ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εντυπωσιάζει το νησί του Mamma Μia

εντυπωσιάζει-το-νησί-του-mamma-μia-29304

Ταυτισμένη με τη διάσημη ταινία η Σκόπελος, θεωρείται ιδανικός εναλλακτικός προορισμός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Σκόπελος, κατέχει κορυφαία θέση ανάμεσα στους προορισμούς που έχουν ταυτιστεί με διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Μπαράζ δημοσιότητας έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο το νησί του Mamma Μia από σημαντικά βρετανικά ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ενημερωτικές προσπάθειες του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού προς έγκριτους τουριστικούς συντάκτες, διεθνή μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ.

Η πιο πρόσφατη διεθνής διάκριση αφορά στο νέο επιτυχημένο άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph με εκατομμύρια αναγνώστες που «ανακαλύπτει» τους ιδανικούς εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας για ποιοτικές διακοπές, εφέτος το καλοκαίρι. Η Σκόπελος ξεχωρίζει ως το νησί μακριά από την κοσμοσυρροή με τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές, τον Αη Γιάννη στο Καστρί, τα γραφικά χωριά και τις εξωτικές της παραλίες.

Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα και ως αποτέλεσμα προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής της Επιτροπής Τουρισμού, είχε δημοσιευθεί αφιέρωμα για το νησί από το πλέον καθιερωμένο ενημερωτικό μέσο της Μ. Βρετανίας Reader’s Digest που ανέδειξε τις πρωτότυπες θεματικές περιηγήσεις Mamma Mia, τις εντυπωσιακές ακρογιαλιές, τις νέες ποδηλατικές διαδρομές, τη φιλοξενία των ντόπιων και την ποιότητα των υπηρεσιών.

«Με την προοπτική μίας καλύτερης τουριστικής σεζόν και παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς εξελίξεις, συνεχίζουμε την προσπάθεια προβολής της Σκοπέλου σε Ελλάδα και εξωτερικό και παράλληλα διερευνούμε και προγραμματίζουμε νέες στοχευμένες δράσεις για τους μήνες που θα ακολουθήσουν», σχολίασε σχετικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Στη λίστα με τους τουριστικούς προορισμούς που ταυτίστηκαν με διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες εντάχθηκε, στο μεταξύ, η Σκόπελος.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη δημοφιλή ιστοσελίδα movieweb.com, την οποία κάθε μήνα επισκέπτονται επτά εκατομμύρια φίλοι της μεγάλης οθόνης. Σύμφωνα με τον συντάκτη της λίστας, η Σκόπελος διακρίνεται στην τρίτη θέση για την «πρωταγωνιστική παρουσία» των μαγευτικών παραλιών της στο κορυφαίο κινηματογραφικό μιούζικαλ όλων των εποχών Mamma Mia.

Το νησί είναι ο μοναδικός προορισμός από Ελλάδα και Ευρώπη που συμπεριλαμβάνεται στην προτεινόμενη κατάταξη και η προβολή εντάσσεται στις ενημερωτικές προσπάθειες του δήμου. Επιπλέον, η λίστα περιλαμβάνει την Καλιφόρνια για την ταινία Point Break, τη Χαβάη για την παρουσία της σε τρεις ταινίες, Lilo & Stitch, Moanna και Forgeting Sarah Marshall, το Μαϊάμι για την ταινία Baywatch και την Ταϋλάνδη για την επιτυχία The Beach.

«Χτίζουμε πάνω στην αναγνωρισιμότητα που κέρδισε η Σκόπελος μέσω της ταινίας Mamma Mia και κερδίζουμε νέες διεθνείς αναφορές και διακρίσεις. Στη Σκόπελο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία μέσα από θεματικά Mamma Mia tours και να νοιώσουν πρωταγωνιστές» τονίζει η Ιωάννα Ευσταθίου. Σημειώνεται, ότι το νέο τουριστικό λογότυπο «Skopelos: A Piece of Your Heart!» και το ανανεωμένο υλικό του δήμου έχουν στόχο και την ανάδειξη της σύνδεσης του προορισμού με το μιούζικαλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου