ΤΟΠΙΚΑ

Ενώνουν δυνάμεις οι κτηματομεσίτες

ενώνουν-δυνάμεις-οι-κτηματομεσίτες-32426

Κομβικά και θεσμικά ζητήματα συζητήθηκαν στην προχθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Βόλου, με βασικότερα τη διαρκή επιμόρφωση και τη διεύρυνση της δράσης που αναπτύσσεται. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα το νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο ο τοπικός σύλλογος θα συμπεριλάβει το Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Βόλου Σοφία Χαλκιά «ψηφίσαμε ένα νέο, σύγχρονο καταστατικό, όπως το επιτάσσει η εποχή μας. Μόλις εγκριθεί από το Πρωτοδικείο, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μέλη και τους συναδέλφους των Β. Σποράδων και του Πηλίου κι έτσι θα γίνουμε ένας πολυδύναμος σύλλογος Μαγνησίας και Β. Σποράδων».

Στις Β. Σποράδες υπολογίζεται ότι δραστηριοποιούνται περίπου 50 κτηματομεσίτες, με 140, αντίστοιχα, να έχουν κωδικό δραστηριότητας για το Πήλιο και τον Βόλο.

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Xenia Βόλου και στην κοπή της πίτας που ακολούθησε, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για βασική εκπαίδευση και διά βίου μάθηση των μελών, «για να μπορούν να ανταποκρίνονται σε μια πώληση, μια μεταβίβαση, μια ενοικίαση ενός ακινήτου, διότι διέπονται από νομικά θέματα και πρέπει να γνωρίζουμε βασικές έννοιες, σχετικά με ό,τι διέπει ένα ακίνητο» σημείωσε η πρόεδρος.

Υπογραμμίστηκε, τέλος, ότι υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον για τα ακίνητα στη Μαγνησία, με την πρόεδρο να τονίζει ότι «προσπαθούμε να είμαστε στην ανεύρεση ακινήτων και στην κάλυψη του ενδιαφέροντος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου