ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επέκταση σχολείων στη Σκιάθο

επέκταση-σχολείων-στη-σκιάθο-29294

Συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Δήμου Σκιάθου για Γυμνάσιο και Λύκειο

Tαχύτατες ήταν οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την έγκριση καταλληλότητας και κτιριολογικού προγράμματος της επέκτασης του Γυμνασίου και Λυκείου της Σκιάθου, κατ’ αντιστοιχία με την διαδικασία επέκτασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Στο πλαίσιο της ωρίμανσης του έργου της ανέγερσης προσθήκης στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Σκιάθου, δυναμικότητας 209 μαθητών για το Γυμνάσιο και 151 μαθητών για το Λύκειο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα το τμήμα μελετών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από εξέταση του υποβληθέντος, από την δημοτική αρχή, αιτήματος, προχώρησε στην αποστολή δύο προτεινόμενων κτιριολογικών προγραμμάτων – ένα για το Γυμνάσιο και ένα για το Λύκειο.

Σημειώνεται ότι η έγκριση καταλληλότητας και κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου η ΚΤΥΠ Α.Ε. να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και την δημοπράτηση του έργου μέχρι το τέλος του 2022, μετά από προγραμματική συμφωνία, που θα συνάψει με τον Δήμο Σκιάθου. Εάν και εφόσον τηρηθούν από τον Δήμο Σκιάθου τα προαναφερθέντα, η εκτέλεση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Αλλωστε, η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε, επιτυχώς, και για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 25 Φεβρουαρίου 2022, ενέκρινε το κτιριολογικό του πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κάνοντας λόγο για «ποιοτικότερες και ασφαλέστερες συνθήκες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου