ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράση καθαρισμού ακτών σε Σκιάθο και Αλόννησο

δράση-καθαρισμού-ακτών-σε-σκιάθο-και-α-89235

Δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών στην περιοχή των Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα στη Σκιάθο και την Αλόννησο προγραμματίζονται από σήμερα Κυριακή 20 μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», που υλοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με γνωστές εταιρίες, για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές. Η iSea, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, είναι μία Περιβαλλοντική Οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 2016 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διατήρηση των φυσικών υδάτινων οικοσυστημάτων της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου προγραμματίζεται παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στην παραλία Κουκουναριές στη Σκιάθο 11:30-13:30 και το απόγευμα 16:00-18:00 θα πραγματοποιηθεί παράκτιος καθαρισμός κάτω από τον υδροβιότοπο της λίμνης του Αγίου Γεωργίου.

Αύριο Δευτέρα 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παράκτιος καθαρισμός στην περιοχή παραλία λιμένος Σκιάθου 13:00-16:00 και μεθαύριο Τρίτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι Σκιάθου 10:00-13:00.

Στην Αλόννησο, αντίστοιχα, την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παράκτιος καθαρισμός σε παραλία στην Περιστέρα, στις 14:00- 16:00.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός στον λιμένα Γέρακα, στις 09:00-12:00.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» που υλοποιείται από τον Μάιο του 2018, κατά το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 180 δράσεις καθαρισμών σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 70 δράσεις παράκτιων καθαρισμών έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 εθελοντών, σε όλη τη χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους με αποτέλεσμα την απομάκρυνση περισσότερων από 7.500 κιλά απορριμμάτων.

Στη δράση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της iSea για τον συντονισμό της αλλά και για την ενημέρωση των εθελοντών για τη διαδικασία πραγματοποίησης του καθαρισμού.

Στους εθελοντές θα μοιραστούν επαναχρησιμοποιούμενοι σάκοι και γάντια, τα οποία έχουν απολυμανθεί νωρίτερα, ενώ θα υπάρχουν παγούρια με πόσιμο νερό για τους εθελοντές.

Η οργάνωση παρακαλεί τους κατοίκους των νησιών να παρευρεθούν στις δράσεις, φροντίζοντας τον τόπο μας και αναδεικνύοντας τη σημασία της ενεργής συμμετοχής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2313090696 ή στο [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου