ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

πόλος-έλξης-το-χιονοδρομικό-κέντρο-πη-95811

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες σε 43 μέρες – Κλειστό σήμερα, λόγω συντήρησης μηχανημάτων

Πόλος έλξης για περισσότερους από 20.000 επισκέπτες το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου σε χρονικό διάστημα 43 ημερών λειτουργίας, με 1.000 άτομα να καταγράφονται, στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή 13 Μαρτίου. Εντυπωσιακή η επισκεψιμότητα, ειδικά τη φετινή χρονιά, με δεκάδες λάτρεις του χιονιού από όλη την Ελλάδα να καταφθάνουν οικογενειακώς, προκειμένου να απολαύσουν το χειμερινό σκι, σε ειδυλλιακό τοπίο, με φόντο τον γαλάζιο ορίζοντα, το Αιγαίο και τον Παγασητικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήθος επισκεπτών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές ανηφορίζουν στο Πήλιο, με κατεύθυνση προς το χιονοδρομικό, με τον πρόεδρο της «Κενταύρων Ορος» Γρηγόρη Ιγγλέση να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να ξεδώσει στη φύση, να απολαύσει το χιόνι, να πιει τον καφέ του στην ομορφιά του τοπίου. Το βουνό είναι πανέμορφο. Κάνεις σκι και βλέπεις τη θάλασσα μπροστά σου, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο χιονοδρομικό. Από την κορυφή του χιονοδρομικού μπορείς να δεις το Αιγαίο και από την άλλη πλευρά βλέπεις ταυτόχρονα τον Παγασητικό, κάνοντας μεταβολή 180 μοιρών».

Ενισχυτική για τη λειτουργία του χιονοδρομικού η κακοκαιρία «Φίλιππος», που πέρασε και από τη Μαγνησία την προηγούμενη εβδομάδα, με το ύψος του χιονιού να αγγίζει τα 2 μέτρα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, να διατηρείται αμείωτο.

«Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα διατηρηθεί το χιόνι και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα παρατείνουμε τη λειτουργία του χιονοδρομικού» υπογραμμίζει ο κ. Ιγγλέσης.

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την αυξημένη επισκεψιμότητα που παρατηρείται, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι προσιτές τιμές των εισιτηρίων, 12 ευρώ για τους ενήλικες, 10 ευρώ για τους στρατεύσιμους και τους φοιτητές και 5 ευρώ για τα παιδιά.

«Συνεχίζουμε τις εργασίες και πιστεύουμε ότι θα διαρκεί αρκετές μέρες ακόμη η λειτουργία του χιονοδρομικού. Εχουμε μεγάλη ποσότητα και καλή ποιότητα χιονιού, οπότε θα παρατείνουμε, όσο είναι δυνατό, τη λειτουργία του, για το απολαύσει ο κόσμος, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες» επισημαίνει ο κ. Ιγγλέσης.

Κλειστό σήμερα το χιονοδρομικό

Κλειστό θα είναι σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, λόγω συντήρησης των μηχανημάτων. Για τις υπόλοιπες μέρες θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουμε από αύριο Παρασκευή 18/3 μέχρι και τη Δευτέρα 21/3, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τον καιρό. Η ποσότητα και η ποιότητα του χιονιού είναι άριστη και θα μας βοηθήσει να παρατείνουμε τη χειμερινή περίοδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά από το snowreport.gr και το facebook του χιονοδρομικού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου