ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σπάνια αντικείμενα με ιστορία

σπάνια-αντικείμενα-με-ιστορία-53795

Μία ακόμη σπουδαία δωρεά δέχτηκε το Μουσείο Αλοννήσου

Μία ακόμη σπουδαία δωρεά προστέθηκε πρόσφατα στη συλλογή του Μουσείου Αλοννήσου. Η συγκεκριμένη δωρεά περιλαμβάνει αντικείμενα της οικογένειας Δημάκη, μιας οικογένειας με παράδοση στην οινοπαραγωγή, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ιστορίας της οινοποιίας του νησιού.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Κώστας Μαυρίκης, «ψυχή» του Μουσείου Μαυρίκη, υπογραμμίζει: «Μια από τις μεγαλύτερες προσφορές που έχουμε δεχτεί ήταν αυτή του Παναγιώτη Δημάκη. Ο Παναγιώτης είναι ελαιοχρωματιστής στην Αλόννησο και έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Είχε κρατήσει το σπίτι των γονιών του σαν ιερό από την εποχή που χάθηκαν. Με χαρά μας παρέδωσε όλο αυτό το νοικοκυριό, όπως το αφήσανε την δεκαετία του’ 80. Είναι πάρα πολλά τα αντικείμενα, ώστε τα χωρίσαμε σε θεματικές ενότητες».

Στο αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται από τον Κώστα Μαυρίκη, περιλαμβάνονται αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την παμπάλαια οινοπαραγωγική δραστηριότητα του νησιού.

Ο πατέρας του δωρητή, Νίκος Δημάκης ήταν, σημειωτέον, από τους μεγάλους κρασοπαραγώγους του νησιού, με τα αντικείμενα που δωρίθηκαν στο Μουσείο Αλοννήσου, να αποτελούν πολύτιμα κειμήλια για την οικογένεια Δημάκη.

Αναφερόμενος στην παραπάνω δωρεά, ο Κώστας Μαυρίκης γράφει στη διαδικτυακή του ανάρτηση: «Ηταν μια πράξη που δείχνει αγάπη για την ιστορία του νησιού, σεβασμό στην οικογένειά του και θέληση να προβληθούν όλα αυτά που κράταγε για πολλά χρόνια σαν θησαυρό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου