ΤΟΠΙΚΑ

Αστικό ΚΤΕΛ: Χρειαζόμαστε στήριξη για να τα βγάλουμε πέρα

αστικό-κτελ-χρειαζόμαστε-στήριξη-για-86934

Στο 60% του 2019 η επιβατική κίνηση στα αστικά λεωφορεία – Κερδίζει έδαφος η κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Με το βλέμμα στο τσουνάμι των αυξήσεων και την επιβατική κίνηση στο 60% του 2019, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου προτάσσει το αίτημα για στήριξη από την πολιτεία. Παρά τις δυσκολίες που συνεπάγονται η πανδημία και το τσουνάμι των αυξήσεων, η τιμή στο εισιτήριο παραμένει σταθερή, στο 1,10 ευρώ για τα εντός πόλης και 1,50 ευρώ, αντίστοιχα, για τη β ζώνη, ενώ το καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων υλοποιείται, μέχρι στιγμής, κανονικά.

«Προς το παρόν, προσπαθούμε να κρατήσουμε ίδια τα δρομολόγια για να έχουμε ένα αξιόλογο προϊόν προς το επιβατικό κοινό και ίδιες τιμές των εισιτηρίων ως κλάδος, αλλά και ως Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Νίκος Ευαγγελινός.

Με το πρόγραμμα των δρομολογίων να υλοποιείται χωρίς περικοπές, τα μέλη της διοίκησης προσβλέπουν στα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ζητώντας, παράλληλα, περαιτέρω ενίσχυση. «Για να κατορθώσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες τιμές και τις ίδιες συχνότητες, θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από το κράτος» επισημαίνει ο Νίκος Ευαγγελινός.

Με την επιβατική κίνηση να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου τονίζει ότι «πρέπει να ενταχθούμε σε μέτρα στήριξης, να έχουμε οικονομική ενίσχυση ως εταιρεία, για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις τιμές και το πρόγραμμα των δρομολογίων. Εχουμε μεγάλη επιβάρυνση και να μην ξεχνάμε ότι μετά από μια διετή κρίση με την πανδημία, έχουμε πληγεί ως εταιρεία από τα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό και έχουμε το 50% της επιβατικής κίνησης, χωρίς να ευθυνόμαστε».

Παράλληλα ο πρόεδρος καθιστά σαφές ότι «τα βγάζουμε πέρα με δυσκολία. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε ενίσχυση, διότι, αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, θα προκύψει πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από την πολιτεία, διότι η συγκοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντική για την κοινωνία».

Κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Κερδίζει έδαφος η ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών, με διάρκεια 30 ημερών και κόστος για τον επιβάτη 55 ευρώ για την α’ ζώνη και 75 ευρώ για την α’ και τη β’ ζώνη.

Με τη συγκεκριμένη κάρτα, ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να κάνει όσες διαδρομές επιθυμεί στη διάρκεια του μήνα, χωρίς περιορισμό.

«Η πρώτη έκδοση της κάρτας είναι στο σταθμαρχείο των αστικών λεωφορείων και στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Στη συνέχεια, ο κάτοχος μπορεί να τη φορτίζει σε όποιο σημείο επιθυμεί και στα δύο εκδοτήρια και στα γραφεία και στο σταθμαρχείο, με ημερολογιακή χρήση 30 ημερών, από την πρώτη φόρτιση» εξηγεί ο πρόεδρος.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται από όλες τις ηλικιακές ομάδες των επιβατών, ενήλικες, νέους, μαθητές και φοιτητές, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι προσφέρει σημαντική βοήθεια η συγκεκριμένη κάρτα, για το κοινό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου