίμων στους δικαιούχους ΙΧ και δικύκλων δίνεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια, που φτάνουν έως τις 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Η ενίσχυση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο. Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν με ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οσοι κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους, θα κερδίσουν και έξτρα μπόνους πέντε ευρώ. Την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Οσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία για την κάρτα καυσίμων θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο τρόπους: έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση δεν κατατίθεται ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ο δικαιούχος θα πάρει έξτρα πέντε ευρώ.

Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το μπόνους των πέντε ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου