ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα εύσημα στον Δήμο Σκιάθου

τα-εύσημα-στον-δήμο-σκιάθου-89249

Βραβεύτηκε στα Best City Awards 2022 για τις πρωτότυπες δράσεις, που αναπτύσσει

Διάκριση απέσπασε ο Δήμος Σκιάθου στα Best City Awards 2022, κερδίζοντας το bronze βραβείο για «Το 1ο Ελληνικό Voluntary Local Review» στην κατηγορία Βιώσιμη Ηγεσία.

Ο Δήμος Σκιάθου, επιβραβεύεται ως ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ και προχώρησε σε εθελοντική τοπική ανασκόπηση της μέχρι τώρα δράσης του. Μάλιστα, για την πρωτοβουλία του ο Δήμος δέχθηκε συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ, τα οποία δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη σελίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ σε Ελλάδα – Κύπρο.

Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στη Θεατρική Σκηνή «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», παρευρέθηκε o δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του Δήμου.

Tα Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου πρόεδρος ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία: «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συνεργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε».

Με αφορμή τη βράβευση, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Μέσω του VLR η Σκιάθος απέδειξε την αφοσίωσή της και το όραμα της για υλοποίηση των 17 στόχων, ενώ παράλληλα μπήκε δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη, ακολουθώντας το παράδειγμα της Νέας Υόρκης (που ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο η οποία εκπόνησε VLR), του Ελσίνκι και της Βαρκελώνης. Απέκτησε ένα ισχυρό διαβατήριο για ένταξη σε Ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά χρηματοδοτικά προγράμματα. Ευθυγράμμισε η στρατηγική της με τους 17 στόχους και εκπόνησε ένα επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης λειτουργικό, μετρήσιμο, αποδοτικό και ελέγξιμο. Οικοδόμησε τα θεμέλια, για την εκπόνηση μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου για μια βιώσιμη Σκιάθο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου