ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ επισκεπτών στο Χιονοδρομικό

ρεκόρ-επισκεπτών-στο-χιονοδρομικό-20889

Ρεκόρ επισκεψιμότητας καταγράφηκε φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες να δίνουν δυναμικό «παρών» στη διάρκεια 55 ημερών λειτουργίας.

Μετά τους περιορισμούς των δύο προηγούμενων ετών, λόγω της πανδημίας, το Χιονοδρομικό άνοιξε με αξιώσεις φέτος τις πύλες του, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, κάθε ηλικίας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ιγγλέσης, πρόεδρος της «Κενταύρων Ορος», υπογραμμίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια συγκέντρωνε περίπου 12.000 με 14.000 επισκέπτες, με τις μέρες λειτουργίας να κυμαίνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων μεταξύ 28 και 30.

Με σύμμαχο τον καιρό και τη μεγάλη ποσότητα χιονιού, το οποίο συγκεντρώθηκε λόγω των καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στη διάρκεια του χειμώνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου παρέμενε ανοιχτό για το κοινό μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου, με τους υπεύθυνους να θέτουν σε προγραμματισμό τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Με την αυλαία της χειμερινής περιόδου να έχει κλείσει, έχουν τεθεί ήδη οι στόχοι για την ερχόμενη χρονιά. «Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε το καλοκαίρι κάποιες δραστηριότητες και να δοθεί προς χρήση μια ακόμη πίστα στο Χιονοδρομικό, την επόμενη χρονιά, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής» ανέφερε ο κ. Ιγγλέσης.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αυλαία της χειμερινής περιόδου για το Χιονοδρομικό, με τους υπεύθυνους να έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία με φορείς για τη διοργάνωση δράσεων ποδηλασίας, τοξοβολίας και έκθεση βοτάνων, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στόχος είναι, στο μεταξύ, να λειτουργεί με ακόμη πιο βελτιωμένες υποδομές το Χιονοδρομικό την ερχόμενη χρονιά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσελκύοντας ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

«Είχαμε καλά έσοδα και μεγάλη επισκεψιμότητα. Συνολικά όσοι έκοψαν εισιτήρια, άγγιξαν τους 12.000, ενώ οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο ξεπέρασαν τους 20.000. Ας μην ξεχνάμε ότι το Χιονοδρομικό ήταν κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Με την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή λειτουργία του, βοηθήσαμε ώστε να έχουν έναν πολύ καλό χειμώνα και τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και γενικά όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή» επεσήμανε ο κ. Ιγγλέσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου