ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτιάτικο χιόνι στο Πήλιο

μαρτιάτικο-χιόνι-στο-πήλιο-90959

Μισό μέτρο έριξε χθες στην κορυφή, με το τσουχτερό κρύο να διατηρείται στη Μαγνησία

Μάρτης γδάρτης στο προσκήνιο, με το τσουχτερό κρύο να διατηρείται στη Μαγνησία και το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού να περιλαμβάνει ασθενείς βροχοπτώσεις και χιόνι στις πιο ψηλές κορυφές του ορεινού όγκου.

Συγκεκριμένα, χιονόπτωση σημειώθηκε χθες σε μεγάλο υψόμετρο, με το ύψος του νέου χιονιού να υπολογίζεται σε μισό μέτρο στην κορυφή του Πηλίου. Λόγω της χιονόπτωσης, εξάλλου, δεν κατέστη χθες δυνατή η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Χιονόπτωση σημειώθηκε, στο μεταξύ, τόσο στην περιοχή της Ζαγοράς, όσο και σε Νότιο Πήλιο, αλλά και στην κορυφή της Οθρυος, χωρίς, ωστόσο, προβλήματα. Με αναμμένες τις μηχανές μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βγήκαν στους δρόμους, για να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ηπια, σε γενικές γραμμές, τα φαινόμενα στη Μαγνησία, με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η άνοιξη αναμένεται από τις 24 Μαρτίου.

Διατηρείται ο χειμωνιάτικος καιρός και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 10 βαθμούς Κελσίου και τον υδράργυρο να δείχνει 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο, Κυριακή, αναμένονται διαστήματα με ήλιο και αραιή βροχόπτωση, με την ίδια εικόνα να διατηρείται μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου