ΤΟΠΙΚΑ

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

υποδοχή-τιμίου-ξύλου-στον-βόλο-32065

Με τη δέουσα επισημότητα υποδέχτηκε χθες η τοπική Εκκλησία θησαυρούς της πίστης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Πρόκειται για τεμάχιο Τιμίου Ξύλου προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους και τεμάχια Ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτη των καρκινοπαθών και του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Τα ιερά κειμήλια κόμισε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Βόλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος και τα υποδέχθηκε με τη δέουσα επισημότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου, με τα κειμήλια της πίστης να παραμένουν στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απριλίου.

Σε κλίμα κατάνυξης εψάλη, στο μεταξύ, χθες, στον Μητροπολιτικό Ναό η Ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου, χοροστατούντος του κ. Θεολόγου, ο οποίος απηύθυνε κήρυγμα, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Δεκάδες Βολιώτες προσέρχονται από χθες στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου, κλίνοντας το γόνυ ευλαβικά, για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα, τα οποία αποτελούν κειμήλια πίστης και ελπίδας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου